Vista kullanıcısıyım adminisatör olmama ragmen dosya silerken yada işlem yaparken yetkim olmadıgını söylüyo bunu nasıl önleyebilirim .. Sınırsız yetki nasıl saglanır vista'da ?
Vista Da Sorun
kullanıcı hesabı denetimi'ni(UAC) kastediyorsan eğer onu denetim masasından kapatabilirsin. sağ üstteki kutucuğa yaz "kullanıcı hesabı denetimi" diye çıkar zaten ve onu kapatıp sistemi yeniden başlat.
dosyaya sag tıkla ozelliklerine gir ordan ustte guvenliğe gir altta gelişmişe tıkla
ustten sahibi sekmesine gec sol da ayarla war ona tıkla gelen pencerede administors u sec tamm de tekrar tamm de ozellikler>guvenlik sayfasına donmus olman lazım ordan ortada değiştir war tıkla administors u sec tam kontorlü sec tamm de cık artık silebilirsin ama windowsun sildirmediği bi dosyayı silmemeni tavsiye ederim
yada cok karısık olmus
- [ Tüm kodu seç ] [ Yeni Pencerede Göster ]
Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell\runas] @="Sahipligini Al" "NoWorkingDirectory"="" [HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell\runas\command] @="cmd.exe /c takeown /f \"%1\" && icacls \"%1\" /grant administrators:F" "IsolatedCommand"="cmd.exe /c takeown /f \"%1\" && icacls \"%1\" /grant administrators:F" [HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell\runas] @="Sahipligini Al" "NoWorkingDirectory"="" [HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell\runas\command] @="cmd.exe /c takeown /f \"%1\" /r /d y && icacls \"%1\" /grant administrators:F /t" "IsolatedCommand"="cmd.exe /c takeown /f \"%1\" /r /d y && icacls \"%1\" /grant administrators:F /t"
UAC degil.. internetten bi dosya indirdim spybot baktım kullanışlı degil sildim ama programfiles in içinde dosyası var onu silemedim.. yetkin yok diyo yani ben adminisatörsem bütün yetkilerim olmalı .. bende bütün yetkilerim olsun istiyorum