Vista'da Özellikler Yarıya mı Düşer ?

Ege Çağan
08-07-2009, 22:16   |  #1  
Ege Çağan avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
29 mesaj

Merhaba arkadaşlarım.Sizlere bir sorum var...

Bilgisayarımın işletim sistemi Vista... Ve bir dizüstü bilgisayar.Sorum ise şu : Bilgisayarın özellikleri Vista'da düşer diye bir şeyler duydum.Bu doğru mudur ? 2 Ghz olan işletim hızı 1 Ghz' mı olur ? Yada ekran kartı Vista'da düşer mi ?

Ayrıca bilgisayarımın özellikleri : Ekran Kartı toplam 384 Mb diyor. ( Ancak paylaşıma 128 gösteriyor. ) ( Birde 256 var ne iş anlamadım. ) , Ram : 4 Gb , GHZ : 2 , Core 2 Duo 'da işletimim var.

Bu özelliklerde düşme var mıdır arkadaşlar ? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

red14
08-07-2009, 22:19   |  #2  
Yeni Üye
49 mesaj

sen xp yükle daha iyi verim alırsın.

Süleyman.
08-07-2009, 22:25   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Bilgisayarınız tam olarak nedir?

Ayrıca size söylenenler tamamen Vista ile alakalı hurafelerden. Daha önce duymadıklarımız da vardı, yeni hurafeler de öğrenmiş olduk. :)

red14
08-07-2009, 22:32   |  #4  
Yeni Üye
49 mesaj

senin bilgisayara sadece xp olur hiç vista falan düşünme işine bak xp yükle

Ege Çağan
08-07-2009, 22:33   |  #5  
Ege Çağan avatarı
OP Yeni Üye
29 mesaj

Tam olarak ne yapacağıma karar veremedim.Bir hevesle Sims 3'ü kurayım dedim.Sanırım şu an normal olarak sistem özellikleri yetiyor.Ancak Vista performansı düşürürse işe yaramayacak.

Süleyman.
08-07-2009, 22:36   |  #6  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj

Yahu sizin ekran kartınız tümleşik Intel büyük ihtimalle. O ekran kartıyla hiçbir oyunu oynayamasınız, Mario filan haricinde. Siz önce bilgisayarınızın modelini yazın, Vista'dan mı değil mi ona göre söyleyelim.

Ege Çağan
08-07-2009, 22:45   |  #7  
Ege Çağan avatarı
OP Yeni Üye
29 mesaj

Şu an kendi bilgisayarımda değilim.Bu işlerdende pek anlamıyorum açıkçası.Pes 2009'u kaldırıyor ancak...

Kendi bilgisayarıma geçtiğimde gerekli bilgileri vereceğim.

Süleyman.
08-07-2009, 23:00   |  #8  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj
Alıntı: ibrahim7892  
nasıl bir hurafe ?
ben vistadan xp ye gectiğimde her oyunda fps neredeyse 2 kat artıyo...bir cok kisininde böyle...
Hurafe: Vista sebebiyle işlemci hızı yarı yarıya düşer; 2 GHz, 1 GHz'e düşer. :)

Sizin dediğiniz başka birşey ve mutlak olarak geçerli değil. Duruma göre değişir.

Mustafa@PC
08-07-2009, 23:21   |  #9  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj
Alıntı: Süleyman.  
Hurafe: Vista sebebiyle işlemci hızı yarı yarıya düşer; 2 GHz, 1 GHz'e düşer. :)
Hiç söylemediğim birşeyi söylemek istiyorum:

Yuh artık ! Buda söylenmiş ya...

Son Düzenleme: Mustafa@PC ~ 08 Temmuz 2009 23:51
kopuKÇocuk
09-07-2009, 08:03   |  #10  
Yıllanmış Üye
970 mesaj

arkadaşlar vsita aslında iyidir ancak günümüzde ucuz bilgisayarlara bile vista yükleyip satıyorlar oysa vista nın içinde dünya kadar şey var ve bu kötü bilgisayarlardada kasmasının sebebi bu.
lütfen biraz yenilikçi ve akılcı düşünün adamlar vistayı yapmış niye yapmış xpdeki sorunlara derman olsun diye ama vista yeni çıkacağı için yeni bilgisayarlara uyumluyorlar.
kullanıcıda daha hiç birşeyden anlamadığı için özellikleri kısıtlı saçma sapan bir makinaya vista yüklüyor sonrada xp'den daha fazla verim bekliyor.
lafı biraz uzattım ama bence sen arkadaşım ekran kartını değiştir en azından 512 paylaşımsız bir ekran kartı al ve vista ultimate kur sonrada vistanın içinde gelen senn kulmayacağın programları sil.
gerçekten verim alabilirsin.
(bu arada vistayı hala sevmiyrsan bide xp nin yanına win7 kurup dene bakalım o zamanda bişey bulcakmısınız.)
not:bence win7 vistanın zayıflamış halidir zaten onu hızlı yapanda budur.

