Vista kullanıcısıyım ve vistada Mozilla Firefox'su açtığım da CPU'um tavana vuruyor ve 70 den aşağıya düşmüyor.Ama firefox'u kapattığımda CPU 1-2 ye düşürüyor.Fakat ramim 2gb bunun sadece 600 mb ram kullanıyor. Sizce bu sorunun ana kaynağı nedir????Yardımlarınızı bekliyorum...
Vista CPU Kullanımı Çok Fazla Ne Yapmalıyım???
bende öyle diğil 1 gb ramim var firefox acık olsa bile en fazla cpu %50 oluyo
heralde sisteminde virüs var uzun süre format atmadıysanız galiba format zamanı geldi gibi ...
Firefox'da sayfada bir HDvideo izliyorsanız, Yüksek animasyonlu bir flash oyun oynuyorsanız, vs vs ve işlemciniz zayıf bir işlemci ise sanırım bu normal. Bunların cevabının hepsi hayır ise ;
Birde Firefox'u eklentisiz çalıştırmayı deneyin. Firefox(Güvenli Kip) çalıştırın ?
Sağolun ama sistemim güçlü bilgisayarada daha yeni format attım daha önce hiç böyle olmuyordu kaspersky 2010 kullanıyorum hiçbir adweri vs trojen vs şeyler yok ama CPU yu bilgisayar çok kullanıyor bunun aksine rami az kullanıyor...
Aynen öyle oluyor güvenli kpte çalıştırdım şimdide 47 oluyor 1 oluyor anlık artıp çoğalıyor..
Saygılar...
Sağol tşk Ayrıca bende Beşiktaşlıyım...
Saygılar..
Eft oldu Sağol...
BeŞiKTaŞLıYSaN Övün, Değilsen İtaat Et
Sağolun ama sistemim güçlü bilgisayarada daha yeni format attım daha önce hiç böyle olmuyordu CPU yu bilgisayar çok kullanıyor bunun aksine rami az kullanıyor...arkadaşlar bende de tm aksine ram i çok kullanıyor cpu %5-6, ram ise 1gb tı geçiyor tolam ram 2gb yarısından çoğunu kullanıyor kafayı yicem ne yaptıysam olmadı gereksiz programları falan sildim başlangıçtandan kaldırdım ama tık yok yenide format attım ne yapacam sürekli güncel tutuyorum ama yok bilen varsa yardım
ram i kullanan prpogramın özellikleri nelerdirrami fazla kullanabilecek bir program yok aslında sadece kullandığım msn,ie bide avira antivir
ram boyutunuz nekadar.
işletim sisiteminiz neder bunları açıklarsanız belli oranda yardımçı olabiliriz.
ram boyutu kingston 2gb
wiindows vista starter
şunu da belirtmek istiyorum boştayken bile en az 900mb kadar ram yiyor daha yeni format attım
rami fazla kullanabilecek bir program yok aslında sadece kullandığım msn,ie bide avira antivir
ram boyutu kingston 2gb
wiindows vista starter
şunu da belirtmek istiyorum boştayken bile en az 900mb kadar ram yiyor daha yeni format attımYazıyı inceleyin. O ram kullanımı zamanla değişecek artacak, azalacak hepsi daha fazla performans için neden derseniz yazıyı inceleyin...
çok saol mustafa kardeşim sen benden daha iyi bliyorsun ama okudum benim sorunum zaten çok dolu görünmesi değil çoğu şeyi açtığımda yanıt vermiyor demesi çok donuyorhttps://www.chip.com.tr/blog/selc ... sini-yiyor_235.html
Yazıyı inceleyin. O ram kullanımı zamanla değişecek artacak, azalacak hepsi daha fazla performans için neden derseniz yazıyı inceleyin...
çok saol mustafa kardeşim sen benden daha iyi bliyorsun ama okudum benim sorunum zaten çok dolu görünmesi değil çoğu şeyi açtığımda yanıt vermiyor demesi çokArkadaşım bende vista kullanıcısıyım ve bu konuyla ilgili birçok ayar bende mevcud bu ayarları yaptığımda ram kullanımı 500-600 e iniyor istersen bu ayarları sana msn de yollayabilirim.Buradada açıklardım ama çok uzun isteyenler eklesin:necipsunmaz@msn.com
Bilgi Paylaştıkça Çoğalır...
Saygılar...