Vista internet üzerinden uzak yardım.

SCan33
31-07-2007, 00:26   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

merhaba,
Windows Home Prem. kullanıcısıyım. Airties kablosuz modem üzerinden notebook ile internete bağlanıyorum. Windows yardım ve destek  içinde sor bölümünü tıkladığımda Windows Uzaktan yardıma ulaşıyorum. Bu bağlantıyı iki notebook'u kablosuz bir ağ ile birbirlerine bağlayarak çalıştırabildik. sistemizdeki hiç bir firewall buna engel olmadı. Ancak aynı bağlantıyı internet üzerinden yaptığımızda başarısız olduk. MSN live messanger içinde de benzer şekilde uzak yardım daveti gönderilip alınabiliyor gibi görünüyor. Ancak bunu da internet üzerinden yapamadık. Muhemelen modem IP ve bilgisayar IP ile ilgili bazı ayarlar yapmamız gerekiyor. Ancak detaylarını bilmediğim için konunun uzmanı arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

Son Düzenleme: SCan33 ~ 31 Temmuz 2007 00:27
stern
31-07-2007, 11:56   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,453 mesaj

MSn üzerinden uzaktan yardım işleminden sonra herhanigi bir port yönlendirme veya ip ile ilgili herhangi bir işlem yapmaman gerekemiyor çünkü bu servis 80 portunu kullanıyor
sistemindeki anti virus programlarını devre dışı bırakmanı öneririm ve gerekli izinleri bilgisayarımı sağ tıkladıktan sonra remote tabında gerekli izinleri verdikten sonra tekrar kontrol etmelisin

SCan33
01-08-2007, 14:58   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

Belki haklısınız ama bazı detayları biraz daha açıklayayım.
Biz iki notebook'u wireless ile birbirine bağladık, ve çalışan tüm firewall ve virüz programlarına rağmen, uzak yardım programı ile iletişim kurmayı başardık. Ancak bu işi aynı iki notebook ile internet üzerinden yapmaya kalktığımızda başaramadık. Uzak yardım dosya hazırlarken muhtemelen bilgisayarımızın IP adresine göre bir davet dosyası oluşturuyor, oysa TTnet'in modeme verdiği IP numarası farklı. Çok iyi bilmemekle birlikte internet üzerinden bu işi yapamamış olmamızın sebebi bu, bu durumda uzak yardım kuracağımız PC'ler arasından bulunan bu modemlerde port yönlendirme mi yapmamız gerekecek,ki bunun da nasıl yapıldığını çok iyi bilmiyorum. Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum. Ancak konu ile ilgili bilgim zayıf olduğu için detaylı açıklama yapabilrseniz sevinirim.

stern
01-08-2007, 17:12   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,453 mesaj

Dediğim gibi ip ile ilgili herhangi bir yönlendirme yapmanıza gerek yok. Msnden uzaktan yardımı kullanmadan normal bir remote bağlantı sağlamış olsaydınız dediğiniz gibi port yönlendirmesi yapmanız gerekecektir bu işlme için sadece 3389 tcp ve udp portlarını yönlendirmek zorundaydınız. dinleyici port 80 olduğu için herhangi başka bir işlem yapmaya gerek yok çünkü zaten internet erişimi sağlayıyorsunuz ama deneme amaçlı olarak 3389 portlarını modem üzerinden bu bilgisayara yönlendirin. veya 3 paty bir uygulama remote admin gibi remote bağlantı yapmayı tekrar deneyin.

kolay gelsin