man on the moon
09-07-2009, 08:36   |  #11  
man on the moon avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,151 mesaj

evet doğrudur. vista işlemci  güç tasarrufu(laptoplarda genelde etkindir) modunda, "en yüksek işlemci durumunu" pilde çalışırken maximum %50 'ye ayarlar. bir çok arkadaşın laptopunda buna şahit oldum. ama güç seçeneklerini performansa ayarlarsanız olur biter. ben windows 7 den ekran alıntısı koydum. kendim ayarladım. özellikle mağazadan alınan laptoplarda bu şekilde. bu bütün laptoplar için tabiki geçerli değil. 

Süleyman.
09-07-2009, 08:44   |  #12  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj

Aynı şey mi?

Ege Çağan
09-07-2009, 09:21   |  #13  
Ege Çağan avatarı
OP Yeni Üye
29 mesaj
Alıntı: kopuKÇocuk  
arkadaşlar vsita aslında iyidirancak günümüzde ucuz bilgisayarlara bile vista yükleyip satıyorlar oysavista nın içinde dünya kadar şey var ve bu kötü bilgisayarlardadakasmasının sebebi bu.
lütfen biraz yenilikçi ve akılcı düşününadamlar vistayı yapmış niye yapmış xpdeki sorunlara derman olsun diyeama vista yeni çıkacağı için yeni bilgisayarlara uyumluyorlar.
kullanıcıdadaha hiç birşeyden anlamadığı için özellikleri kısıtlı saçma sapan birmakinaya vista yüklüyor sonrada xp'den daha fazla verim bekliyor.
lafıbiraz uzattım ama bence sen arkadaşım ekran kartını değiştir en azından512 paylaşımsız bir ekran kartı al ve vista ultimate kur sonradavistanın içinde gelen senn kulmayacağın programları sil.
gerçekten verim alabilirsin.
(bu arada vistayı hala sevmiyrsan bide xp nin yanına win7 kurup dene bakalım o zamanda bişey bulcakmısınız.)
not:bence win7 vistanın zayıflamış halidir zaten onu hızlı yapanda budur.
Dizüstü bilgisayarlarda ekran kartı değişir mi ? Sadece ram eklenir diye biliyordum.
Alıntı: e-eyup  
evet doğrudur. vista işlemci  güç tasarrufu(laptoplarda genelde etkindir) modunda, "en yüksek işlemci durumunu" pilde çalışırken maximum %50 'ye ayarlar. bir çok arkadaşın laptopunda buna şahit oldum. ama güç seçeneklerini performansa ayarlarsanız olur biter. ben windows 7 den ekran alıntısı koydum. kendim ayarladım. özellikle mağazadan alınan laptoplarda bu şekilde. bu bütün laptoplar için tabiki geçerli değil. 
Buna şimdi bakacağım. Teşekkür ederim.

man on the moon
09-07-2009, 09:25   |  #14  
man on the moon avatarı
Yıllanmış Üye
2,151 mesaj

eğer gösterdiğim gibi değilse sorun yok, ama resimdeki gibiyse ister öyle kalsın(fişi takıncaki ayarı %100 yapmanız yeter) ister her durumda %100'e ayarlayın.

Alıntı: Ege Çağan  
Buna şimdi bakacağım. Teşekkür ederim.
Ege Çağan
09-07-2009, 09:26   |  #15  
Ege Çağan avatarı
OP Yeni Üye
29 mesaj

Baktım ve işlemci hız seçeneği 100 gösteriyor.

Son Düzenleme: Ege Çağan ~ 09 Temmuz 2009 09:27
man on the moon
09-07-2009, 09:28   |  #16  
man on the moon avatarı
Yıllanmış Üye
2,151 mesaj

o zaman sorun yok demektir. bu şekilde devam edin.

Alıntı: Ege Çağan  
Baktım ve işlemci hız seçeneği 100 gösteriyor.
nonpasaran
09-07-2009, 09:59   |  #17  
nonpasaran avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
1,216 mesaj

ya arkadaş burada tartışıyorsunuz da bu aletin şlemcisi ne ekran kartı ne bilen var mı Allah aşkına?Ekran kartım 250 işlemcim duo demekle oluyormu bu işler
Arkadaş sana da sormuşlar makinanın özellikleri ne diye her şeye laf yetiştirmişsinde onu mu yzamadın?

