Vista İnternete Bağlanmıyor ( Ağ Sorunu Değil)

luqqa
08-05-2009, 16:09   |  #1  
luqqa avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
332 mesaj

Arkadaşlar dun bir laptop aldım internet için de tt ye basvurdum. İnternetim açıldı. Laptopta vista yüklü. TT ye kullanıcı adı ve şifremi yazıyorum. modemin tum ısıkları sabit şekilde yanmaya başlıyor ancak bi turlu internet açamıyorum. Açtığım zaman tt nin hatalı şifre sayfasıa yönlendiriliyorum. Ttnet arıza takibi yaptı donanım olarak bir arıza yok modem de laptopta sağlam. farklı mekanlarda denediğimde ikiside çalışıyor ama o eve gidince internete bağlanamıyorum

Düzenleme eklemek istedim :  

Ethernet kartını kurdum hatta bios dahil tum sürücleri guncel surum ile değiştirdim. Modemin markası airties rt-206 kablosuz bir modem kullanıcı adı şifresini tanımladım. Kablosuz ayarlarnı yaptım. Haricinde hiçbir ayara ellemedim. Bu sekilde sorunsuz bağlanması gerekirken bağlantı gerçekleşmiyor. Ama ping atmak istediğim zamanlarda genelde atıyor. internet saatini güncellemek istediğimde yine bağlantı hatası alıyorum :s

Son Düzenleme: luqqa ~ 08 Mayıs 2009 16:18
Fatih_ARMAĞAN
08-05-2009, 16:15   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj

ttnet i sıkıştır dostum.
sana verilen kullanıcı adı ve şifre sistemde farklı kaydedilmiş olabilir. öncelikle sana verilen kullanıcı adı ve şifreyi ttnet i arayarak doğrula.

bu şekilde yok açtık ettik bizde bi sorun yok diye çok söylüyorlar ama mutlaka bi yerden bi patlak veriyor.

luqqa
08-05-2009, 16:17   |  #3  
luqqa avatarı
OP Yıllanmış Üye
332 mesaj

Gece yaklasık iki saat konustum tt ile bilgilerde hata yok bilgisayar normal şartlarda internete bağlanıyor. ping atabiliyorum mesela :S yeni işletim sistemi kurmamı söylemeden önce belirteyim orjinal vista sp1 cd ile işletim sistemini değiştirmeyi de denedim çözüm olmadı

OnlyMann
08-05-2009, 16:18   |  #4  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

modem içerisinde online status sayfasından bakınız modem nasıl bir ip almış? gerçek bir ip mi almış? o sayfa geldiğinde dediği gibi hatalı kullanıcı bilgileri giridldiğinde geliyor ancak daha önce başıma gelen TT elemanının dediği kullanıcı adı ve şifreyi tekrar giriniz. ne demek girdim diyorum? bazen daha önce girdiğiniz ve gördüğünüz kullanıcı adı ve şifre bilgilerini onlar göremeyebiliyorlar. bu bilgileri tekrar girdikten sonra durumuna (status) bakınız. kullandığınız modem markasına göre varsayılan modülasyon tipi (t1413, multimod vs gibi) de farklı olabilir. çalışan yerdeki varsayılan modem de olan ama sizn bağlı olduğunuz santral farklı olabilir. ayrıca hat hızınızın da ne olduğu önemli. örnek vermek gerekirse modeminiz ADSL+2 (4Mb) desteklemiyor olabilir ama TT bunu vermiş olabilir. bahsettiğim yolları gözden geçiriniz.

Güncel:
son olarak modemin elektrik kablosunu söküp TT ulaşamalarını söyleyiniz hala ulaşabiliyorlar mı?

Son Düzenleme: OnlyMann ~ 08 Mayıs 2009 16:22
luqqa
08-05-2009, 16:21   |  #5  
luqqa avatarı
OP Yıllanmış Üye
332 mesaj

online status sayfasında gerçek ip alabiliyorum.

1mb sınırsız internet bağlantısı.

