Sayın Chip Yetkilileri, Toshiba A100 Laptop Aldım. Üzerinde Türkçe Vista Home Premium İşletim Sistemi (32 bit) Geldi. Laptop Yanında Verilen Recovery CD si var. Bu CDde Vista işletim sisteminin kurulmamış hali olsa sorunum kalmıcak.
Benim sorunum şu, Vista işletim sisteminin Visual Basic 6.0 kurulumunun başlağıcında "Bilinen uyum sorunu var" şeklinde uyarı vermesi. Kuruluma devam edildiğinde ise Kurulum bittiğinde Visual Basic Servis Pac 6.0 da Yüklediğim halde, VB programını çalıştırdığımda bir hata mesajı ile açılmasıdır. (Automaion Error) gibi bir ileti veriyor. Neyse ben bu programlama dilini kullanmak zorundayım.
Vista Kurulu iken XP Pro cd si ile Laptopu açtım ve kurulumu D:\ sürücüsüne yaptım. Kurulum sorunsuz oldu. Fakat Laptop her Seferinde Boot ta Sorması gereken İşletim sistemlerini göstermedi ve Direk XP den sistemi açtı.
Laptop yanında Vista nın Setup Cd sini verseler, Önceden C:\ sürücüsüne XP Pro yu kurar ardından Vista yı kurardım.
Revory cd si sormadan direk Vistayı C ye alıyor.
Şimdi Bu durumda ne Yapabilirim.
Eger açılıştaki boot dosyasına 2 işletim sisteminin açılışlarını elle girebilseydim diye düşünüyorum, belki olabilirdi..
Yada Chip dergisinde okumuştum, windows üzerine kurulan bir program sayesinde farklı işletim sistemi ufak bir pencerede çalışabiliyordu. Benim amacım sadece Visual Basic'i XP de kullanmak diğerlerini vista da kullanabiliyorum.
Yardımlarınız İçin Şimdiden Teşekkür Ederim.