Vista da format neden 30 sn sürüyor..

mcafee23 ayrılmıştır
17-05-2008, 17:07   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

Format atarken alıştığımız 1 den 100 e kadar sayan ekran ve yaklaşık 30 dakika bekleme süresi vista da neden yok.30 saniyede format işlemi bitiyor.Benim denediğim kadarıyla kurduğum programlara belirli  ayarları yapmam gerekirken kurduğum programlar ayarlı geliyor.Bence Vista tam ve temiz bir format atmıyor arkadaşlar.

ve ayrıca windowsa format en iyi fdisk ile atılıyordu.Ama onu yeni windowslarda tarih ettiler yeniden dizayn edilip grafik arayüze kavuştursalardı fdisk en iyisiydi vista ya format atmak için yanımızda Win98 CDsi mi taşıyalım.Bilgisayarları artık çocuk oyuncağına çevirdiler.7 yaşında çocuklar teknik servislerde çalışıyor format atıyor disk bölümleme yapıyor."Tek Tıklama" ile format hoş değil ve tabi ki sağlıklı değil.Sırf bu yüzden Teknik servislerde gözünüz gibi baktığınız bilgisayarlarınıza neler yapılıyor kimlere emnet ediliyor bir bilseniz.

Son Düzenleme: mcafee23 ayrılmıştır ~ 17 Mayıs 2008 18:08
silenceandsilence
17-05-2008, 18:16   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
275 mesaj

Bir sabit diski en iyi üreticisi bilir değil mi ben vistadan önce seagate sea tools u disketten yükleyip sabit diskimi formatlıyordum sata sabit diskim en fazla 20 sn pata ise 30 sn sürüyordu format süresini görünce sorun var diyordum ama o formatlı sabit disklerle hiç sorunsuz bilgisayar kullanıyordum sonuçta vista sabit disk üreticlerinin yaptığı şeyi kendi yapıyor teknoloji bu kadar gelişmişken bir sabit diski formatlamak uzun sürerse o zaman sorun var sabit disk bozulmuş derim vistada aktarım hızlarına filan kızıyoruz bir dvd kopyalamak bu kadar uzun mu sürer diye sabit disk tamamen silinmişken teknoloji bu kadar gelişmişken uzun sürmesi garip olur 98'den bu zamana 10 sene geçti "mb"lı sabit disk döneminden "tb"lı sabit disk dönemine geçtik bence format teknolojisi gelişse iyi olur yoksa eski araçlarla bir gün ancak bir sabit diski formatlarız

panda34
17-05-2008, 21:26   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,344 mesaj

Vista 10 saniyede format atıyor çünkü sadece NTFS dosya sistemini siliyor .
Aslında disk üzerinde bilgiler duruyor , ama ulaşmak mümkün değil dosyalara pek ...

Windows XP üzerinden format atarken fark etmişsinizdir .
Bir Hızlı(Quick) format var , Birde Full format var .
Vistanın kurulumda yaptığı bu Hızlı(Quick) formattır .

Selçuk İslamoğlu
18-05-2008, 09:58   |  #4  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj

Diskinde hata yoksa zaten gerek de yok dakikalarca beklemene.

baybars5
18-05-2008, 10:56   |  #5  
Taze Üye
3 mesaj

offf

xxnamelessxx
18-05-2008, 11:34   |  #6  
Taze Üye
5 mesaj

Kardeşim %100 haklısın ben 7 seneden beri format atmayı biliyorum.Yaşım 16 Windows98 de format atmak günleri alıyordu ve daha sağlıklı idi.Mesela en basitinden Xp kadar çabuk çöküp bozulmuyordu.Belki buna yeni programlarda neden olmuş olabilir.Ama katılmıyorum pek.Bence işi bu kadar cıvıtmamaları lazımdı.

