Vista Kitlendi???PCde daha yei

kocaeli4141
18-07-2009, 14:43   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
171 mesaj

Arkadaşlar sistemim windows vista busuness orjinal. 3.00 ram var.Sistem daha yeni ve programda fazla yüklü değil.Dün panda ile tarattırma yaptım ve tracking cookies yazdı.Bende bunları karantinaya aldım kaspekry ile.Daha sonra int explorere tıkladım ve bir süre açılmadı kapatım dedim program yanıt vermedi daha sonra görev yöneticisine gittim oda yanıt vermedi bende kapatma düğmesindenn kapattım.
Sorumlarım ise şunlar;
1-)Programlar neden yanıt vermezler???
2-)Appdata local tempden dosya karantinaya attım o yüzdenmiki?
3-)Yanıt vermeme bilgisayarlar için büyük sorunmu??? (pc daha yeni çünki)
4-)Bazende kapatırken sonlardırma hatası verio yeni olmasına rağmen ne için verir ne sorunu vardır nasıl halledilir???
5-)Pc mi donunca kapatma düğmesine basılı tuttum ve öyle  kapattım.Daha sona pc açtığımda siyah ekran çıktı ve windows olağan şekilde başlat dedim.Yani pcme zarar mı geldi???

Biraz uzun oldu ama cevaplar için teşekürler.....

Banned
18-07-2009, 14:45   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Panda ile tarattınız kaspersky ile karantinaya aldınız öyle mi? Yoksa siz ikisini birliktemi kullanıyorsunuz ? Eğer öyleyse başka sebeb aramanıza gerek yok. Birini kaldırdığınız anda PC düzelir.

kocaeli4141
18-07-2009, 14:50   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
171 mesaj
Alıntı: khramn  
Panda ile tarattınız kaspersky ile karantinaya aldınız öyle mi? Yoksa siz ikisini birliktemi kullanıyorsunuz ? Eğer öyleyse başka sebeb aramanıza gerek yok. Birini kaldırdığınız anda PC düzelir.

hayır kasperky 2009 internet securıyt (30 günül deneme sürm + zemana antilogger (lisanslı) kullanıyorum.Bende biraz güvenlik takıntısı var buyüzen panda online tarattırdım ve tracing cookies buldu.Bende dedim karantinaya alım.Aldım.İŞte diorum dosya zararlı olsa kaspekry önlemedi zemana önlerdi dedim.Acaba kaantinaya alarak hata mı ettim bide sorularıma cevap verirsen memnun olurm...

Banned
18-07-2009, 15:12   |  #4  
Banlandı
5,777 mesaj

Öncelikle kaspersky varken sizin bahsettiğiniz neyse o zemane mi nedir ona hiç gerek yok. Hatta sorununuz yüksek ihtimal ile o olduğu içindir. Sorularınıza gelince;

1.) Kendilerine sıra gelmediği için yanıt vermezler. Başka programlar o kadar kaynak tüketirki diğerlerine kullanacak işlemci gücü kalmaz.  Tavsiyem böyle yanıt vermeme olduğunda ctrl + alt +deleye basıp görev yöneticisini açıp bakın bakalım işlemciyi hangi exe kullanıyor. Örn: avp.exe ise kasperskydir.

2.) O klasördekilerin tamamını silseniz sorun olmaz hatta arada bir ne varsa silmenizi şiddetle öneririm.

3.)Bu geçici kullandığınız yazılımla ilgili bir durum. Bknz. 1. seçeneğe.

4) Bazı programlar işlem yaparken kapatılmakta inat eder, sistemde olası veri kaybına karşı bunları kapatayım mı diye size sorar. Örn açık bir word, exel gibi belge varken akapamayı denediğinizde bu uyarıyı alırsınız

5.)Sık yaparsanız harddiskinizle vedalaşmak zorunda kalabilirsiniz. Sisteme çok zararlı.

Mustafa@PC
18-07-2009, 15:19   |  #5  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Cleaner programını yükleyin. Temizliğe başla'ya tıklatın. Ardından sorunları için tara'ya tıklatın. 

Hem bahsettiğiniz cookie'ler silinecek hemde sistem genel itibariyle rahatlayacak.

