vista etkinleştirme

HPQ-User
28-01-2008, 09:21   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

Constantine81 sormuş:
bilgisayarımın işletim sistemi vista starter aynı sorunu 2 kez yaşıyorum ilki elektrik kesintisi sebebi ile vista mın çökmesi nedeni ile bilgisayarımla birlikte gelen yazılım kurtarma cd si ile tekrar kurdum  microsoft müşteri hizmetlerinden kayıt ettirmek zorunda kaldım. ikinci ve aynı sorun elektrik kesintisi değil bir kaç gündür kullanmadığım bilgisayarıma hevesle açmak istedim ve 15 dk kadar bir süre bekledim siyah bir ekran karşısında bir kaç deneme dahil hiç bir şekilde prizden kablolardan birini kurcalamadım en sonunda tekrar yazılım kurtarma cd ile vista yı yeniden yükledim ve tekrar benden vista kayıt istedi daha önce almış olduğum kayıt anahtarını girdiğimde bu ürünle kullanımı desteklenmiyor gibilerinden bir uyarı verdi. her sistem çöküşünde ben microsoft müşteri hizmetlerini aramak zorundamıyım? bir kaç gün power düğmesine basılmayıp açmak istediğim zaman açılmayan bu bilgisayarın sorunu ne olabilir?

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
AMD 4400+ çift çekirdek 2.4 Ghz işlemci 1024 RAM windows VİSTA STARTER işetim sistemi

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)

Borga-x
28-01-2008, 10:13   |  #2  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

Oncelıkle Mıcrosoft ile temasa geçip şikayette bulunacağınızı söyleyın gerekirse tüketici haklarına şikayet edebilirsiniz. bu gibi olmusuz durumlarda fırma hemen sıze yenı bır sıfre verecektır. önce mıcrosoft ile görüsün.

İkincisi eger sıstem masaustu ıse PSU'sunda bır sorun olabılır onun dısında bu şekilde veri kaybına sebep verecek bır durum aklıma gelmiyor. Laptop ıse HDD'de de sorun olabılır