xxnamelessxx
18-05-2008, 11:41   |  #7  
Taze Üye
5 mesaj

Haklısın dostum Sabit disk konusunda bende 12 senelik bir PC vardı.Pc'nin hard disk teki alanı 8GB gibi birşey ve bu bilgisayar o kadar yavaştı ki ben sadece Ram den  kaynaklanıyor zannetmiştim.Benim Hard disk'im hem Rpm çok yavaş hemde iyi bir marka değilmiş.Formatta bile çok zorlanıyordu desem yeri var yani.

swordmaster_65
18-05-2008, 12:40   |  #8  
Yıllanmış Üye
2,176 mesaj
xxnamelessxx
Kardeşim %100 haklısın ben 7 seneden beri format atmayı biliyorum.Yaşım 16 Windows98 de format atmak günleri alıyordu ve daha sağlıklı idi.Mesela en basitinden Xp kadar çabuk çöküp bozulmuyordu.Belki buna yeni programlarda neden olmuş olabilir.Ama katılmıyorum pek.Bence işi bu kadar cıvıtmamaları lazımdı.
Abi şu vistaya artık suç atmayı bi bırakın be...Beğenmedim
İster 10snde atsın ister 30snde sonuç olarak pc ye format atılıyor yeni windows için yer acılıyorsa sorun yok demektir.
10Dk format atınca ne oluyorda vista 30sn atınca işi cıvıtıyorlar???
Selçuk İslamoğlu
Diskinde hata yoksa zaten gerek de yok dakikalarca beklemene.
AlkışAlkışAlkış

myxpowers02
18-05-2008, 13:36   |  #9  
Taze Üye
7 mesaj

Formatı hızlandırmanın ve boot sector virüslerini temizlemenin kolay bi yolu var. Xp için anlatıyım. Bölüm sil diyosunuz d tuşuna basarak ilgili ekrande tüm bölümleri silmek 10 saniye bile almıyor sonra da yükle deyince otomatik olarak dosya sistemini ntfsye çevirip formatlamış oluyor ki quick deseniz bile toplamda 30 saniye sürüyor bu normal yani...
win9x mantığı ile
format c: /q komutu kullanınca da aynı şekilde 30 saniye sürede format atmak mümkün...

aslanov
18-05-2008, 14:07   |  #10  
Yıllanmış Üye
176 mesaj

Vista Home Pre. İşletim sistemine sahip bir dizüstü bilgisayara Ultimate versiyonu bir sistem yükledim. Tamamen silip yeniden kurması için çalıştım. Ancak old windows adında bir klasörde eski windows duruyor. Silersem ne olur? Ayrıca Vistaya format atmayı adım adım göstersen bildiğiniz bir şema var mı? hatalırımı baştan bi gözden geçirsem iyi olur.

Omer KARADENIZ
18-05-2008, 14:44   |  #11  
Yıllanmış Üye
113 mesaj

Merhaba
Windows Vista kurulumunu ve sürümlerine göre özelliklerini anlatan bir makale

Umarım işinize yarar.

خH@љ
18-05-2008, 18:07   |  #12  
Ø®H@Ñ™ avatarı
Yıllanmış Üye
404 mesaj

Beyler Katılıyorum Vistaya  çamur atmayın vista gayet iyi bir işletim sistemi
Ancak daha taze olduğundan zamanla oturacak vistanın zaten en çok formatlamdaki zamanını seviyorum. Sıfır Bir sistemi 30 dk da kurdu :D

uGuR.uK
18-05-2008, 18:49   |  #13  
Yıllanmış Üye
8,316 mesaj

sizede yaranılmıyor ee, hem hız peşindesiniz hemde niye 30saniye sürüyo diyosun. yükledikten sora hatamı veriyor diskinimi bozuo 30snlik format? diskin zaten zarar görürse eger vista'da format atmadan önce tüm birimleri silersin yeni sıfır bir bölüm oluşturursun ve o bölümde windows onarım seceneklerinden(dvd'de) "bellek tanılama aracını" calıştırırsın, tam taraması saatler sürebiliyor tektek her haltı bulup düzeltiyor...

