vista'da codec ve player problemi

vortex
05-06-2009, 13:06   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

vista home premium 32 bit isletim sistemi,2 gb ram,512 mb 8600 gt ekran kartı msi marka bir laptopum var.cok sayıda codec ve medya oynatıcı var.biri de vista codec pack.su an kazaa lite mega codec pack ve bs player kurulu laptopumda.kazaa lite codegini kurunca next next diye kurulum sonrası media player classic kuruluyor.ayrıca real player formatlı muzik ve video dosyalarının codecleri eksik oldugundan dinlemek ve izlemek mumkun degil(internetim yok suan henuz).acaba muzik(sadece ses)formatları nelerdir?bununla ilgili hangi codecleri kurmak gerek?ayrıca video formatları ve bununla ilgili olarak hangi codecleri kurmak gerek?.sadece ses icin hangi playerı onerirsiniz?video (altyazılı film,clip v.b.)icin hangi playerı onerirsiniz?kisiden kisiye degismekle beraber bu playerların kurulumunda ornegin video icin hangi dosya turlerini isaretlemem gerek?ozellikle codec ve player kurulumunu resimlerle forum editorlerimizden biri anlatabilir mi acaba?simdiden tesekkurler.

eRRhan
05-06-2009, 13:16   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
374 mesaj

Müzik için kullanılan en yaygın format mp3 tür çalıştırmak içinde winampı yükleyebilirsin alt yazılı filimler içinde ben gom player kullanıyorum memnunum kurulumlarıda çok basit genelde next tuşuna basarak halledebilirsin

Burak Torun
05-06-2009, 19:21   |  #3  
Burak Torun avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,679 mesaj

K-Lite Codec kurmana gerek yok aslında. KMPlayer kurman yeterli tüm uzantıları açar...