Vista download

sinan354
07-07-2009, 21:08   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
533 mesaj

Arkadaşlar bilindiği üzere laptop satın aldığınızda size vista yükleme cdsi yerine recovery cdsi hatta bazılarında hdd de kayıtlı olarak veriliyor.ancak format atmak istediğinizde bilgisayarın hem c hem de d sürücüsüne format atıyor yani bu cdler fabrika ayarlarına döndürmek için kullanılıyor.şimdi soruma gelecek olursam benim dizüstü bilgisayarımda orjinal vista home premium lisansı var ve ben microsofttan bu cd key ile aynı sürümü indirip cdye çeksem bu cd yi yükleme cdsi olarak kullanabilirmiyim.yani normal yükleme cdsi şeklinde faydalanabilirmiyim?yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Mustafa@PC
07-07-2009, 21:11   |  #2  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Buna gerek yok herhangi bir Vista DVD'si(İstediğiniz Sürüm) ile format atıp size verilen key ile etkinleştirebilirsiniz. Tabi size ait key'i sadece size ait bilgisayarda kullanmak şartı ile...

sinan354
07-07-2009, 21:18   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
533 mesaj

Yani buradaki amacım bilgisyarımda gblarca müzik,video,resim,döküman vs var.Bunları her seferinde taşımak istemiyorum.Ayrıca microsofttan indirebileceğim bi link falan var mı?Çünkü çeşitli forumlardan,internetten indirmek yerine hiç dokunulmamış olarak kendi sitesinden indirmek daha mantıklı diye düşünüyorum.Ayrıca bilgisyarımın hdd sinde kayıtlı olan recovery bölümündeki vistada sp1 daha entegreli değil.Microsofttan sp1 hatta sp2 entegreli bir şekilde indirmek mümkün müdür?

Adanalı.
07-07-2009, 21:20   |  #4  
Yıllanmış Üye
2,336 mesaj

Microsof'u arayıp lisans anahtarınızı verdikten sonra isterseniz gönderirler.

Mustafa@PC
07-07-2009, 21:21   |  #5  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Ben size herhangi bir yerden indirin demiyorum sadece demek istediğim önemli olan sahip olduğunuz Vista key'i yani legal orjinal bir key'e sahipsiniz. Önemli olan da bu. Microsoftan böyle bir indirme imkanınız yok.

sinan354
07-07-2009, 21:26   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
533 mesaj

Benim merak ettiğim microsofttan indirilip indirilemeyeceği idi.böyle bi olanağım yoksa bilgisayar üreticimden temin edilebilir belki.cevaplarınız için sağolun.

Son Düzenleme: sinan354 ~ 07 Temmuz 2009 21:31
Adanalı.
07-07-2009, 21:30   |  #7  
Yıllanmış Üye
2,336 mesaj

Yada direk torrent ile iso dosyasını bulun hiç değişikşiğe uğramamış olanları var.

Süleyman.
07-07-2009, 22:51   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Her seferinde veri taşımanıza gerek yok ki. Toshiba kullanıyordunuz değil mi? Ben hiç veri taşımıyorum, sadece C disk bölümünü formatlıyorum. Uzman Kurtarma Modu'nu seçeceksiniz. Siz bakmayın orada diskinizdeki bütün veriler silinecek dediğine. Sadece C disk bölümünü formatlar "Uzman Kurtarma Modu".

sinan354
07-07-2009, 23:42   |  #9  
OP Yıllanmış Üye
533 mesaj

Evet toshiba bilgisayarım.1 sene kadar oldu alalı ve kendim kurmuştum o zamandan bu zamana hiç format atma gereği duymamıştım uzman kurtarma modunu hatırlayamadım.sadece tek dvd den hem vista hem driverlar otomatik kuruluyordu onu hatırlıyorum.eğer öyle bişey varsa çok işime yarar.

eolos
08-07-2009, 01:48   |  #10  
Yıllanmış Üye
2,036 mesaj

microsoftun sitesinden direk indiremessiniz

Banned
08-07-2009, 02:19   |  #11  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

1.) si recovery seçeneğinde komple disk biçimlendirmesi haricinde birde sadece sistem kurtarma seçeneği olmalı.
2.) Herhangi bir yerden temin edeceğiniz vista dvd sinde  kendi serialinizi kullanabilmelisiniz.

Ben yinede işin uzun  ama kesin sonuçlu bir yönünü tarif edeyim.

Tüm bilgilerinizi başka bir diske veya dvd ye vs. yedeklediniz, taktınız recovery dvd lerini sistemi tertemiz yaptınız. Sorasında D diskini sildiyse onu yeniden oluşturdunuz, varsa recovery bölümünü sildiniz, sisteme olmazsa olmaz yazılımlarınızı yüklediniz, güncellemeleri vs. yaptınız kısacası sistem sisizn için dört dörtlük oldu. Netten indirdiniz ghozt 12 veya14 sürümünü cd ye yazdırıp sisteme kurdunuzve C diskinin yedeğini önce D diskine aldınız sonra ister dvd ye ister flaşdiske atın isterseniz D de kalsın (en fazla 4-5 gb olacaktır). Artık recovery dvd lerinizle vedalaabilirsiniz. İstediğiniz an ghost cd yi takıp ister birkaç dosyanın isterseniz komple C nin yedeğini geri yükleyebilirsiniz. Bunda D yada başka bir diskiniz etkilenmez. Üstelik kople yedeği geri yüklemek bile 10-15 dk. sürer.

Süleyman.
08-07-2009, 02:24   |  #12  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
Alıntı: sinan354  
Evet toshiba bilgisayarım.1 sene kadar oldu alalı ve kendim kurmuştum o zamandan bu zamana hiç format atma gereği duymamıştım uzman kurtarma modunu hatırlayamadım.sadece tek dvd den hem vista hem driverlar otomatik kuruluyordu onu hatırlıyorum.eğer öyle bişey varsa çok işime yarar.
A200-23U modeli var bende de. Kaç defa yaptım aynısını. Üstte bir kutu var; varsayılan fabrika ayarlarına getiriyor, yani iki disk eşit disk bölümü. Alttaki kutuda "Uzman Kurtarma Modu" var. Sadece sistem sürücüsünü biçimlendirip Windows'u yeniden kuruyor.

Siz yine de verilerinizi yedekleyin. Ama şahsen ben artık yedeklemiyorum. Ayrıca normal Vista kursanız dahi, aynı "Uzman Kurtarma Modu"na gireceksiniz. Değişen birşey yok.

Ayrıca tüm güncellemeleri, gerekli programları yükledikten sonra imajını alabilirsiniz sistemin. Mesela Norton Ghost ile. Daha sonra sistem kurması 20 dakika; güncellemeydi, program yüklemeydi, gereksiz Toshiba yazılımı kaldırmaydı uğraşmaksınız...

Son Düzenleme: Süleyman. ~ 08 Temmuz 2009 02:26