VİSTA DONANIM PROBLEMİNE SON!!!

Mustafa008
14-08-2007, 01:27   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
30 mesaj

arkadaşlar bugun bilgisayarıma orj. home edition upgrade versiyonunu kurdum.Hiçbir problemi yok bilgisayarın.Donanım problemlerine çözüm buldum.Önce orj. xp home kurdum.Sonra xp'ye donanım sürücülerini(ekran,ses,ethernet vb.) kurdum.Bilgisayarı vista ya yükselttikten sonra hiçbir şekilde donanım uyumsuzlu veya sürücü problemi çekmedim.Vista açıldığında xp'den direk donanım sürücülerini aldı.BeğendimDiğer arkadaşların yazdıkları sorunları hayretle okuyorum.Oyunlarda bile hiçbir problemim yok(NFS CARBON)Arkadaşlar size tavsiyem elinizde orj. xp varsa üzerine orj home edition akademik yükseltme sürümünü kurun hiç problem yaşamazsınız.Fiyatıda 100ytl kdv dahildir.Tavsiyem önce orj xp kurun sonra normal driverları xp ye kurun daha sonrada vista terfi edin.

sistemim: Intel Core2 Duo 2.0 Ghz 800mhz 2mb cache
GIGABYTE 945chipset GM-S2 anakart
2x1GB KINGSTON DDR2 677MHZ ram
SAPPHIRE ATI RADEON X550(PCI EXPRESSx16)E.kartı
SEAGATE 80GB 7200RPM HARDDDISK
LG 52X CD-RW
LG 16x DVD-RW
Codegen Atx kasa
Rain Card Raider
17"Hyundai LCD ekran(8ms)
Creative 2+1(370) speaker
Netmaster Cablenet modem

uGuR.uK
14-08-2007, 10:08   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

orjinal xp üstüne orjinal vista kurmakla bi alakası yokki, zaten vista neredeyse bütün donanımların xp sürücüleriyle calısıo. sadece bazı ses kartlarında güncel sürücü ister. bende vista ultimate yüklemistim ama formatla tertemiz ne bi donanım nede bi yazılım sorun cıkarmadı yani...

Mustafa008
14-08-2007, 10:27   |  #3  
OP Yeni Üye
30 mesaj

valla ark ben böyle yaptım.Sen msj'ları okudun mu bilmiyorum ama birçok kişi donanım driveri tanıtamamaktan ya da bulamamaktan şikayet ediyor.Senin dediğin olabilir ama vistayla kasarak,devamlı izin vere basarak veya netten vista driveri indirerek adls kotasını doldurmak iyi olmaz.
O yüzden en iyi yöntem çıplak(Bir şey yüklenmemiş) xp üzerine donanım driverları yükleyip,xp'ye service pack 2 yükledikten sonra vistaya geçmek.Ayrıca korsan vista kullanmayın anlamsız.Çünkü orj xpniz  varsa bir kere 1ooytl(kdv dahil)verip academic upgrade paketi almak en iyisi.1oo ytl için deymez korsan vista kullanmak.Bu arada yazdığın yolları orj vista üzerinde denensin,korsan kopyalarda işe yarayacağını garanti vereremem.
Beğendim

gökhan19
14-08-2007, 11:42   |  #4  
Yıllanmış Üye
997 mesaj

Bende vista kullanıyorum bende donanım veya program sorunu yaşamadım bütün donanımlarımın driveride var.Hatta modemde xp driveri kullanıyorum sorunsuz çalışıyor..Ben direk yükseltme değil boottan diski biçimlendirip vistayı yüklüyorum(vistada biçimlendirmeyi nasıl yapacaklarını bilmeyenlere söyleyebilirim..)
Nfs carbonu call of duty 2yi şampiyonlar ligi 2007yi ve daha birçok oyunu vistada sorunsuz oynadım ram 512 vista home premium..