tamam belki ahım şahım yenilik getirmedi vista ama bu kadar bilip bilmeden yazmayın yani cok biliyosanız siz yapın yada gidin linux vs. kullanın...

mcafee23 ayrılmıştır
18-05-2008, 19:23   |  #14  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

bu vista bizden ne istiyor

ilk önce lisanslı vista dediler gidip aldım 400 ytl ultimate (azla yetinmem ama aptallık yapmışım)

sonra ram yetmiyor dediler gittim aldım 2 Gb tek bir ram 210 ytl

daha sonra ekran kartı aero'yu kaldırmıyor dediler gittim onu da aldım 175 ytl

sürücü problemi var dediler sürücüleri yenileyip bios güncellemesi yaptım.

Hala çalışmıyor mavi ekran problemi var.Bir İşletim sistemi çalışmak için daha ne ister ya.

Ve İşletim sisteminin görevi nedir? Bilgisayarı ve içindeki programları idare etmek değil mi?

Ama maalesef Vista'yı biz ayakta zor tutuyoruz.Çökmesin diye hiçbirşey yapmayıp yüzüne bakıyoruz.

Fakat ufak bir iş yapmak istediğimizde kendimizi bios'un kapısında buluyoruz.

Ama forumdaki arkadaşlar vista'ya haksızlık etmeyin diyorlar,ya ben mi vista'ya haksızlık
ediyorum yoksa microsft mu bana haksızlık ediyor karar sizin.

Vista için 785 ytl harcamış biri olarak bana mavi ekran layık görülüyor.

YAZIKLAR OLSUN MİCROSOFT SP1 DEĞİL SP5 ÇIKARSAN ARTIK GÖZÜMDE NEYE YARARSIN Kİ..

Ayrıca kimse bana şunu yaptın mı bunu dene gibi şeyler yazmasın.
Ben herşeyi denedim.Sizde Deneyin...
Bu mesajdan sonra Xp Kuruyorum.. (Tabi mesajı göndermeden çökmezse iyi)

Bundan sonra korsancıyım ver beş milyon yap bir crack rahatla çalışırsa çalışsın,çalışmazsa çöpe at...

swordmaster_65
18-05-2008, 21:28   |  #15  
Yıllanmış Üye
2,176 mesaj
elazigli
sizede yaranılmıyor ee, hem hız peşindesiniz hemde niye 30saniye sürüyo diyosun. yükledikten sora hatamı veriyor diskinimi bozuo 30snlik format? diskin zaten zarar görürse eger vista'da format atmadan önce tüm birimleri silersin yeni sıfır bir bölüm oluşturursun ve o bölümde windows onarım seceneklerinden(dvd'de) "bellek tanılama aracını" calıştırırsın, tam taraması saatler sürebiliyor tektek her haltı bulup düzeltiyor...

tamam belki ahım şahım yenilik getirmedi vista ama bu kadar bilip bilmeden yazmayın yani cok biliyosanız siz yapın yada gidin linux vs. kullanın...

AlkışAlkışAlkış

hipnoz
29-05-2008, 12:46   |  #16  
Taze Üye
3 mesaj

Canım kardeşim windowsun hızlı format atması yeni değil bu xp de de vardı .Ama bunu seçme şansı oluyordu.Şimdi seçme şansın yok sadece bu

OnnuuR
30-05-2008, 20:37   |  #17  
OnnuuR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,675 mesaj

Bende %100 olana kadar 9-10 dk geçiyor...
Toplam format 20 dk sürüyor...

