Benim 1GB DDR400 DualChannel Ram'ım. İntel Celeron D 2.4 GHz CPU. AMD Radeon 9600 VGA Samsung 80GB HDD li bi sistemim war ama Vista yı kasıyor defalarca yükledim olmadı. Ben neyi yükseltmem gerekiyor?
Vista Home Premium Sistem Gereksinimleri...
ati-amd artık sorun deil ikisde birarada artık zaten, bide sadece islemci deil ekran kartınında deismesi lazım, ben ati tarafını pek bilmem ama en azından x1600 serisi bisi lazım premium icin ve tabi son olarakta vista premium hicbisi yapmadan masaüstünde beklesen bile 630MB+ ram yediginden, oyun oynarken yada baska bikac program calıstırdıgında sistemin stabil kalması icin 2gb ram lazım, sen en iyisi asagıdaki siteye git ordan ücretsiz online test et pcni bakalım ne dicek sana ;)
elaziglison olarakta vista premium hicbisi yapmadan masaüstünde beklesen bile 630MB+ ram yediginden, oyun oynarken yadaBendede vista home premium var hiçbir işlem yapmadan masaüstünde beklerken 290 ile 300mb arası ramde sabit kalıyor tabi arka planda deli gibi 300 tane şey açmadıysan.
512 ram ile vista home premiumu rahatça kullanıyorum üzerinde call of duty 2, nfs carbon, gta san andreas, hard truck, company of heroes ve bikaç strateji oyununu oynadım çokta company of heroes dışındakileri ram ihtiyacı olmadan çok rahat oynadım company of heroeste zaten 1gb ram istiyor.Yani insanları yanlış yönlendirmeyin...
ekran kartı - işlemci ikilisi vista için biraz sayıf kalıyor.
gökhan19home premium deilde bende ultimate var ondandır, bunun ekstradan ozellikleri hizmetleri ve uygulamalarıda var calısan ben tahmin yürütmüstüm ultimate boleyse home premiumda asagı yukarı bu kadardır die tutmamıs demek :Delaziglison olarakta vista premium hicbisi yapmadan masaüstünde beklesen bile 630MB+ ram yediginden, oyun oynarken yadaBendede vista home premium var hiçbir işlem yapmadan masaüstünde beklerken 290 ile 300mb arası ramde sabit kalıyor tabi arka planda deli gibi 300 tane şey açmadıysan.
512 ram ile vista home premiumu rahatça kullanıyorum üzerinde call of duty 2, nfs carbon, gta san andreas, hard truck, company of heroes ve bikaç strateji oyununu oynadım çokta company of heroes dışındakileri ram ihtiyacı olmadan çok rahat oynadım company of heroeste zaten 1gb ram istiyor.Yani insanları yanlış yönlendirmeyin...
home premium ile ultimate arasındaki sistem gereksinimleri farklı olabiliyor çünkü ultimate premiuma oranla daha yoğun içerik barındıran bir işletim sistemi. sistem derecelendirme puanına bakarsan(denetim masasından ulaşabilirsin)en alt puanı neye ve kaç olarak verdiğini görebilirsin. ama anladığım kadarıyla raminde değil ekran kartında sorun var eğer aero özelliklerini kapatırsan kasma sorunlarını minimuma indirebilirsin
aero'yu kapadıktan sora ne anlamı kaldıki vistanın :)