Vista'da IP sorunu

kronikmagdur
04-03-2008, 18:13   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
53 mesaj

Selam arkadaşlar..
İşyerinde patronun kullandığı vista home premium yüklü laptop var. İşyerinde IP numaralarını ve DNS'i manuel olarak giriyoruz. Otomatik IP almaması gerekiyor ancak ethernet kablosu çıkartıldığı zaman manuel girdiğimiz IP numaraları siliniyor ve tekrar otomatik IP alıyor. Bunu nasıl önleriz?

forzaa
21-08-2008, 00:30   |  #2  
Taze Üye
1 mesaj

peki vistada ip elle nasıl giriliyor? ben beceremedim şimdiden teşekkürler..

Fatih_ARMAĞAN
21-08-2008, 00:51   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj
kronikmagdur
Selam arkadaşlar..
İşyerinde patronun kullandığı vista home premium yüklü laptop var. İşyerinde IP numaralarını ve DNS'i manuel olarak giriyoruz. Otomatik IP almaması gerekiyor ancak ethernet kablosu çıkartıldığı zaman manuel girdiğimiz IP numaraları siliniyor ve tekrar otomatik IP alıyor. Bunu nasıl önleriz?
kesinlikle ilk defa sizden duyuyorum kesinlikle silinmemesi gerekiyor eksik yaptığınız birşey var yada profil ayarları ile uğraştınız.

vistada statik ip vermek için.
ağ paylaşım merkezine gidin.
ve soldaki menüden ağ bağlantılarımı yönet e tıklayın.
açılan sayfada yerel ağ bağlantısı üzerine sağ tuşlayıp. özellikler i seçin. açılan seçeneklerden internet protokolü sürüm4 (TCP/IPv4)
ü seçip özellikler e basın.

son resimde verilen İP nolarını alıntı yaptıgım içine kendinize uygun ip adresi veriniz.

Airties Modem için 192.168.2.x   serisi
Zoom modem için  10.0.0.x
robotics serisi için 192.168.1.x

Son Düzenleme: Fatih_ARMAĞAN ~ 21 Ağustos 2008 00:53
inNteAcoME
21-08-2008, 01:32   |  #4  
Yıllanmış Üye
677 mesaj

arkadaşım ben xp kullanıyorum ama benim de başıma bik kaç kez geldi bu olay driver larla zartla zurtla çok fazla uğraşma şahsen ben aylarımı verdim ama karar senin ama temizinden bi ethernet kartı al ve sorunu çöz bu arada on board  ethernet kartın varsa bazen sorun çıkarta biliyor ama kolay halledilir çinsten. kısacası pci ethernet kartı almanı tavsiye ederim 100 mhps ler 10-15 lira

inNteAcoME
21-08-2008, 01:35   |  #5  
Yıllanmış Üye
677 mesaj

bu arada benim yaşadığım problemlerden biri daha vahimdi anlatmak istiyorum: rj45 takılı deil iken ip alıyor takılı iken almıyor idi yani nete nadiren böyle donanım hataları olabiliyor:)