Son Düzenleme: gökhan19 ~ 14 Ağustos 2007 11:44
uGuR.uK
14-08-2007, 12:02   |  #5  
Yıllanmış Üye
8,316 mesaj

okudum mesajları okudumda hemen hemen herseyin destegi vistada mevcut zaten o bulamamalar mazide kaldı artık sürücüler mevcut her donanım icin neredeyse. ayrıca xp üzerine sp2 sorada vista yüklemekle vistanın kasması veya izin vermenin bi alakası yokki. donanımlar yeterliyse kasmaz, kullanıcı hesabı denetimi'ni devre dışı bırakırsanda izin istemez asla. bide sürücüleri netten indirmek cokta koymaz diye tahmin ediorm(benim kotama bi zararı olmadı yani cok fazla;) vista icin ekstaran indirdigim tek driver creative ses kartım ve yazıcımındı. ekran kartı, lan, chipset vs. xpdekilerle calısıo zaten....

Quad-Core
14-08-2007, 13:19   |  #6  
Yıllanmış Üye
844 mesaj

arkadaşlar hazır konu açılmısken:

intel p4 3.0 ht Ghz
1gb ddr2 533mhz
160gb Ide hdd
ati x1050 ekran kartı

bu sisteme hangi visatayı önerilsiniz bende bi tane windows vista ultimate 32bit var sizce ultimate yi kursammı

teşekkürler

uGuR.uK
14-08-2007, 13:42   |  #7  
Yıllanmış Üye
8,316 mesaj

sistemde napcagına baglı, eger yüksek grafikte oyun falan oynicaksan en fazla home premium yükle. cünkü ultimate'deki ek ozellikler oldukca fazla ram yiyo(bende var ultimate, boşboş masaüstünde beklerken bile 500-700MB ram yiyo. bu home premiumda 200-300MB arası imis yine bu forumdaki bi arkadas demisti ama tam hatırlamıorm adını simdi)ama sistemin iyi duruo home premium senin icin ideal bence, hem vistanın o meşhur aero'sunu kullanırsın hemde oyun falan oynuosan oynarsın yine(sadece xpdekinden birascık performans kaybın olur o kadar).
oyun, ağır grafik-işlem uygulamalar falan kullanılcaksa ve ultimate isiyosanız kararlı ve performanslı bi sistem icin 2gb ram şart(tecrube konusuo:D bende ole iste)

Quad-Core
14-08-2007, 13:58   |  #8  
Yıllanmış Üye
844 mesaj

arkadaşım sistemde müzik dinleycem-netde taklcam- haulin nfsun2 carbon falan vb...
butür uygulamalar yapcam

uGuR.uK
14-08-2007, 14:20   |  #9  
Yıllanmış Üye
8,316 mesaj

o zaman home premium yüklemeni oneririm illa vistaya gecceksen, ultimate onları yapman birascık kasabilir RAM'den ve ekran kartından...

gökhan19
14-08-2007, 15:22   |  #10  
Yıllanmış Üye
997 mesaj
elazigli
(bende var ultimate, boşboş masaüstünde beklerken bile 500-700MB ram yiyo. bu home premiumda 200-300MB arası imis yine bu forumdaki bi arkadas demisti ama tam hatırlamıorm adını simdi)
O arkadaş benim.Home premium bomboş masaüstündeyken 240 ile 290mb arası ram yiyor..

black_flood
14-08-2007, 18:08   |  #11  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

o sistemde vista ultimate bile rahat çalışır.3200+athlon 1024 ramde hiç sorun yaşatmadan çalışıyor denemesini yaptım.ayrıca 64 vistada denedim hiçbir sürücü sorunu yaşamadım.bluetoothlarda çıkardı sorun onuda uyumlu olan 20 ytllik bir epox bluetooth alark çözdüm.diğer digital fotoğraf makinalarındada sorun çıkıyor ama onunda en fazla 3 aylık bir süreye ihtiyacı var sonuçta 32 bit vistanın tüm sürücüleri bile yeni tamamlandı birazcık zaman farkı olsun aralarında.

