vista ie xp kurulumu ?????

ayhan67
23-10-2007, 17:49   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj

arkadaşlar benim bilgisayarımda vista home premıum ( xpden uprade )kurulu.hard diskimde 2 bölüm. biliyorsunuzki vista yeni bir işletim sistemi oldugu için her programı acmıyor.bende hard diskin 2.bölümü olan d sürücüsüne xp pro kurmak istedim. setup dan acılışta cd room görmesi için gerekli işlemi yaptım.xp  cd sini cd rooma koyup çalıştırdım. d dürücüsünü biçimlendirdim. dosyalar buraya kopyalandı.tekrar başlatmak için bir tuşa bastıgımda bilgisayar belli bir yere kadar geliyor. fakat ne vista nede xp acılıyor.bilgisayar ilk acıldıgı zaman özelliklerini beilirten yazılarda takılıyor daha ileri gitmiyor. acil yardımlarınızı bekliyorum...........

ahmeta
24-10-2007, 02:48   |  #2  
Taze Üye
6 mesaj

arkadaşım
1-önce xp kurmalısın sonra vistayı istersen vistadan sonra birde pardus kurabilirsin bu şekide kurarsan vista bootmanager ı xp yi sana seçenek olarak açılışta gösterir
pardus bootmanager ı olan grub da vista yı seçenek olarak verir açılışda
2-yok bunlar birbirini görmesin diyorsan  freedos.org

Son Düzenleme: ahmeta ~ 24 Ekim 2007 10:48
ayhan67
24-10-2007, 11:13   |  #3  
OP Taze Üye
10 mesaj

kardeş anlamadın herhalde.bende zaten önce xp vardı ben uprade ederek vista home gectim. burda vir sorun yok.hard diskin 2.kısmı olan d sürücüsüne xp pr yu yükliyemiyom.xp cd sini cd room yerleştirdikten sonra dosyaları kopyalıyor. tekrar başlatıldıgında bilgisayar beklemeye geciyor.... acaba bu iki işletim sistemi içn bir programmı var? bilemiyom.bilgisi olan varsa benimle paylaşşın teşekkürler...........

ahmeta
24-10-2007, 17:17   |  #4  
Taze Üye
6 mesaj

vista lisansın upgrade lisansımı yoksa full lisansmı
vista kurulu bilgisayara sonradan xp kuramazsın
ama hard diskini primary yani birincil partitionlara
bölüp önce xp sonrada ikinci partisyona vista kurabilirsin

Son Düzenleme: ahmeta ~ 24 Ekim 2007 18:25