Vista Ultimate yi yeni yükledim vedeşimdi kapanmıyot kapanıyor yazısı geliyor ve öle kalıyo ayrıca belli bi zaman aralığında reset atıyo ve mavi bi ekran gelio bi kaç saniyeliğine sizden yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler
Vista kapanmıyor!
kardeş aynı sorun az önce bir farklı şekilde nerdeyse birebir zamanda başıma geldi ilk önce resetleyip aç vistadan yapamıyorsan kasanın üstündeki restten yap eger karsına secenekler gelirse en son iyi yapılandırmayı sec bir kackez dene acılmıyorsa fazla zorlama ram leri yakabilirsin tekrar basladıgında karsına yine secenekler menusu gelirse güvenli mod sec yine girmeyip mavi ekran cıkıyorsa mavi ekranın üstten bir iki sıra altta hatanın türü yazıyor ben de memory management diye bir şey yazıyordu sen de ne yazıyor yine aynı şey yazıyorsa bellek yönetim sorunu var demektir galiba vista ram i hızlı acılmak icin doldurunca (super fetch özelliği) bir sorun olusuyor ben kasayı söküp tozunu filan alıp ram leri cıkartıp takınca sorun çözüldü ama eger daha önce hiç donanımla ugrasmadıysan ramlere hic bulasmaman tavsiye edilir Zira benim bilgisayarda bilgisayarın 5. 6. 7. ramleri takılı durumda
gothingenparus'a geç.Ne alaka... O zaman pardusta sorun yaşayanlarada vistaya geç deriz.[*<]
AykOVista Ultimate yi yeni yükledim vedeşimdi kapanmıyot kapanıyor yazısı geliyor ve öle kalıyo ayrıca belli bi zaman aralığında reset atıyo ve mavi bi ekran gelio bi kaç saniyeliğine sizden yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekküarkadaşım vista ultimate için en az 1gb ram gerekiyor eğer ram in düşükse bu yüzden sistem kilitleniyodurhiç uğraşma restart düğmesine bas ve format atıp xp vs kur
msconfig ile temiz bir açılşyaptıktan sonra tekrar kontrol edeblirsin diğer bir ihtimal ağ bölümüden network kartını disable duruma getirdikten sorna tekrar kontrol edebilirsin bu tür hata ile karşılaşmıştım ancak diğer bir ihtimal ki mavi ekran hatası bunun sebebi gibi görünüyor donanım içeriden bir tanesi zarar görmüş olabilir ramlar'i ilk olarak kontrol edebilirsin
ramlar 2 gb vista için tüm sistem yeterli şimdi ramleri bi çıkarıp takıyım belki olur
Ağ kartını disable duruma getirince aynı sonuç mu oluyor?
modemi kapayarak denedim aynı sonuç oluyo
Güvenli modda bilgisayarı açıp kapatmayı denedin mi?
silenceandsilencemavi ekranın üstten bir iki sıra altta hatanın türü yazıyor ben de memory management diye bir şey yazıyordu sen de ne yazıyorbende DRIVER_POWER_STATE_FAILURE yazıyo
sternGüvenli modda bilgisayarı açıp kapatmayı denedin mi?güvenli modda kapanıyo ama tekrar normal şekilde açarsam kapanmıyo
arkadaşlar hata kodu yukardabaşka fikri olan yok mu
hata driver-power-state-failure ve vista güvenli modda acılıp kapanıyorsa hata ekranında yazdıgına göre bu bir sürücü hatası olmalı zaten su anda vistada en büyük problem sürücü bulmak ve her üretici firmada sürücü yayınlamıyor vista ilk kuruldugundan beri mi kapanmıyor yoksa sürücüleri kurduktan sonra mı kurduktan sonraysa sürücü hatasıdır denetim masasında aygıt yöneticine git ve tek tek sürücüleri kontrol et birisi yanlıs yüklenmişse sorun veriyordur ben sürücü kuracagım derken ses sürücüsünü bozdum sürücü geri yükleme yaparak tekrar calıstırdım eger o da degilse bios load set up defaults de yeniden aç belki bios otomatik overclock yapıyordur ordan da bir sorun olabilir
sürücüler düzgün çalışıyor bios tan dediğinide yaptım ama genede fayda yok
Sorun imzası:
Sorunlu Olay Adı: BlueScreen
OS Sürümü: 6.0.6000.2.0.0.256.1
Yerel Kimlik: 1055
Sorun hakkında ek bilgiler:
BCCode: 9f
BCP1: 00000003
BCP2: 86AE8030
BCP3: 86AE8030
BCP4: 87538E28
OS Version: 6_0_6000
Service Pack: 0_0
Product: 256_1
pc yeniden başlayınca hata olarak bunu gösteriyo
Mavi ekranın gelmesi donanım veya yazılım çakışmasından olur..Onları kontrol et bide açılışta başlayan programların hepsini kaldır..
arkadaşım mavi ekran bilgisayarın en kötü yanıdır. mavi ekran hata veriorsa o bilgisayarın biras dinlenmeye ya da biosa reset atılması gerekio bnmde başıma gelmişti. bn bilgisayarı 5 gün flan açmadım ve biosuda çıkarmıştım sora biosu takıp çalıştırdığımda bilgisayar tıkır tıkır çalışmaya başladı. dene bnce
tüm driverları sildim yeniden yükledim blg da yeni daha hiç bişe yüklemedim sürücüler dışında, biosa reset attım sonuç aynı hatta biosu update bile ettim ama sonuç aynı şimdi eski pcyi kullanıyom bakıyım bi kaç gün dursun belki çalışır ama siz genede yöntemlerinizi yazmaya devam edin