djpires
30-05-2008, 22:59   |  #18  
Yıllanmış Üye
174 mesaj

arkadaşım bende format atmıştım win.old klasör ü banada çıkmıştı.benim hard diskim 360 gb. ben arşiv kurmuştum 80 gb lik format attıktan sonra gitmemiş ben ce bu vistanın en saçma yönü zaten bütün virisler dosya ve klasörlerrde biz girsin diye format atıyoruz win. bize bi klasör halinde geri gönderio ne anladık o işten.o klasörü sil bişey olmaması lazım adı üstünde windows old eski windows yani doysların vardır içinde sil gitsin

uGuR.uK
31-05-2008, 16:04   |  #19  
Yıllanmış Üye
8,316 mesaj

win.old diye klasör kalıyorsa eger sende sen format atmamışsın sadece windows dizinlerini sildirmişsin demektir, bir nevi yükseltme/yenileme yapmışsın yani. temiz kurulum kısmına gelip sadece sürücüyü secip ileri derseniz format atılmaz, ordan diski secince asagıdaki secenekler aktif olur ve siz gelişmiş secenekleri acarak ordan diski sil diyip sıfırdan bölüm oluşturabilir yada hazır bölümü formatlayıp win. kurabilirsiniz...

gokhan4477
07-07-2008, 21:31   |  #20  
Yeni Üye
22 mesaj

kardeş yanlış konusuyorsun ben 8 yıl teknik servislerde çalıştım.bu işi çocukluktan kaptım. madem teknik servislere güvenmiyorsun o zaman kendi işini kendin göreceksin.
teknik servislere laf atmıyacaksın...
evet vistada format 30 sn sürüyor olabilir vista kullanma 98 kullan.yada linux/ubuntu mac kur belki onlarda istediğin verimi alabilirsin:)))))))

mcafee23
Format atarken alıştığımız 1 den 100 e kadar sayan ekran ve yaklaşık 30 dakika bekleme süresi vista da neden yok.30 saniyede format işlemi bitiyor.Benim denediğim kadarıyla kurduğum programlara belirli  ayarları yapmam gerekirken kurduğum programlar ayarlı geliyor.Bence Vista tam ve temiz bir format atmıyor arkadaşlar.

ve ayrıca windowsa format en iyi fdisk ile atılıyordu.Ama onu yeni windowslarda tarih ettiler yeniden dizayn edilip grafik arayüze kavuştursalardı fdisk en iyisiydi vista ya format atmak için yanımızda Win98 CDsi mi taşıyalım.Bilgisayarları artık çocuk oyuncağına çevirdiler.7 yaşında çocuklar teknik servislerde çalışıyor format atıyor disk bölümleme yapıyor."Tek Tıklama" ile format hoş değil ve tabi ki sağlıklı değil.Sırf bu yüzden Teknik servislerde gözünüz gibi baktığınız bilgisayarlarınıza neler yapılıyor kimlere emnet ediliyor bir bilseniz.

Son Düzenleme: gokhan4477 ~ 07 Temmuz 2008 21:32
minnoş_97
08-07-2008, 14:33   |  #21  
Yıllanmış Üye
1,115 mesaj
elazigli
win.old diye klasör kalıyorsa eger sende sen format atmamışsın sadece windows dizinlerini sildirmişsin demektir, bir nevi yükseltme/yenileme yapmışsın yani. temiz kurulum kısmına gelip sadece sürücüyü secip ileri derseniz format atılmaz, ordan diski secince asagıdaki secenekler aktif olur ve siz gelişmiş secenekleri acarak ordan diski sil diyip sıfırdan bölüm oluşturabilir yada hazır bölümü formatlayıp win. kurabilirsiniz...
evet vista kolay format atıyor ama veriler silinmiyor değil!Ve ben   30 saniyede attırmama rağmen neden tümü silindi?Vistayı kullanmak için bilgili olmanız lazım öyle xpye alışıp vistaya dalmayın(starforce sorunum düzeldi formatla)AlkışBeğendimBİDE bazı arkadaşlar demişki günlerce sürüyordu 98de iyi o zaman gidip 98i kullanın hatta taş devrine gidip windows 1 kullanın benim vistam sorun çıkarıyor mu?(VE premium ultimate falandea değil!