Vista hakkında

linkolink
12-04-2009, 23:06   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

Vistada yeniyim birkac sorum var bilen arkadaslardan yotum alabilirmiyim?

1.Vistada bir partition silinip format atılınca XP deki gibi quick vb secenekler cıkmıyor ve format cok hızlı oluyor, acaba bu format XP deki quick formatamı karsı geliyor?Nedir acıklaması?

2.Aynı diske Vista 2 defa yukledim, ikinci yukleyişte format attım komple. Fakat sanki onceki Vistanın kalıntısı kalmıs gibi, PC acılınca yazılar cıkıyor acılırken, İlk kurdugum Vista MBR ye biseyler mi yazıyorda bu kalıyor. XP de caısrken sanırım boyle seyler olmuyordu.Buna anlam veremedim?

3.Vista Bootsect.bak ne işe yarar, bunu Vista kullanıyormu

Fatih_ARMAĞAN
12-04-2009, 23:27   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj
linkolink
Vistada yeniyim birkac sorum var bilen arkadaslardan yotum alabilirmiyim?

1.Vistada bir partition silinip format atılınca XP deki gibi quick vb secenekler cıkmıyor ve format cok hızlı oluyor, acaba bu format XP deki quick formatamı karsı geliyor?Nedir acıklaması?

2.Aynı diske Vista 2 defa yukledim, ikinci yukleyişte format attım komple. Fakat sanki onceki Vistanın kalıntısı kalmıs gibi, PC acılınca yazılar cıkıyor acılırken, İlk kurdugum Vista MBR ye biseyler mi yazıyorda bu kalıyor. XP de caısrken sanırım boyle seyler olmuyordu.Buna anlam veremedim?

3.Vista Bootsect.bak ne işe yarar, bunu Vista kullanı

Notebook mu kullanıyorsunuz ?

eğer notebook kullanıyorsanız bir çok markanın fabrikasyon ayarları olarak Disklerin bir bölümü İmaj(kurtarma) bölümü olarak atanıyor BAzı modellerde Bu bölümü ne vista nede xp görüyor.. Ancak disk farklı bir pc ye ayrıca takıldığında görülebiliyor.

Bundan kaynaklı olarak Boot seçeneklerinde vb. yerlerde kalıntılar gözükebilir. Hatta sanki cift işletim sistemi varmış gibide gözükebilir.