Herkeze Selamlar. Benim vista ile bir internet bağlama sorunum var. Modemden direk ethernet kabloyla xpden bağlandığım interneti dizüstü bilgisayarımda bağlayamıyorum. Ethernet kabloyu taktıktan bir süre sonra alt simgede hata (sarı üçgen işareti) çıkıyor. Bana acil yardım edebilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşşekürler...
Vista İnternet Baglama Sorunu Yardım Lütfen
O sarı üçgen işaretinin üzerine gelip ne yazdığına bak muhtemelen 3-4 saniye içinde bağlanacaksın tabi internet driverini doğru kurup modemi falan doğru yapılandırdıysan.
Yok bekliyorum ama bağlanmıor.Ben driverle fln ilgilenmıorm cunku yeni aldgm sony dizüstü herseyi kendsi yukluor. isterseniz msn kullnıorsanız oradan resim yoluyla anlatabilirim. İlginiz için teşşekürler
Ilginiz için saolun. Zaten otomatık algılada. Masaüstümü yeni formatladım ve xpyi kurdum şu an çok saglam gırebılıyorum. Ama vista da galıba biraz farklı...
Vistada modemi tanıtıttıktan sonra bi sayfa açılıyo ve orda senden bazı şeyler istiyo burda gelen her sayfada ileri ileri diyeceksin sonra bi ekran gelecek oraya kullanıcı adı ve şifreni girip ileri diyeceksin böylece internet kurulmuş olacak.En azından bendeki usb modemdi ve modemi tanıttıktan sonra bu pencere çıkıyodu.İnternete bağlanırkende saatin yanındak internet işareti önce ünlem oluyo 2-3 saniye sonra dünya oluyor ve internet açılmış oluyor.
Tabi ben modemi xp sürücüsüyle tanıttığım içinde o dünya işareti ünlem işaretinden sonra geliyor olabilir.Ama sana önerim bilgisayar kendisi yapıyor deme modeminin sürücüsünü kur..
Peki o sürücüyü nerde bulabilirim?
Ceza_89Peki o sürücüyü nerde bulabilirim?Modeminin sitesinde vardır.Vista sürücüsünü bulamasan bile xp sürücüsünü kur yine çalışır.Benim driver cdmde modemin 2.1 sürücüsü vardı şuanda bunu kullanıyorum vistada sorunsuz çalışıyor.Sitesinden 1,0 sürücüsünü indirmiştim vistada onuda denedim oda sorunsuz çalışıyor.Ama heralde xp sürücüleri vistada çalıştığı için vista sürücüsü çıkarmıyo adamlar..
kardeş indirdim yuklemye caslıştım modem bulunamadı dedi. şimdi ne yapayım?
Doğru sürücüyü yüklediğinden eminmisin??Modeminin alt tarafında model numarası var ona dikkat et..Bide vistamı yoksa xp sürücüsünümü yükledin...
xp sürücsü yukledim cunku vista için yoktu. Ayrıca unutmadan ben usb ile baglanmıorum modemden gelen ethernet kaplosuyla dırek baglanıyorum. Yani modemi kurmaya gerek yok umarım anlatabildim
Ethernet modemde driver yüklemesen bile en azından modemin içine girip kullanıcı adım şifre ve ip ayarlarını yapman gerekiyor heralde.Ben ethernetten anlamıyorum usb kullandığım için.Ama sen foruma ethernet modem ayarlarının nasıl yapılacağını sor..
kardeş aynı kabloyu ben masaüstüne takıyorum dırek modem fln gerek yok cunku ayarlı zaten kullanıcı ısmı ve ıp. Sorun sadce dizüstü bilgisayarımda. Onu nasıl halledebilirm?
ethernet kartının vista sürücüsünü yükle eğer ethernet kartının sürücüsünü tanımıyorsa interneti yüklemiyor aynı sorunu bende yaşadım ama dizüstünde değil masaüstünde ama dizüstüler daha çok uyum istediği için böyle bir sorun olabiliyor sony bütün sürücüleri kendisi yüklüyor olabilir yine de böyle küçük sorunlar çıkabiliyor ve ethernetin sürücünü hem sony nin sitesinde hem de yongayı üreten şirketin sitesinde ara arkadaşım toshiba dizüstü kullanıyordu ve hemen hemen bütün vista sürücülerini toshiba nın destek sitesinden yükledi