Mustafa008
14-08-2007, 21:11   |  #12  
OP Yeni Üye
30 mesaj

Arkadaşlar hiç kendinizi kasmayın 512 mb ram ile ancak vista basic çalışır.Ha home premium kurarsın makinaya kasar ancak net,msn olur.Oyun çok zor.Vista oyun minimum 1+512 mb ram veya 2gb ram şart gerisi kurtarmaz.
Ayrıca diğer ark ler ya çok biliyorlar ya da çok paraları var beni birşey bilmediğimi dile getiriyorlar.Hmph

gökhan19
14-08-2007, 21:30   |  #13  
Yıllanmış Üye
997 mesaj
Mustafa008
Arkadaşlar hiç kendinizi kasmayın 512 mb ram ile ancak vista basic çalışır.Ha home premium kurarsın makinaya kasar ancak net,msn olur.Oyun çok zor.Vista oyun minimum 1+512 mb ram veya 2gb ram şart gerisi kurtarmaz.
Ayrıca diğer ark ler ya çok biliyorlar ya da çok paraları var beni birşey bilmediğimi dile getiriyorlar.Hmph
Peki aşağıdakini nasıl açıklayacaksın:
512 ramim var
vista home premium kullanıyorum
vista hpnin boştayken harcadığı ram 250-290mb arası
nsf carbon,call of duty 2,gta san andreas, fifa 2007, şamp. ligi 2006-2007,hardtruck ve bikaç değişik oyunu bu sistemde son derece rahat bi şekilde oynadım.

Artık vista ile ilgili önyargılarınızı kafanızdan silip gerçekleri görün.Yoksa ben bu oyunları oynarken siz kendinizi kandırmaktan başka bişey yapmayacaksınız..

Mustafa008
14-08-2007, 22:13   |  #14  
OP Yeni Üye
30 mesaj

gökhan 19'e

birincisi 512 ram diyosun ama oyunlarda kasma varmı bıraktım kasmayı ekran kartı kaliteli demekki çalıştırıyor Ama yeni oyunlarda kasar.(Call of Juares,HL2 episode2)

gökhan19
14-08-2007, 23:19   |  #15  
Yıllanmış Üye
997 mesaj
Mustafa008
gökhan 19'e

birincisi 512 ram diyosun ama oyunlarda kasma varmı bıraktım kasmayı ekran kartı kaliteli demekki çalıştırıyor Ama yeni oyunlarda kasar.(Call of Juares,HL2 episode2)

Valla o kadar bilemiyorum ama oynadığım oyunlarda kasma yok ayrıca o dediğin oyunları xpdede oynasam kasar.(heralde, hiç oynamadım bilemiyorum)
Ekran kartım nvidia geforce fx5500(256mb, 256bit)

Ekran kartı yukarıda ram 512 vista hp son derece güzel çalışıyo sistem boştayken hiçbir işlem yapmazken masaüstündeyken ram kullanımı 250-290mb arsında dolaşıyor oyunlarımda programlarımda gayet iyi çalışıyor..Bi sıkıntı yaşamıyorum vistada...

black_flood
14-08-2007, 23:33   |  #16  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

tam komedi yeni en güncel oyunlar zaten 512 ramli xpleri bile mahvediyor.önemli olan xpde oynanabilen oyunlarıda 512 ramlen oynayabilmek.vga olayınada gelince pcı expres dandik 128 mb vga bile o ramlen oyun açmaya yetiyor.oyun esnasında bellek kullanımını vista tamamen durdurup tümünü oyuna ayırdığı için hiçbir sorunda olmaz.2 gb ram var bende ama agp vgada oyunlar hata veriyor yada çok kasıyor. 512 ramli amd 3200+ var 256 mb x550 vga ile sorunsuz oyunda oynuyor işlemde yapabiliyor ama sadece tek işlem yapınca sorun yok.

