vistayı kurduğumda bana lazım olan programları kurulduğu zaman 25 gb civarı yer kalıyor.sistemde değişiklik yapmamama rağmen bu boyut 22-21 lere kadar düşüyor. ortada gözle görülür gereksiz dosya bulamıyorum.temp,prefech dosyalarınıda temizlememe rağmen sonuç değişmiyo.bunun bir çözümü olabilirmi.şimdiden tşkler.
vista harddisk alan sorunu
Onlar vista nın sistem geri yükleme dosyaları için kapattığı alanlar kendi bilgisayarımda 1-2 gb yer açabiliyorum onları silince. Sabit disk bölümü fazla olan arkadaşlarda (150 gb'ye vista kurmuştu) 12-15 gb fark ediyordu. Çözüm ise C'ye sağ tıkla "özellikler" , "diski temizle" de taradıktan sonra diğer seçenekler var 2. şık üstte görürsün. "Sistem geri yükleme ve gölge kopyalar" de sonuncusu hariç bütün sistem geri yüklemeler silinir. (Sistem geri yükleme'yi sık kullanan birisi isen önerilmez) sonra ötekilerden sistem bekleme (hibernate (uyku moduna alma)- iyi bir özellik ama istemiyorsan silince o özellik gider) hariç hepsini işaretle ve sil. Baya bir yer açılır. Bilgisayardaki dosyları da kendin silmeyle ugraşma ccleaner kur o senin yerine ne var ne yok silsin
silenceandsilenceOnlar vista nın sistem geri yükleme dosyaları için kapattığı alanlar kendi bilgisayarımda 1-2 gb yer açabiliyorum onları silince. Sabit disk bölümü fazla olan arkadaşlarda (150 gb'ye vista kurmuştu) 12-15 gb fark ediyordu. Çözüm ise C'ye sağ tıkla "özellikler" , "diski temizle" de taradıktan sonra diğer seçenekler var 2. şık üstte görürsün. "Sistem geri yükleme ve gölge kopyalar" de sonuncusu hariç bütün sistem geri yüklemeler silinir. (Sistem geri yükleme'yi sık kullanan birisi isen önerilmez) sonra ötekilerden sistem bekleme (hibernate (uyku moduna alma)- iyi bir özellik ama istemiyorsan silince o özellik gider) hariç hepsini işaretle ve sil. Baya bir yer açılır. Bilgisayardaki dosyları da kendin silmeyle ugraşma ccleaner kur o senin yerine ne var ne yokkardeş sağolasın üstteki seçenek hiç dikkatimi çekmemişti.tşkler ilgin için. hayırlı bayramlar.