vista güncelleştirme sorunu

HPQ-User
21-05-2009, 12:08   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

esra sormuş:
ürünümü 1.5 ay önce aldım.güncelleştirme yapılandırmasına girdikten sonra sorunlar başladı.pc açılırken ekrana güncelleştirme yapılandırması bilgisayarı kapatmayınız yazısı gelip, 3/3 yüzde yüz tamamlandı şeklinde açıldıktan sonra denetim masasındaki birçok modül üzerine tıklıyorum açılmıyor.hiçbir cevap vermiyor.masaüstünde bilgisayar ikonuna sağ tıklayıp özellikler dediğimde bir ekran geliyor açılacakmış gibi sonra açılmadan kapanıyor.klasör ayarlarım değişiyor.dosya üzerine gelince boyut ve içeriği göstermiyor.sağ alt köşedeki güç ikonuna bastığımda açılmıyor.bunun gibi bir sürü hata veriyor.recovery yaptıktan sonra düzeliyor herşey fakat birdahaki güncelleştirmelerde aynı sorunları yapıyor.güncelleştirmeleri tamamen kapatıp denedim ama yine güncelleştirme yaptı ve sorun oldu.bir kaç kez denedim fakat yine tekrarladı.bu ürün arızalı mıdır yoksa benim çözebileceğim bir sorun mudur?yardımcı olurmusunuz?şimdiden teşekkür ederim.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
lenovo ideapad u330
işlemci: intel core 2 duo p8400
işlemci hızı:2.26 ghz
ram:2 gb
harddisk:320 gb

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; GTB6; .NET CLR 1.1.4322)

Banned
21-05-2009, 12:16   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Falz sayıda güncelleştirme yapılandırılırken kafayı yiyordur. Öncelikle yalnız başına sp1 i kurmanızı sonrasında güncelleştirmeleri 2-3 adet 2-3 adet ayrı ayrı seçerek kurmanızı öneririm. Bu şekilde belkide sorun olmayacaktır . Ayıca güncelleştirmeler yüklendikten sonra rstart atılıp pc açıldığında güncelleştirmeler başarılı bir şekilde yüklendi diyene dek bilgisayarda hiçbir işlem yapmayın, arka planda yapılandırma devam ediyordur ve buda aşırı işlemci kullanımı demektir. 10-15 dakika bekleseniz sanırım sorun ortadan kalkar.

chemetu
21-05-2009, 13:14   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

ya ama bu sorunu sürekli tekrarlıyor.hatta ben artık güncelleştirme yapmasın diye bütün güncelleştirmeleri kapadım ama yine güncelleştirmeye girdi.başarılı bir şekilde yükleniyor hiç birşeye dokunmuyorum ama malesef olmuyor.
bu arada sp1 nasıl yüklenir ve nedir?,
teşekkürler

Banned
21-05-2009, 13:17   |  #4  
Banlandı
5,777 mesaj

Demek ki sorun sp1 den kaynaklanıyor. Microsoftun sitesinden kendiniz indirip sisteminize kaydedip, kendiniz kurmayı deneyin. Sonrasında diğer güncelleştirmeleri kurarsınız.

chemetu
21-05-2009, 13:22   |  #5  
Taze Üye
4 mesaj

pc ye yeni recovery yaptım.şuan bir hata yok daha güncelleştirme olmadı.bütün güncelleştirmelerim kapalı şuanda.bu yazılımda bir eksiklik yaratır mı?
ayrıca güncelleştirmeleri kapattığımda güncelleştirme yapmaması gerekmez mi?sonuçta kapalı ama yapıyor.güncelleştirmeyi açtıran bir program mı var acaba?

Banned
21-05-2009, 13:30   |  #6  
Banlandı
5,777 mesaj

Güncellemeleri kendiniz yapılandırın. denetim masasına girip otomatik gncelleştirmelr veya windows updateden ayarlar şeçeneğinden güncelleştirmeleri hçbir zaman denetleme seçeneği seçin. Ayrıca sp1 vistaya oldukça fazla stabilize ve performans katmaktadır, diğerleriniznde çoğu zaten güvenlik güncelleştirmeleri ki hepsini kurmanızı tavsiye ederim.

arkhias
25-09-2009, 22:16   |  #7  
Taze Üye
1 mesaj

Arkadaşlar kolay gelsin. Son yazının üzerinden bir hayli zaman geçmiş ama faydalı oloacağını düşündüğüm için yazmak istedim.

Öncelikle bu sorun Lenovo'nun bir kaç serisinde var ve sadece bu markaya özgü bir durum. (Her ne kadar kendileri idrak edememiş olsa da) Soruna sebep olan güncelleştirme Windows Search 4.0 güncelleştirmesi.

Onu kaldırdığınızda sorun kalmayacaktır.

Bilginize

Son Düzenleme: arkhias ~ 25 Eylül 2009 22:17
chemetu
28-09-2009, 09:52   |  #8  
Taze Üye
4 mesaj

Merhaba,

Ben laptop u teknosaya teslim edip merkeze istanbula servise gönderdim.sisteme sıfırdan format attılar!!
sorun düzeldi.yaklaşık 5 aydır sorunsuz kullanıyorum çok şükür.

Bilgilendirmeniz için teşekkürler.