gökhan19
14-08-2007, 23:40   |  #17  
Yıllanmış Üye
997 mesaj
black_flood
tam komedi yeni en güncel oyunlar zaten 512 ramli xpleri bile mahvediyor.önemli olan xpde oynanabilen oyunlarıda 512 ramlen oynayabilmek.vga olayınada gelince pcı expres dandik 128 mb vga bile o ramlen oyun açmaya yetiyor.oyun esnasında bellek kullanımını vista tamamen durdurup tümünü oyuna ayırdığı için hiçbir sorunda olmaz.2 gb ram var bende ama agp vgada oyunlar hata veriyor yada çok kasıyor. 512 ramli amd 3200+ var 256 mb x550 vga ile sorunsuz oyunda oynuyor işlemde yapabiliyor ama sadece tek işlem yapınca sorun yok.
Evet vistanın güzel bi özelliği var.Sen bi oyuna girdin mesela ama ram yetmiyor vista kendi işlemlerini durdurup senin oynadığın oyuna veya açtığın programa ram veriyor.Bunu görmek isteyen varsa bi vistada oyun oynamadan kullanılan ram miktarına baksın bide oyuna girsin bi 3-5 dakka oynayıp oyundan çıksın o zaman kullanılan ram miktarına baksın.Görecekki vista kendi işlemlerini(örneğin aramayı hızlandırma için dosyaları indexleme) kapatıp sizin oyununuza ram alanı açtığını göreceksiniz.

Mustafa008
15-08-2007, 00:45   |  #18  
OP Yeni Üye
30 mesaj

AlkışBravo ark.lar bem insanlara yardım olsun diye donanım başlığı açıyorum siz kendi bilgisayarınızdaki ekran kartlarını söylüyorsunuz.1.si benim açtığım başlık altında ekran kartı performans veya ona benzer birşey var mı?2.si
başlıkla alakasız mevzulara girdiniz.3.sü benim yazımı iyice okumadan beni yargılamaya kalktınız.Beyler chip okuyucularına yakışmıyor.Biraz sizleri sağduyuya davet edip adam akıllı şeyler yazalım.Beğenmedim

gökhan19
15-08-2007, 01:16   |  #19  
Yıllanmış Üye
997 mesaj
Mustafa008
AlkışBravo ark.lar bem insanlara yardım olsun diye donanım başlığı açıyorum siz kendi bilgisayarınızdaki ekran kartlarını söylüyorsunuz.1.si benim açtığım başlık altında ekran kartı performans veya ona benzer birşey var mı?2.si
başlıkla alakasız mevzulara girdiniz.3.sü benim yazımı iyice okumadan beni yargılamaya kalktınız.Beyler chip okuyucularına yakışmıyor.Biraz sizleri sağduyuya davet edip adam akıllı şeyler yazalım.Beğenmedim
İyide mustafa yukarıda ekran kartını ve bilimum araç gereçleri soran sensin cevap verincede ekran kartından niye bahsediyosun diyosun.

Mustafa008
15-08-2007, 20:59   |  #20  
OP Yeni Üye
30 mesaj

gökhan19'a

Birincisi sen diyorsun ki 512ram de oyun güzel çalışıyor.Ben ilk yazılarımda sadece örnek olsun diye nfs carbon çalıştı diye söyledim.Yoksa ekran kartımı veya sistemimi övmek gibi bir amacım yok ayrıca ben sadece bildiğim bir bilgiyi paylaştım.Uygulamak veya uygulamamak diğer kişilere kalmış.Ama sen kim oluyorsunda benim verdiğim bilgiyi küstahça yorumluyorsun.Tamam burası bir forum.Ama saygısızlık yapma.Ben diyorum ki ilk yazımda vistayı şu şekilde kurarsanız sizin yararınıza olur.Tutup sen ne yaptın ancak beni taşladın.Neymiş efendim 512 mb ram oyun çalışıyormuş.Banane senin oyunundan bilgisayarından.Ben burda vista donanım driverları için farklı bir yaklaşım üretiyorum.Ama sen diyorsun ki vistada oyun oynarım siz kendinizi kandırırsınız.1.si ne alakası var donanım driverları konusu ile? 2.si üslübun çok çirkin.Son olarak ya bu forum başlığında vista donanım driver problemleri hakkında yazı yaz,çözüm üret,ya da benim açtığım forum başığında oyun,ram,ekran kartı vb. kıyaslaması yapma.Bunları tartışacaksan git donanım forumlarında tartış burası hatırlatırım vista forumu. Hmph