Paket yeni açıldı şifreler klasik ttnet kurulum şifreleri henuz bağlantı kurmadığım için değiştirmedim. Tt de görülen şifrede o maalesef :S modulasyon tipini kontrol etmedim ama aynı civarda diğer evimde sorunsuz nete bağlanıyor modem aynı santral uzerinden alıyor ikiside interneti

OnlyMann
08-05-2009, 16:24   |  #6  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
2,779 mesaj

gerçek ip dediğimiz 88 veya 78 ile başlayan bir ip. bunun haricinde modem güvenlik duvarı engel olabilir. makinanızda güvenlik duvarı varsa o engel olabilir.

luqqa
08-05-2009, 16:27   |  #7  
luqqa avatarı
OP Yıllanmış Üye
332 mesaj

modem guvenlik duvarı kapatıldı herhangi bir ekstra guvenlik duvarı kurulu değil windowsun orjinal guvenlik duvarından başka oda zaten diğer evimde kablosuz uzerinden nete girmeme engel olmuyor :S

OnlyMann
08-05-2009, 16:30   |  #8  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
2,779 mesaj

eğer mümkünse online status görüntüsünü atabilir misiniz ona göre yorum yapalım.

luqqa
08-05-2009, 16:32   |  #9  
luqqa avatarı
OP Yıllanmış Üye
332 mesaj

şu an işyerindeyim maalesef :S aksam eve giince yolayabilirim ancak gerçek ip noktasında takıldı iseniz 88 li gerçek ip alıyorum

luqqa
08-05-2009, 16:34   |  #10  
luqqa avatarı
OP Yıllanmış Üye
332 mesaj

local ip adreslerimde 2.1 li 1.1 e de çektim değişen birşey olmadı su an kullandığım localler 192.168.2.1  harici dns tanımlası yapılmadı.

Fatih_ARMAĞAN
08-05-2009, 16:36   |  #11  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj

ısrarla söylüyorumki sorun ttnet tarafında olma olasılığı çok yüksek hat açma işlemleri yapılırken mutlaka bi yerlerde eksiklik yapılmıştır.

bilgisayar firmasıyım ttnet bayisi ne ne zaman hat başvurusu yapsam mutlaka 10 başvururunnu 8 inde sorun çıkıyor ve sonun aa vahh efendim santralden onaylanma iişlemi tam bitmemiş kusura bakmayın açıyoruz. işte yo kefendim kullanıcı adının bi harfı yanlış yazılmış felan filan.

en basit i  fatiharm@ttnet   olarak kaydettiğimiz bir kullanıcı adını
adamlar fatiharmat@ttnet  olarak sistemem geçmiş

adam sadece @ yapacağına okuduğu gibi bir daha at@ yazmış varmı böyle bişey.

bu yüzden ttnet in söylediklerine güvenmeyin hatanın onlarda olabileceği konusunda ısrarcı olun.

OnlyMann
08-05-2009, 16:36   |  #12  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
2,779 mesaj

dns bilgilerinize de 192.168.2.1 yazınız hatta gerçek ip bile yazabilirsiniz modemde statusta TT DNS bilgileri veya bildiğiniz farklı dnsleri de yazıp deneyebilirsiniz.

OnlyMann
08-05-2009, 16:38   |  #13  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
2,779 mesaj
sakarboy
ısrarla söylüyorumki sorun ttnet tarafında olma olasılığı çok yüksek hat açma işlemleri yapılırken mutlaka bi yerlerde eksiklik yapılmıştır.

bilgisayar firmasıyım ttnet bayisi ne ne zaman hat başvurusu yapsam mutlaka 10 başvururunnu 8 inde sorun çıkıyor ve sonun aa vahh efendim santralden onaylanma iişlemi tam bitmemiş kusura bakmayın açıyoruz. işte yo kefendim kullanıcı adının bi harfı yanlış yazılmış felan filan.

en basit i  fatiharm@ttnet   olarak kaydettiğimiz bir kullanıcı adını
adamlar fatiharmat@ttnet  olarak sistemem geçmiş

adam sadece @ yapacağına okuduğu gibi bir daha at@ yazmış varmı böyle bişey.

bu yüzden ttnet in söylediklerine güvenmeyin hatanın onlarda olabileceği konusunda ısrarcı olun.

