Vista hakkında bilinmeyenler, yanlış bilinenler

Fattur
06-09-2008, 00:36   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

Bu konuyu açmamın sebebi çoğu arkadaşımızın bunları bilmeyip vistayı kötülemesidir. imzama da ekleyeğim.Aşağıdakileri okumanızı tavsiye ederim:

Güncelleme:

2.sayfada da var aynısı...

Son Düzenleme: Fattur ~ 16 Kasım 2008 18:32
Fattur
06-09-2008, 00:42   |  #2  
OP Yıllanmış Üye
5,768 mesaj

5 dk gibi kısa birsürede güncelleştirme:

--
Güncellendi 2.Sayfaya Bakınız..

(Güncelleme: Fattur [20 Kasım 2008 00:07:24])

--

Güncelleme: Fattur [20 Kas 2008 00:08:22]

---

Not:Üstekiler eski günceleme zamanlarını göstermektedir...

----

Son Düzenleme: Fattur ~ 16 Ocak 2009 20:58
DaRWeLL
06-09-2008, 00:47   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,851 mesaj

Vista nın ve yapanları bu kadar kötülemesi emğe saygısızlık olur.Sonuçta ortada büyük bir emek var ve yapmanın da kolay olmadıgı güzelce açıklanmış.Paylaşım için teşekkürler...

PsK_Pc_06
06-09-2008, 23:06   |  #4  
PsK_Pc_06 avatarı
Yıllanmış Üye
752 mesaj

Paylaşım için sağol...

minnoş_97
07-09-2008, 11:03   |  #5  
Yıllanmış Üye
1,115 mesaj

Windows Vistaya yavaş diyorlar.ram in tümünü yiyor diyorlar.xpde 1gb ramin varsa 500 ünü kullanıyorsun gerisi kalıyor.vista ise kalan ramleri alıyor dedim böylece hızlanıyor.UAC ise sistemi güvenli yapıyor.

ssinanyil
07-09-2008, 19:08   |  #6  
Yıllanmış Üye
221 mesaj

Evet gerçekten yazıları güzel toparlamışsın. Herkes için yararlı olacağını sanıyorum.

Fattur
09-09-2008, 19:04   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
5,768 mesaj

bende yararlı olsun diye bekliyorum ama...
Sizde bulursanız buradan paylaşalım.

Son Düzenleme: Fattur ~ 15 Eylül 2008 21:32
akay15
18-09-2008, 00:03   |  #8  
Yıllanmış Üye
105 mesaj

Hepsi de güzel bilgiler, sağolasın. Özelikle RAM konusu ile ilgili olan çok hoşuma gitti, aydınlattı beni bu konuda. Artık arkadaşlara vistayı daha iyi bi şekilde savunabilecem. Bende E6750 işlemci OCZ 2GB 800 MHz RAM olduğundan (1 yıldır kullanıyorum) daha şu ana kadar bi sorun olmadı. İlk başlarda Vista'yı, alışamadığımdan herhalde, sevmemiştim ama şimdi de XP'ye dönme fikri yok kafamda.

codeguru
18-09-2008, 14:18   |  #9  
Üye
71 mesaj

Vista Ram'i fazla kullaniyor. Elbette, kullanilmayan hafizayi cache icin kullanmasini bu fazlaliga saymiyorum, eski windows versiyonlari sadece kullanilan dosyalar icin bu hafizayi kullanirken, vista gelecege yonelik de kullanabiliyor.

Fakat, Ram'i etkin kullanmakla fazla kullanmak arasinda fark var. Etkin kullanmak, bosta kalan kismin daha yararli islere kullanilmasi. Fazla kullanmak da, ek bir cok servis, yeni gui vb uygulamalarla, daha fazla hafizayi kullaniyor olmasi. Sonuc, Vista hem etkin hem fazla hafiza kullaniyor. Kullanmamasini da beklemiyorum, bundan daha dogal bir sey olamaz. Her yeni isletim sisteminin, bir oncekinden daha fazla disk alani kullanmasi, daha fazla ram kullanmasi daha iyi cpu'lara ihtiyac duymasi, anormal bir durum degil cunku. Daha fazla konfor, daha fazla kaynaga ihtiyac duyabilir.

selomany19
20-09-2008, 15:12   |  #10  
Taze Üye
11 mesaj

bencede vista çok güzel emeklerle ortaya çıkmış bir işletim sistemi Xp den daha gelişmiş ve haksızlık yapılıyor

