Vista Güncelleştirme Dosyaları

HPQ-User
27-08-2008, 16:40   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

eray36 sormuş:
Merhabalar. 2 tane sorum olacak. Yanıtlarsınız çok sevinirim.
1. sorum:Aylar önce otomatik güncelleştirme ile Vista service pack 1 geldi ve yükledim. Şimdi ise Vista kurulum DVD'sine sp1 eklemek istiyorum. Fakat kotalı internet kullandığım için yeniden sp 1 indirmek istemiyorum. Acaba Windows güncelleştirme dosyalarının kurulum paketini tutuyor mu? Yani bilgisayarımda sp 1'in .exe kurulum dosyası mevcut mudur ve hangi klasördedir?

2. sorum: Bilgisayara format atmanın herhangi bir zararı olur mu ve format genelde kaç ayda bir atılmaktadır?

Şimdiden teşekkürler...

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
Keysmart D710 Laptop
1 gb. ram
256 mb. ekran kartı
120 gb. HDD
Windows Vista Ultimate İşletim Sistemi

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; tr; rv:1.9.0.1) Gecko/2008070208 Firefox/3.0.1

tardigrad
27-08-2008, 16:58   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
30 mesaj

Madem kimse cevap vermemiş ben kafanda bir resim oluşturabilmek adına XP olarak anlatiyim sen Vista için uygun bişey bulabilirsin belki.

hepsinden önce gizli klasörleri görünür hale getir bunun için XP'de = herhangi bir dosya içindeyken

Araçlar => Klasör Seçenekleri => "Gizli dosya ve klasörleri göster"

yine aynı yerde hiç çıkmadan "korunan işletim sistemi dosyaları gösterme (önerilen)"  bunu kapatmalısın ki güncelleme dosyaları gözüksün.

daha sonra:

1) XP'de internetten indirdiğin ama kurmadığın güncelleme dosyaları c:/Windows/Temp klasörünün içinde bulunur. girip bakabilirsin yani büyük bir dosyadır nasılsa boyuta göre sıralayıp tahmin edebilirsin.

2) kurduğun güncellemeler için;

C:Windows klasörünün içinde isimi mavi şekilde yazan gizli dosyalar görüceksin bunların birincisi (diğerlerinden çok farklı isime sahip olan hariç) diğerleri güncelleştirmedir...

Tekrar söylüyorum; bunlar XP içindir sadece, en azından ne araman gerektiğine biraz ışık tutmak istedim.

Ama uyarıyorum, bunların yükleme sırasını bilmiyorsan yükleme aksi halde yanlış yükleme sırası bilgisayarının karasız hale gelmesine sebep olabilir.

Banned
27-08-2008, 18:39   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

1.) Sp1 kurulum paketi çokta gitmiştir.Daha doğrusu tekrar menuel kullanılabilecektek paket halinde değildir.en iyisi bir defalığına indimek yada başkasından bulmak.
2.) Format atmak herne kadar disk yüzeyinin siklinip yeniden yazılması ile disk ömrünü etkilesede bu gözönünde bulundurmayı gerektirecek bir düzeyde değildir.Diğer taraftan format atılarak gereksiz girdi ve dosyalardan arındırılmış,güncellenmiş, rahatlamış bir sistem çok daha faydalıdır.Formöat atma sıklığı sizin sistem kullanım tarzınıza ve sıklığınıza bağlıdır.