Beyler benim bir sorum olucak vistayı sorunsuz çalştırmak için kaç gb ram lazım??? Ben şimdilik 1gb lık almayı düşünüyorum. Fakat gözle görülebilir bir performans değişikliği olur mu? Bir de bir sorum daha var. Ramimin markasını nasıl öğrenebilirim?? Duyduğuma göre aynı marka olunca daha iyi oluyormus.
Vista İçin RAM
1gb standart olarak iyi zaten vista büyük oran da bellek kullanıyor.Makinan daha rahatlayacaktır ancak oyun felan düşünüyorsan da 1gb daha takviye etmelisin.Ram'in üstünde markası da yazmıyorsa everest programını yükle oradan da görebilirsin.
Evet bence vista için 2gb ram şart.. takılmadan sorunsuz çalışmak için en azından core2duo işlemci.. 2gb ram ve aero arayüzü içinde en azından orta seviye bir ekran kartı gerekli.. ;) bence 2 gb alın.. 1gb ile 2gb arasında çok büyük performans farkı var...
Ya anakartım uymuyor 4 gba ancak 1gb slot yok ve sanırım anakart desteklemiyor ne yapabilirim?? Anakartın güncellemem mi lazım?? He bir de ekran kartı 512 mblık nvidianın 8600gtleri var onlardan bi tane alsam yeter mi oyunlar ve vista için??
MSI P4M890/900M2 Kitapçıgında böyle yazıyor
https://www.chip.com.tr/forum/yeni-bir-ekran-karti_t45218.html aynı anakarta erdemin verdiği yanta bakarsan sanırım olay çözzülür ( ekran kartı için tabi )
arkadaşım herşeyden önce vista da daha hızlı çalışmak istersen 2 gb ram olacak...
CPU-Z adında program var chip'te arasan bulursun ücretsiz oradan ram hakkında bütün bilgileri alırsın...
Benim sistemim...
İŞLETİM SİSTEMİM : VİSTA ULTİMATE 32 BİT TR
CPU amd x2 4200+ 2.2 ghz ( o/c 2.7 ghz )5,9
BOARD asus m2v mx-se 5,9
VGA asus eax 1550 sılent 512 mb ( o/c 594 mb ) 4,1
RAM kıngston 2*1 gb 667 mhz
bu şekli ile crysis ve diğer cod 4 - cod 2 - most wanted - pro street gibi oyunları çok iyi durumda ve net oynayabiliyorum...
Tamam arkadaşlar bir hafta sonra 1gblık ramı alıyorum yazın ortalarında ise ekran kartımı yenileyeceğim yardımlar için saol