Selam arkadaslar yeni vista aldim bir hafta oluyor rezalet 4000 ram olmasina ramen hic memmun deyilim resimdeki gibi actigim bir sayfayi kücültmek icin basmak istiyotum ve start dan baska yeri acmak istiyorum tik yok donup kaliyor silip XP Prof- yüklemek istiyorum silemiyorum hep hata veriyor yani XP CD siyle bir türlü format atamiyorum kurtulmak istiyorum lütfen yardiminizi bekliyorum baska bir format yolu varmi saygilar, http://i43.tinypic.com/23mkg20.jpg
Vista icin lütfen yardim edin
Xp cd ile kurtarma konsoluna geçip fimbr ve fixboot komutlarını verdikten sonra tekrar cd yi takıp format atmayı denermisiniz. Muhtemelen sorununu çözülecektir ancak, sorun devam ettiği gibi vistada açılmayabilir. Bu durumda tekrar vistayı açılır hale geirmek için vista dvd den onarmaya girip başlangıç onarmayı seçmelisiniz.
Hocam tesekkürlerde onlari bilemiyorum nasil yapildigini izah ederseniz sevinirim
yani bu alttaki bahsettikleriniz
Xp cd ile kurtarma konsoluna geçip fimbr ve fixboot komutlarını verdikten sonra tekrar cd yi takıp format atmayı denermisiniz.
seherlerdeHocam tesekkürlerde onlari bilemiyorum nasil yapildigini izah ederseniz sevinirimXp cd nizi takıp sistemi cd den başlattınız normal xp kuruyormuş gibi ilerlediniz ve şimdi kur yazan ekranda kurtarma konsolunu çalıştırıp sistemini onarmak için (R tuşuydu sanırım) tuşuna basın yazısıda olacaktır. İlgili tuşa basarak komut satırına geçin işletim sistemi ve şifre kısımlarını enterle geçip komutları verin sorulara e ile cevap verin. exit la sayfadan çıkın sistem yeniden başlayacaktır. Hata yapmadıysak sorunsuz format atabilirsiniz.
yani bu alttaki bahsettikleriniz
Xp cd ile kurtarma konsoluna geçip fimbr ve fixboot komutlarını verdikten sonra tekrar cd yi takıp format atmayı denermisiniz.Küçük bir tavsiye sisteme vista kurduysanız heleki birde vistaya SP1 kurduysanız vistanın şimdilerde hantal olması oldukça doğaldır. Xp zamanla yavaşlayan vista ise zamanla hızlanan bir işletim sistemi. xp ye göre en büyük artısı gitgide sistemi ve kullanıcı kullanım kriterlerini tanımlayayarak çok daha hızlı çalışması ve performansının giderek artması. Bence 15-20 gün vistaya zaman verip vista kullanın. Bu süreden sonra xp ye dönmek isteyeceğinizi zannetmem.
hayir oralara kadar gelmiyor cok önceden veriyor dedigim hatayi
ben yüklemedim daha yeni aldim yani orjinal bende iki tane PC var biri almanca biri TR olarak obiride vista idi cocuklar onuda begenmediler onuda xp yapmistik
vistadan xp'ye HDD'yi direk biçimlendirerek geçemezsin
Driver Sorunu: Arkadaşlar makineiz laptop ise we ürünü aldıgınızda wista peketi ile geldiginde dolayısı ile
Bilgisayarın ekran kartı ses ethernet.vs gibi tüm yazılımlarda vista uyumlu geliyor formata başlamadan
önce mutlaka geçiş yapacanız işletim sistemi uymulu driverleri internetten buluyoruz cd ye yakıp yedek alıyoruz.
---------------
Format'a Başlangıç: Öncelikle bilgisayarınız büyük ihtimalle hdd konumunda yani direk hdd den açılıyor.Yani xp cd sini takıp rest attıktan
sontra otomatik kuruluma geçemiyoruz.Bunun için öncelikle bilgisayarın bios ayarlarını deiştirmemiz gerek yani hdd konumundaki sürücüyü
CDrom destegine alıp biosu kayıt edip çıkıyoruz.Bilgisayarınız açılırken aşşagıda Cd den yüklemek için bir tuşa basın der basalım ve gecelim
burdan sonrası bilindik sil yükle protokolü..Egerki geçemiyorsak kuruluma yani sorun werir bu fdisc olayına girer aşşagıda anlatalım.
---------------
fdisc yapmak: Formata başlamada sorun yaşadıysanız buyola başwurmanız gereke bilir.Yapılması gereken Wista cd si ile fdisc yapıp
xp ile kuruluma geçmek..Yani Wista cdmizi takıyoruz yükle sil kısmına kadar aynen işlemleri uyguluyoruz sil kısmıda tüm sürücüleri siliyoruz
( TABİ BUNU YAPARKEN BİLGİSAYAR YEDEKLERİNİZİ ALIN) WE HDD tek parça halinde c:/ sürücüsü oluyor..Bıralıyoruz wistayı çıkartıyoruz. We kurulumu sonlandırıyoruz..
Pc kapandıktan sonra yeniden açıyoruz we xp cd sini takıyoruz taktıgımız anda eger bios ayarlarında deişiklik yok ise sizden birşey istemeden otomatik kuruluma geçer
we xp kurulum aşamalarını takip ederek xp nize kavuşabilirsiniz.Kurduktan sonra bilgisayar ile gelen driver cd lerini kullanmıyorsunuz.Kullansanızda işe yaramıyor vista entegre driverler oldu için
onun yerine geçişe başlamadan çnce internetten indirdigimiz xp uyumlu driverlerimizi kurup mutlu oluyoruz..
Kurulumdan sonraki sorunlar;
Arkadaşlar kurulumdan sonra yazılımsal olarak sorun oluşabilecegini sanmıyorum heniz öyle birşeyla karşlaşmadımda ancak donanımda bazı ufak
sorunlarla karşılaşa bilirsiniz..hdd için NTLDR hatası,Performas düşüklügü , ram işlemi gibi..Ama bunlarında olabilecegini sanmıyorumki hele hele performansını direk katlıyacaksınız..
Ancak ürün bize orjinalinde wista geliyor biz bunu kendimize göre orjinalini ozuyoruz yani vistanın alt sürümüne geçiyoruz.Bu durumda ürünün
garanti kapsamında olup olmadıgı hakkında tam birşey diyemem ancak donanım için parça garantileri devam eder diye düşünüyorum..
Açıklama alıntıdır!