dediklerinizin doğruluğunu bulmak için
luqqa
şu an işyerindeyim maalesef :S aksam eve giince yolayabilirim ancak gerçek ip noktasında takıldı iseniz 88 li gerçek ip alı
sordum ve 88 li ip aldığını söyledi arkadaş.

luqqa
08-05-2009, 16:39   |  #14  
luqqa avatarı
OP Yıllanmış Üye
332 mesaj

dns bilgilerini değiştirmeyi denemedim hiç. 192 ler hariç onu yazdığımdada değişen birşey olmadı. listeye ekledim çalışan dns leri umarım bi şekilde çözerim bugun yoksa çok sinir bozucu bir durum olmaya başladı

OnlyMann
08-05-2009, 16:42   |  #15  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
2,779 mesaj

şunu deneyelim isterseniz sorunun dns mi farklı bir şeymi olduğunu çözmek için adres kısmına 74.125.77.99 veya 74.125.77.104 adres kısmına yazıp gitmeyi deneyiniz

luqqa
08-05-2009, 16:47   |  #16  
luqqa avatarı
OP Yıllanmış Üye
332 mesaj

adres çubuguna yazıp enterladığımız zaman yine bağlanmıyor.  online status sayfasını göndereceğim

ufaklık evdeymiş ona dedim birazdan ekran görüntüsünü çekip yollayacak geldiği zaman ekleyeceğim buraya

Son Düzenleme: luqqa ~ 08 Mayıs 2009 16:50
OnlyMann
08-05-2009, 16:50   |  #17  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
2,779 mesaj

bu da dns sorunu olmadığını gösterir. bu iplerle www.google.com.tr adresine gidebilmeliydiniz.

Güncel:
resmi aldığı dnsleri görmek için istemiştim.

dns sorunu değil çünkü direkt iplerden bile erişilemiyor. iplerden erişilmesi gerekir. sorunu ancak tt çözebilir. muhtemelen yönlendirme sorunu olabilir.

Son Düzenleme: OnlyMann ~ 08 Mayıs 2009 16:53
luqqa
08-05-2009, 16:54   |  #18  
luqqa avatarı
OP Yıllanmış Üye
332 mesaj

evet maalesef göndermedi. ama özellikle tekrar srdum telefonda gerçek ip almayı basarıyor makine :S

aklıma gelmişken kimse değinmedi ama değinmeden de belirteyim splitter i değiştirdim ve hatta splittersiz direk de bağladım hattı modeme ikisi de işe yaramadı

luqqa
08-05-2009, 16:58   |  #19  
luqqa avatarı
OP Yıllanmış Üye
332 mesaj

anlaşılan tam bir Türk işi oldu bekle zamanla duzelir aklıma gelen gelebilecek herseyi denedim olmadı malesef. İlgin ve fikirlerin için teşekkür ederim. #OnlyMann  TT yi bir daha arayıp arıza talebi iletmekten başka bir çaremiz kalmadı sanırım. onlarda olaydaki sihri anlayıp çözebilirse artık :S

OnlyMann
08-05-2009, 17:00   |  #20  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
2,779 mesaj

gerçek ip alması ve çıkışa izin vermemesi sadece TT açıklar diye düşünüyorum.

luqqa
08-05-2009, 17:02   |  #21  
luqqa avatarı
OP Yıllanmış Üye
332 mesaj

evet o kadar lüks ve teknolojik bir firma ki satısta süper teknikde berbat onlara açıklama yapamıyor maalesef bu duruma :S

dejavu59x
04-11-2009, 17:01   |  #22  
Taze Üye
2 mesaj

arkadaşlar aynısı benim başıma geldi.adsl modemden dhcp servisi üzerinden ip alıyorum,ağdaki aygıtları görüyorum fakat internete ne yaptımsa bağlanamıyordum.Vista nın mimarisinde NAP olduğu için bazen işletim sistemi sapıtıyor ve modemden aldığım dns adresine sorgu atamıyor.Arkadaşlar sadece yapacağınız bir işlem var ; ağ bağlantısının özelliklerindeki dns adresini elle vermek ve ip adresi olarak telekomu(195.175.39.40) vermek.Bu kadar basit.  bu arada problemi olan arkadaşa tavsiyem modeminle fazla oynama çünkü net bağlantısını kurmuş modemin.ttnetle zaman harcama