senin bilgisayar xp yi kaldırır ancak xp senin makinayı kaldırır mı bilemem...
Vista'da Özellikler Yarıya mı Düşer ?
- 1
- 2
Merhaba arkadaşlarım.Sizlere bir sorum var...Bilgisayarımın işletim sistemi Vista... Ve bir dizüstü bilgisayar.Sorum ise şu : Bilgisayarın özellikleri Vista'da düşer diye bir şeyler duydum.Bu doğru mudur ? 2 Ghz olan işletim hızı 1 Ghz' mı olur ? Yada ekran kartı Vista'da düşer mi ?
Ayrıca bilgisayarımın özellikleri : Ekran Kartı toplam 384 Mb diyor. ( Ancak paylaşıma 128 gösteriyor. ) ( Birde 256 var ne iş anlamadım. ) , Ram : 4 Gb , GHZ : 2 , Core 2 Duo 'da işletimim var.
Bu özelliklerde düşme var mıdır arkadaşlar ? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Kaynağı olmayan hiç bir şeye inanmayın. Ne siz değerli vaktinizi byle saçmlıkları düşünerek harcaın nede biz.
Benim laptop orijinalde 32 bit Wİndows Vista home PRemium. Sonradan aynı lisans anahtarıyla 64 bit Vista Home Premium yükledim hiçbir sorun çıkmadı halada sorunsuz bir şekilde kullanıyorum.Çalışıyor olabilir. Aktivasyonu yapabiliyor olmanız bunun geçerli olduğu anlamına gelmiyor. Bir gün lisansınızın iptal olma ihtimali olabilir.
vista xp ye göre kasma şu noktada benim görüşüme göre eğer senin sistem özelliklerin düşük ise vista her yönüyle kasar birde virüsleri katarsak bunun içine içinden çıkılmaz bir durum alır.xp vistaya göre çok hafif ve kasmyan bir programdır bunu herkes bilir.Çok az bir sistem gerksinimi vardır.Doğal olarak donma yada sistemde bir kasılma meydana gelmez..Ancak xp vistaya göre güvenlik bakımından çok açığı vardır ve kurulan xp lerin bir çoğu kaçak olduğundan dolayı güncelleme yapamazsın.oyunda şu noktaya dikkat vistada sp2 ile oyunlsr biraz daha hızlandı ve vistada ekran kalitesi xp ye göre kat kat daha iyi..diğer bir nokta ise visttada senin ekran kartın paylaşımlı ise daha fazla gösterir bunun nedeni ise ram de yemesidir.sen xp yi kurduğunda aslında yine ram den yiyor ama bilgisayar da xp kurulu olduğu için farklı gösteriyor...
ben vista kullanıcısı olarak sistemi iyi olan arkadaşlara kullanın diye burdan tavsiye ediyorum....
tabiki kullanmak yada kullanmamak size kalmış derim....
ama tercih olarak şuan WİMDOWS 7 DÜŞÜNÜYORUM KULLANMAK İÇİN HERKESE KOLAY GELSİN DİYORUM BURDAN
şunu söyleyim eğer vista işlemci gücüne fazla ihtiyaç duymassa 800 mhz'e kadar çekiyor işlemciyi gerekirsede direk 2.0 ghz çalıştırır. ekran kartına gelince win7'de bu yok eğer turbo cache vga var ise gereken mikterda ram kullanıyor geri kalan kısmı boşta duruyor. eğer bunlardan bahseden oldu ise hiçte bir anormallik yok. ama vista makinaları çok kasan bir mimaridir.eğer mümkünatın var ise vista ile uğraşma derim az bekle win7 kullan daha rahat kullanırsın ve donanımlarını fazladan yıpratmassın.
- 1
- 2