emre__
09-07-2009, 10:00   |  #18  
emre__ avatarı
Yıllanmış Üye
1,519 mesaj

hehehehe hurafelere bak kullanmadan kulaktan dolma bende 2.4 işlemci var enerji tasarufu için boşta 1.8 le çalışıyo yük altında oc yapıyo 2.5 oluyo buna ne diyeceksiniz şimdi kullanmadan çamur atmayın amcama :D gta4 oynuyorum paket 4 üde yükledim oyunda gözle görülür performans artışı var başka oyun yüklü diil o yüzden deneyemedim :D atıp tutmayın kullanmadan arkasından konuşmayın. he sitem yeni olduğu için dizinleme olayı çalışır o yüzden az kasma olur sonra düzene otursun xp neymiş dersin :D

umut101010
09-07-2009, 13:30   |  #19  
umut101010 avatarı
Yıllanmış Üye
1,672 mesaj

valla benim oyunlar vistada daha iyi çalışıyor ister inanın ister inanmayın

Mustafa@PC
09-07-2009, 13:48   |  #20  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

"Intel SpeedStep" ve "Amd Cool n Quiet" bu iki işlemci teknolojiside aynı şeye yarıyor. İşlemci yük altında değil iken çarpan düşürüp, voltaj azaltma yolu ile hem güç tassarufu sağlıyor hem de işlemcilerin serin çalışmasını.Çarpan düşünce doğal olarak hızda düşüyor. Ama bunu Vista ile ilgisi yok. Eğer bu teknoloji etkin ise bunu Windows XP'de de Windows 7'de de yapar.<
Ki burda söylenen daha başka, akla ve mantığa sığmayan bir düşünce çok farklı :"Vista işlemcinin yarısını yiyor" Vista ne raminizi yiyor ne de işlemcinizi. Yukarıda bahsettiğim teknoloji etkin ise işlemcinin hızının yük altında veya boşta değiştiğini görürsünüz o da kalıcı olarak değil "nabza göre şerbet" muamelesi...
Diğer yandan kullanıcı isterse güç seçeneklerinden(özellikle labtoplar için) Vistanın kendisine sunduğu ve yine kullanıcının kendi insiyatifine bağlı olarak, mevcut sarj veya güç durumuna göre Dengeli, Güçtasarrufu, Yüksek performans gibi seçeneklerden birini seçerek kullanım süresini ve performansı belirler...

Son Düzenleme: Mustafa@PC ~ 09 Temmuz 2009 13:54
man on the moon
09-07-2009, 13:49   |  #21  
man on the moon avatarı
Yıllanmış Üye
2,151 mesaj

4 GB ram in var madem vista'nın 64 bit versiyonunu kur. seri numara olarak laptop'un altındaki ürün kodunu girmen yeterli olur diye biliyorum. xp filan demişler ne alaka.

elektrobeyin
09-07-2009, 13:52   |  #22  
Yıllanmış Üye
320 mesaj

Hiç gülesim yoktu:) Ben son 2 yıldır 64 bit vista kullanıyorum ve kesinlikle hiçbir problemim yok. Arkadaşın biri XP'de 2 kat fps alıyorum demiş eve doğru ancak kalite çok yüksek derecede düşüyor. Bunu kendim test ettim. Vista yükleyip oyunları en düşük ayarlarda açın  o zamanda FPS 2 katı artar. Ancak kalite çok düşer. XP'dede aynen bu oluyor işte. Artık çok eskidi XP. HD3850 ekran kartım var ve Crysis'i bile full ayarlarda akıcı bir şekilde oynayabiliyorum Vista üzerinde. Gerisini siz düşünün.  Hemde Xp kurduğum zaman oyunlarda saçmasapan takılmalar oluyor. Nedense Vista üzerinde hiç öyle bir problem yaşamıyorum.

Erhan Tiryakioğlu
09-07-2009, 15:41   |  #23  
Erhan Tiryakioğlu avatarı
Yıllanmış Üye
4,716 mesaj
Alıntı: red14  
senin bilgisayara sadece xp olur hiç vista falan düşünme işine bak xp yü
Yanlış br cümle Kullandınız Sanırım Bence Windows7 Yapın Zaten Chip onlineyi Takip Ediyorsanız Kesinlikle Windows 7 nin XP den Hızlı Oloabileceğinibiliyorsunuzdur...

Süleyman.
09-07-2009, 16:16   |  #24  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj
Alıntı: e-eyup  
4 GB ram in var madem vista'nın 64 bit versiyonunu kur. seri numara olarak laptop'un altındaki ürün kodunu girmen yeterli olur diye biliyorum. xp filan demişler ne alaka.
OEM lisans sadece 32-bit için geçerli. 64-bit için ayrıca satın almak gerekiyor.

Son Düzenleme: Süleyman. ~ 09 Temmuz 2009 16:46
Mustafa Can
09-07-2009, 16:40   |  #25  
Mustafa Can avatarı
Yıllanmış Üye
2,248 mesaj

vistadan xp ye geçenlerin aklından sorunu var bence (!)