Vista hakkında bilinmeyenler, yanlış bilinenler

escape
13-02-2009, 07:31   |  #26  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
183 mesaj

Bil gates amcam okusaydı eminim gözleri dolardı ama olsun zaten şimdi'de cebi dolar, hele bir arkadaşım emeğe saygı demiş ya gerçekten benim gözüm doldu. Ya kardeşim ne emeği ne saygısı,adam yapmış bir ürün ve satıyor. Ben bunu bedavamı kullanıyorum neye saygı göstereceğim. Senin mantığınla bakarsak hiç bir eşyayı kullanmayız, her hangi bir ürün gibi bunlarda bir ürün. Bir çamaşır makinesi, bir buzdolabı, bir tv neyse bunlarda o,üstelik oldukca'da pahallı. windows bir tekel'dir ve tekel olduğu içinde ürüne göre çok fahiş bir fiyatla satılmaktadır, kalkmışsınız burada bil amcamın avukatlığına soyunuyorsunuz ayıp ya. İntel çıkarttığı her işlemciyi ederinin neredeyse 10 katına satıyor,ardından yavaş yavaş düşürüp,çıkış fiyatının neredeyse on'da bir fiyatına satıyor. Madem o fiyata satılıyor neden on kat pahalı çıkarıyorsun, eğer karşısında AMD olmazsa ALLAH bilir daha neler yapacak'ta işte azda olsa denge unsuru olarak AMD var. Vista'nın fiyatı türkiyede neredeyse asgari ücretin yarısı,hangi emekten bahsediyorsunuz,neyi savunuyorsunuz anlamadımki.

NewAge24
13-02-2009, 11:27   |  #27  
NewAge24 avatarı
Yıllanmış Üye
140 mesaj
escape
Bil gates amcam okusaydı eminim gözleri dolardı ama olsun zaten şimdi'de cebi dolar, hele bir arkadaşım emeğe saygı demiş ya gerçekten benim gözüm doldu. Ya kardeşim ne emeği ne saygısı,adam yapmış bir ürün ve satıyor. Ben bunu bedavamı kullanıyorum neye saygı göstereceğim. Senin mantığınla bakarsak hiç bir eşyayı kullanmayız, her hangi bir ürün gibi bunlarda bir ürün. Bir çamaşır makinesi, bir buzdolabı, bir tv neyse bunlarda o,üstelik oldukca'da pahallı. windows bir tekel'dir ve tekel olduğu içinde ürüne göre çok fahiş bir fiyatla satılmaktadır, kalkmışsınız burada bil amcamın avukatlığına soyunuyorsunuz ayıp ya. İntel çıkarttığı her işlemciyi ederinin neredeyse 10 katına satıyor,ardından yavaş yavaş düşürüp,çıkış fiyatının neredeyse on'da bir fiyatına satıyor. Madem o fiyata satılıyor neden on kat pahalı çıkarıyorsun, eğer karşısında AMD olmazsa ALLAH bilir daha neler yapacak'ta işte azda olsa denge unsuru olarak AMD var. Vista'nın fiyatı türkiyede neredeyse asgari ücretin yarısı,hangi emekten bahsediyorsunuz,neyi savunuyorsunuz anlamadımki.
Arkadaşım çok doğru söylüyorsun her alanda her piyasada rekabet varken işletim sistemi olarak windows tekel istediği gibi at koşturuyor. Bill amca'ya Ciddi rakiplerin cıkması gerek. Aslında aklımdan geçen bir konuda Google gibi büyük bir firmanın neden İşletim sistemi üzerine çalışmalar yapmadığı cok ilginç. Ayrıca Windows yazılımlarıda çok fahiş fiyatlarda Satılıyor şu zamanda Ms Office 2007 enterprise almayı düşünün en son 750 ytl oldugunu görmüştüm. yazılımın fiyatı pc nin fiyatından pahalı

BaTuHaN_1908
21-02-2009, 23:32   |  #28  
Taze Üye
18 mesaj

Buradan "Vista kullanıyorum, Çok yavaş, ara sıra takılyo" diyen arkadaşlara sesleniyorm, arkadaşlar Vista daki SuperFecth(yazım yanlışlarımı affedin) özelliği bellek miktarı kadar bellek hızıyla da doğrudan alakalı, ben bilgisayarımı toplarken ram hızına pek dikkat etmemiştim,ram lerimi değiştirdiğim vakit (tabi bu süre zarfında vista ultimate 64-bit kullanıyorum) esas Superfecht i gördüm,gerçekten doğru seçimlerler tam mükemmel olmasa da Vistayla da pc lerimizin performasn canavarına dönüşebileceğini düşünüyorum,
Fakat bu demek olmaz ki vista tam süper bi işletim sistemi,sp1 den önce bazen sistem basit protokolleri bile gerçekleştiremiyodu(mesela boş bi txt dosyasını silmek için dakikalarca çaba harcadığını hatırlıyorum bilgisayarımın xD

Fattur
12-04-2009, 00:39   |  #29  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
escape
Bugüne kadar işletim sistemine kaç para verdiğini sorabilirmiyim?
Yeni PC'lerle verilenleri demiyorum.Gidip orjinal olarak marketten aldıkların(market yanlış anlaşılmasın teknoloji marketleri)??

Son Düzenleme: Fattur ~ 01 Ağustos 2009 16:24
runoades
03-08-2009, 01:39   |  #30  
Yıllanmış Üye
160 mesaj

Chip Online'ın bu gece yayımladığı test sonuçlarına göre Vista her alanda sonuncu olmuş :D Şaşırmadım zaten.

Kaynak

sosyalik
18-09-2010, 13:17   |  #31  
sosyalik avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 47
1,707 mesaj

Eğer ortada berbat bir işletim sistemi varsa emek memek beni ilgilendirmez.Vista Ramin tamamını kullandığı gibi yetmiyor bile.Eskiden Vista kullanıcısıydım xpye geçtim ve farkı gördüm.Vista eski zamanları ME sine benziyor tam bir fiyasko!