Merhaba arkadaşlar
Windows Vista Home Premium 32 bit işletim sistemim var. Sp2 ye kadar olan tüm güncelleştirmeler yüklendi, ancak sp2 de hata verdi ve nerdeyse 5-6 kere denedim hepsinde başarısız oldu. Verilen hata kodu 80070002 bu hata kodunu yardım ve destekte arattım, gereken herşeyi yaptım tekrar denedim yine aynı hata kodunu veriyor sürekli. Yardımcı olabilen olursa çok iyi olur, saygılar...
Vista'da Windows Update Hatası
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
21 mesaj
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
264 mesaj
Güncelleştirmeleri denetlerken Windows Update hata 80070002 uyarısını alırsanız, Windows'un bilgisayarınıza yönelik güncelleştirmeleri tanımlamak için kullandığı geçici güncelleştirme dosyalarını kaldırmanız gerekir. Geçici dosyaları kaldırmak için, Windows Update hizmetini durdurun, geçici güncelleştirme dosyalarını silin, Windows Update hizmetini yeniden başlatın ve Windows güncelleştirmelerini denetlemeyi yeniden deneyin.
[url=]Tümünü göster[/url]
[url=#][/url]
[url=#]Windows Update hizmetini durdurmak için[/url]Bu adımları uygulayabilmeniz için yönetici olarak oturum açmanız gerekir.
- Başlat düğmesi , Denetim Masası, Sistem ve Bakım ve ardından Yönetimsel Araçlar'ı tıklatarak Yönetimsel Araçlar'ı açın.
- Hizmetler’i çift tıklatın. Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.
- Windows Update hizmetini sağ tıklatın ve sonra Durdur'u tıklatın.
[url=#][/url]
[url=#]Geçici güncelleştirme dosyalarını silmek için[/url]- Başlat düğmesi ve ardından Bilgisayar'ı tıklatarak Bilgisayar'ı açın.
- Windows'un yüklü olduğu, yerel sabit diski (genellikle C sürücüsü) çift tıklatın.
- Windows klasörünü ve ardından SoftwareDistribution klasörünü çift tıklatın.
- DataStore klasörünü açmak için çift tıklatın ve ardından klasördeki tüm dosyaları ve klasörleri silin. Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.
- Geri düğmesini tıklatın. SoftwareDistribution klasöründe, Download klasörünü açmak için çift tıklatın ve ardından klasördeki tüm dosyaları silin. Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.
[url=#][/url]
[url=#]Windows Update hizmetini yeniden başlatmak için[/url]Bu adımları uygulayabilmeniz için yönetici olarak oturum açmanız gerekir.- Başlat düğmesi , Denetim Masası, Sistem ve Bakım ve ardından Yönetimsel Araçlar'ı tıklatarak Yönetimsel Araçlar'ı açın.
- Hizmetler’i çift tıklatın. Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.
- Windows Update hizmetini sağ tıklatın ve ardından Başlat'ı tıklatın.
Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra sorun devam ederse, Microsoft Update Çözüm Merkezi web sitesine giderek e‑postayla destek isteyin.
Geçici güncelleştirme dosyalarının silinmesi sorunun çözülmesine yardımcı olur, ancak Windows Update'deki geçmişi de siler. Yüklü Güncelleştirmeler'e giderek bilgisayarınızda hangi güncelleştirmelerin yüklü olduğunu hala görebilirsiniz.
Bilgisayarda yüklü olan güncelleştirmeleri görmek için- Başlat düğmesi , Denetim Masası, Programlar ve ardından Programlar ve Özellikler altındaki Yüklü güncelleştirmeleri görüntüle'yi tıklatarak Yüklü Güncelleştirmeler'i açın.
- Başlat düğmesi ve ardından Bilgisayar'ı tıklatarak Bilgisayar'ı açın.