VİSTA DA SİYAH EKRAN GELİYOR

HPQ-User
28-08-2009, 11:39   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

uguroo sormuş:
Merhabağlar bilgisayarımın açma düğmesine bassıp logon ekranını ((hani şu vista yazısının altında yeşil yükleme çubuğu olan ekran))geçtikten sonra siyah ve garip garip mavi beyaz çizgiler olan bir ekranla karşılaıyorum sonra bilgisayar normal olarak vista ambleminden sonra oturum açma penceresini açıyor ama benim sorunum o garip siyah ekren sorun ney anlayamadım uzman kardeşler yardım ederseniz sevinirim..:(
ne zamandır araştırıyorum çözüm bulamadım en son sürücü güncellemesi yapmıştım acaba ondanmıdırdedim sistem geri yükleme yapıyım bari dedim sistem geri yükleme noktalarının hepsi kayıp olmuş dolayısıyla sistem geri yüklemede yapamadım
YARDIMLARININ İÇİN TEŞEKKÜRLER UMARIM FORMATLAMADAN ÇÖZERİM .......

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
VİSTA HOME BASİC
İNTEL CORE2 DUO 2.O İŞLEMCİ
3GB RAM
MOBİLE İNTEL EXPRES CHİPSET EKRAN KARTI
160GB HARDDİSK

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.0; Trident/4.0; Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1) ; InfoPath.2; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729; msn OptimizedIE8;TRTR)

International Affairs
28-08-2009, 13:45   |  #2  
International Affairs avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
4,659 mesaj

Bilgisayarınızı güvenli modda veya 1 kez normal açatıkdan sonra aşağıda belirttigim işlemleri deneyebilirsiniz.

1.Bu durum bazı sürücü problemlerinden kaynakalabilir.  Bilgisayariniziçin gerekli olan en son sürücüleri üreticilerin sitesinden temin edipsürücülerinizi güncelleyin.

2. Bazi yazilimlar bu probleme neden olabilir ornegin  Zonealarm, Roxio CD  ve benzeri..
Bende problemin kaynagi Zonealarm çıkmıştı. Unistall ettikten sonra bir daha bu problemi yaşamadım.

3. Vista uzerinde yeni bir kullanıcı açmak probleminizin çözümüne yardımcı olabilir.
Denetim Masasından > kullanıcılardan Yeni bir kullanıcı oluşturup o kullanıcıyı kullanabilirsiniz.

4. Eger sistemdeki Ekran Kartiniz ATI ise şiddetle  ati web sitesindekicayalyst  driverlerini yüklemenizi öneririm. HP'nin vermiş olduğusürücüleri tercih etmeyin. NVIDIA ise gene NVIDIA sitesinden en sonsürücüleri indirip yükleyin.

5. Bu hayata event log ( olay görüntüleyici kayıtları?) bozulması yolaçabilir.  Denetim Masasından Yönetimsel araclara girin.  OlayGörüntüleyiciyi çalıştırın. Tüm Olayları olay gruplarının üstünegiderek sağ tuş menüden Sili seçerek bütün olay görüntüleyicikayıtlarını silin.
Daha farklı ve daha kesin sonuclu olarak şu işlemide deneyebilirsiniz.
   1. Denetim Masasından Yonetimsel Araçlara girin.
   2. Hizmetlerde Olay görüntüleyici hizmetini durdurun.
   3. Daha sonra *.evt dosyalarını aratın ve buldugunuz bu dosyaları silin.
   5. Bilgisayarı yeniden başlatın.

6. Bazı durumlarda diskle ilgili bakım işlemleri probleminçözümünü yardımcı oluyor. Önce C sürücünüzü sağ tuşla tıklayıpözelliklerine girin ve  Genel bölümündeki disk temizleyiciyiçalıştırın. Sabitdisklerinizi hatalara karşı taratın ve diskbirleştiriciyi çalıştırın. 
Bunlardan bir tanesi çözümleyebilir umarım!

Mustafa@PC
28-08-2009, 19:23   |  #3  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Sürücü kaynaklı. En son yüklediğiniz sürücüyü kaldırıp eski versiyona dönerek sistemi açmayı bir deneyin ?