ErKaN-23
29-10-2008, 20:48   |  #11  
ErKaN-23 avatarı
Yıllanmış Üye
931 mesaj

arkadaşlar yaklaşık bir yıldır laptopunda vista kullanıyorum defalarca xp yükledim ve tekrar vistaya geri döndüm ne kadar beğenmesemde vistasız yapamadım şimdi kafama göre bir masaüstü pc hazırladım lisans almadığım için mecburen xp kullanıyourm gerçekten vistanın tadını vermiyor hele aero özelliği yokmu gerçekten beni çekiyor donanımı iyi olan arkadaşlara sesleniyorum hiç düşünmeye gerek yok vista derim ve en yakın zamanda bir lisans alacağım

em12em34
29-10-2008, 22:00   |  #12  
Üye
75 mesaj

ramı yiyiyor ee o zaman ram niye sök ramleri

Son Darbe
29-10-2008, 23:39   |  #13  
Yıllanmış Üye
135 mesaj

bende ilk zamanlar öylediyordum.kulaktan dolma bilgiler ile söylemiştim o sözlerimi ama vista çok güzel.xp göre güvenlik açıkları saha sağlam.vista ile hayat bir başka oluyor ;)

purikss
30-10-2008, 19:39   |  #14  
Yeni Üye
48 mesaj

paylasım için teşekkürler gercekten vista kullandıgım için kendimle gurur duyuyorum ve cok memnunum....

Fattur
16-11-2008, 18:28   |  #15  
OP Yıllanmış Üye
5,768 mesaj

Buyrun yeni bilgiler:

Son Düzenleme: Fattur ~ 16 Kasım 2008 18:30
Fattur
20-11-2008, 00:06   |  #16  
OP Yıllanmış Üye
5,768 mesaj

WinFs ve Vista:

mancukya
20-11-2008, 16:34   |  #17  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

Bir seyi sagunmak güzelde bunu neye göre yapiyorsun anlamak zor.
Microsoft yani Vistayi yapan firma bile olmadigini görmüs 2011 de dusundugu Vianna simdiki adi Seveni apar topar piyasaya sürmek icin bir an önce sürekli Beta yayinliyor.
Yeni bir isletim sisteminde sagundugun seylerin olmasi dogal ama ticari bir basarisizlik ortada ve kimse mennun degil yapimcisida dahil olmak üzere.

SAİNT
20-11-2008, 18:03   |  #18  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,595 mesaj

arakadaşlar herzaman vistanın gerçekten ne kadar iyi ve hoş güvenli olduğunu yazmışımdır ama bi gerçek var vistayı herkes övsede yinede ortada gezinen rahatsızlıklar mevcut kendi içinde data veri işlem hızı çok yüksek örneğin c'den d'ye bi bilgi taşıyorsunuz aman allahım çok hızlı tabi sp1 ile beraber ama şuda bi gerçek 1 gb ram ile ne düzgün oyun oynanır nede bişey yapılır zaten üreten insanlarda ürettikleri yazılımı tavsiye üstüe yapıyor dün undercover yükledim şahsen ekran kartım çok iyi çünkü crysıs bile full ayarlarda ve 1440x900 oynadım ve daha saymayacağım bir çok oyun ama dün under cover hiç bir şekilde takılmadan oynaamadım ekran kartından şüphe duymadım ramlar yetersiz olduğunu düşündüm bundada haklı çıktım undercover 2 gb ramle idare ediyormuş ama tavsiye edilen 3 gb ben şimdi bi oyun için 60 ytl'mi vereyim yoksa xp'mi kuruyum ram kullanımına baktımda yöneticiden 1.5 ram harcıyor geri kalan grafik ve sistem için o yüzden bu nasıl ve hangi sistemle kullandığınıza bakar ama sırf bu yüzden xp döneceğim yapacak bişey yok şu krizde 60 ytl ram veremem mevcut ram'ım 2 gb artık başka yazacağım bişey kalmadı değişkenlik sistem yazılım kullanıcı bu değişkenlikte orta yol bulunamaz buda microsoftun suçu insanlara çalışmayacak sistemlerin veya kasaların üstüne vistayı destekler demesi kasaların üstüne vista amlemi yapıştırması intelinde buna izin vererek kıyak geçmesiyle patlak verdi biraz araştırın formda vistaya intel kıyağımı diye 1 gb yada 512 ram ile satışa sundular şu bi gerçek vistadan oyunlarda tam bir randıman alınması için 3gb ram gerekli kim ne derse desin.

Son Düzenleme: SAİNT ~ 20 Kasım 2008 18:05
Batıkan Doğan
20-11-2008, 20:34   |  #19  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,366 mesaj
saint
arakadaşlar herzaman vistanın gerçekten ne kadar iyi ve hoş güvenli olduğunu yazmışımdı
Oğlum daha geçen gün "Sırf görselliği yüzünden Vista'ya mı geçeceğim." demiyormuydun? KahkahaKahkaha

tutuklu8
03-01-2009, 23:51   |  #20  
Taze Üye
9 mesaj

Arkadaşlar sizi kızdırmak için degil vistayı kötülemek için degil sadece deneyerek gördügüm tecrübelerimle yazıyorum.
Vista nın hantalllıgı artık sınırı aştı görselik için performansı düşürdüler. Nasıl başarılı olur bu sistem insaf neyini savunuyorsunuz mikrosoft'un göz boyamalarına kanmayın yadığınız bütün dökümanları daha önce başka sitelerdede okudum. Neden mikrosoft vista daha sp2 ye bile ulaşmadan win 7 çalışmalarına gaz verdi. Vista ve xp yi beraber kullanıyorum core duo işlemcim 1.5gb ramım var ve vistada most wanted'ı açıyorum felaket xp de muhteşem neden vistayı kullanayım İki saydam çubuk bir arkası görünen media player içinmi muhteşem bu sistem.
Peki ya kopyalama işlemindeki saçmalıklar. Aynı kopyalama işlemi xpde daha önce bitiyor. İki işlemden birini iptal edince iki işlemde donuyor böyle saçmalık olmamalı.
Cevaplarınızı beklerim ama bana çıkışarak değil tabi. saygılar

