Vista'da CDROM Sorunu

erkebil
09-03-2008, 18:20   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

merhaba, vista home premium kullanıyorum dizüstü pcde. yeni kurduğum zaman cd rom iyi çalışıyor. fakat bir süre sonra cd yada dvd takıp içini açmaya çalıştığımda boş cd gibi yazdırmak istiyor cd içini açamıyorum ama örneğin chip cdsinin içine giremezken üzerine tıkladığımda tarayıcıda arayüzü açılıyor yani cd çalışıyor ama içine giremiyorum.fakat cd içerisindeyken yeniden başlattığımda bilgisayarı düzeliyor... sanal pc de kullanıyorum xp kurulu orada orada açmaya çalışltığımda açılıyo yani cdrom iyi ama vistada sorun var sanırım nasıl çözebilirim. bunun için pcye devamlı format atmak istemiyorum. yardımcı olursanız sevinirim. umarım anlatabilmişimdirKahkaha kolay gelsin.

Son Düzenleme: erkebil ~ 09 Mart 2008 19:21
Banned
09-03-2008, 20:35   |  #2  
Banlandı
2 mesaj

arkadaşım varsayılan program ayarlarında bi değişklik yapımış olabilir denetim masasına gir orda varsayılan programları aç ordanda otomatik kullan ayarlarını değiştire tıkla va açılan pencerede en altta tüm varsayılanları sıfırla var ona tıkla kaydet ve çık muhtemelen sorun çözülecektir kolay gelsin

erkebil
15-03-2008, 20:51   |  #3  
OP Taze Üye
2 mesaj

arkadaşım böyle olmuyo ben daha önce denemiştim. teşekkür ederim yardımcı olmaya çalıştığın için. ben biraz daha anlatayım sorunu mesela cdyi yada dvdyi içine bırakıp tekrar başlattığımda vistayı yine dvd içeriği gözüküyo bu durum bence vista home premiumla ilgili bilen varsa lütfen yardım...

mcafee23 ayrılmıştır
16-05-2008, 19:16   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

sistem geri yükleme işi çözmüyorsa format. ben üç gün önce format attım sebebi buydu düzeliyor emin ol