H@ckerCesur
09-01-2009, 17:01   |  #21  
Yıllanmış Üye
1,881 mesaj
gloster
arkadaşlar yaklaşık bir yıldır laptopunda vista kullanıyorum defalarca xp yükledim ve tekrar vistaya geri döndüm ne kadar beğenmesemde vistasız yapamadım şimdi kafama göre bir masaüstü pc hazırladım lisans almadığım için mecburen xp kullanıyourm gerçekten vistanın tadını vermiyor hele aero özelliği yokmu gerçekten beni çekiyor donanımı iyi olan arkadaşlara sesleniyorum hiç düşünmeye gerek yok vista derim ve en yakın zamanda bir lisans alacağı
Kardeş Xp de de vista özelliklerini kullanabilirsin.
Temalar filan da var.
Sadece birkaç proğram yükleyeceksin.

Bu arada tüm başlıkları tek nefeste okudum. Hem doğru hem de sürükleyici olmuş. :)

luqqa
09-01-2009, 17:55   |  #22  
luqqa avatarı
Yıllanmış Üye
332 mesaj

programsız kullanmak veya program kurarak orjinaldeki kararlılık ve sürüm basarısını elde edebilir misiniz xp?

alibyr
11-01-2009, 09:32   |  #23  
Taze Üye
12 mesaj

Vista hakkında o kadar çok olumsuzluk duymuştumki. Hatta laptop alan arkadaşlarımın bir çoğu orjinal vistalarını silip, çok uğraştan sonra xp ye dönüyorlardı.
Geçenlerde hafta sonu arkadaşımın laptopu bende kaldı ve Vistayı deneme şansım oldu. Ön yargıyla bakmama rağmen beni çok şaşırttı. Bu çok farklı bir şeydi.Bence Windows Vista ile farklı bir adım atmıştır.Yeni bir yazılıma insanların alışması hemen kabul etmesi tabiki kolay olmuyor.
Tabi bide şu var. Şikayet eden arkaşalarada hak verdim Nasılmı ?
Vistayı çok beğendikten sonra kendi PC me yükledim. Bir arkadaşımızın dediği gibi 5,5 gb lık bir dosyayı C sürücüsünden  D sürücüsüne kopyalamak istedim kopyalama için kalan zamanı 25 dk. olarak gösterdi. O sırada başka programlar da çalıştırdım o zaman 4 saat 5 saat gibi sürelere çıktı .Kopyalama işlemini iptal ettim.Birkaç işlem sırasında da donma problemi yaşadım.Bunlar benim canımı çok sıktı.
Tabi o sırada Vista güncelemelerini falan bitirmemiştim. Daha sonra SP1'i yükledim. Bilgisayar tekrar açıldığında farklı bir bilgisayar vardı karşımda.Bilgisayarın performansının arttığı adeta bir arabada gaza basar gibi hissediyorsunuz (biraz abartılı oldu galiba :)).
Aynı kopyalama işlemini bu sefer 6.5 gb lık bir dosya ile denedim ve başka programlarda çalıştırdım. Dosyayı 1 dk 25 sn civarında kopyaladı.
Sanırım SP 1 den önceki sürümlerde sıkıntılar var. Bende öyle bir intiba oluştu. Tabi vistanın iyi bir donanım istediğide gerçek.Ayrıca çoğumuz oyunları oynarken lisanslı ürün almıyoruz 5- 10 tl ye crack li buluyoruz. Vista gibi güvenliği ön planda tutan bir sistemde bu oyunların sorun çıkarması normal.

Son Düzenleme: alibyr ~ 11 Ocak 2009 10:06
Fattur
13-01-2009, 21:58   |  #24  
OP Yıllanmış Üye
5,768 mesaj
mancukya
Bir seyi sagunmak güzelde bunu neye göre yapiyorsun anlamak zor.
Microsoft yani Vistayi yapan firma bile olmadigini görmüs 2011 de dusundugu Vianna simdiki adi Seveni apar topar piyasaya sürmek icin bir an önce sürekli Beta yayinliyor.
Yeni bir isletim sisteminde sagundugun seylerin olmasi dogal ama ticari bir basarisizlik ortada ve kimse mennun degil yapimcisida dahil olmak üzere.
Dikkat ettiysen o çarçabuk dedğin win seven vista üstüne kuruludur...

Fattur
16-01-2009, 20:56   |  #25  
OP Yıllanmış Üye
5,768 mesaj

Güncelleme