Eğer halen donma devam ediyor ise donanım sürücülerinizin doğru ve güncel olarak yüklü olduğunu kontrol edin.

kocaeli4141
18-07-2009, 15:24   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
171 mesaj
Öncelikle kaspersky varken sizin bahsettiğiniz neyse o zemane mi nedir ona hiç gerek yok. Hatta sorununuz yüksek ihtimal ile o olduğu içindir. Sorularınıza gelince;

1.) Kendilerine sıra gelmediği için yanıt vermezler. Başka programlar o kadar kaynak tüketirki diğerlerine kullanacak işlemci gücü kalmaz.  Tavsiyem böyle yanıt vermeme olduğunda ctrl + alt +deleye basıp görev yöneticisini açıp bakın bakalım işlemciyi hangi exe kullanıyor. Örn: avp.exe ise kasperskydir.

2.) O klasördekilerin tamamını silseniz sorun olmaz hatta arada bir ne varsa silmenizi şiddetle öneririm.

3.)Bu geçici kullandığınız yazılımla ilgili bir durum. Bknz. 1. seçeneğe.

4) Bazı programlar işlem yaparken kapatılmakta inat eder, sistemde olası veri kaybına karşı bunları kapatayım mı diye size sorar. Örn açık bir word, exel gibi belge varken akapamayı denediğinizde bu uyarıyı alırsınız

5.)Sık yaparsanız harddiskinizle vedalaşmak zorunda kalabilirsiniz. Sisteme çok zararlı.

Ben int explorer açıcaktım açılmadı kaptmak istedim yanıt vermedi.Görev yöneticisini açtığımda hiçbir uygulama göstermedi.daha sonrada oda yanıt vermedi.Cpu yetmemezliği yok cpu ölçerde am kullanımı %2 gözüküyor.Acaba bu büyük sorunmu pc daha yeni aldık geri götürsekmi???

Banned
18-07-2009, 15:41   |  #7  
Banlandı
5,777 mesaj
Alıntı: kocaeli4141  

Ben int explorer açıcaktım açılmadı kaptmak istedim yanıt vermedi.Görev yöneticisini açtığımda hiçbir uygulama göstermedi.daha sonrada oda yanıt vermedi.Cpu yetmemezliği yok cpu ölçerde am kullanımı %2 gözüküyor.Acaba bu büyük sorunmu pc daha yeni aldık geri götürsekmi???
Recovey özelliği yok mu ? Sistemi yeniden kurmayı deneyin. Sorun yazılımlardandır.

Mustafa@PC
18-07-2009, 15:57   |  #8  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj

C'ye sağ tıklayın-özellikler-araçlar-hata denetle, burda her iki kutucuğuda işaretleyip, sistemi yeniden başlatın.

kocaeli4141
18-07-2009, 18:53   |  #9  
OP Yıllanmış Üye
171 mesaj
Recovey özelliği yok mu ? Sistemi yeniden kurmayı deneyin. Sorun yazılımlardandır.

recovey özelliği nedir?

Mustafa@PC
18-07-2009, 18:56   |  #10  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj

Recovery bir çeşit yedekleme. Sistemi eski haline getirmek için. Böyle bir özellik yoksa son yazdığım mesajdaki hata denetlemeyi deneyin.

kocaeli4141
18-07-2009, 19:03   |  #11  
OP Yıllanmış Üye
171 mesaj
Alıntı: Mustafa@PC  
Recovery bir çeşit yedekleme. Sistemi eski haline getirmek için. Böyle bir özellik yoksa son yazdığım mesajdaki hata denetlemeyi deneyin.

tamam bu receory her pc varmıdır??? yokas programmıdır??? recovery olup olmadığını nasıl anlıcam???

emre__
19-07-2009, 10:33   |  #12  
emre__ avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,519 mesaj

işletim sistemi vista ise recovrey vardır yani kurtarma bölüntüsü çoğu makinada hard disk e gömülü olarak gelir pc açılırken f9 a basarak açılır(benim asus böyle açılıyo :D) bilgisayarı ilk aldığınız güne geri götürür. bu işlemi yapmadan önce yedekleri farklı bir yere almanda fayda var. Bizim türk milleti kullanma klavuzu okuma adeti olmadığı için bukadar :D bende biraz fazlamı okudum nedir :D

kocaeli4141
19-07-2009, 12:26   |  #13  
OP Yıllanmış Üye
171 mesaj
Alıntı: emre__  
işletim sistemi vista ise recovrey vardır yani kurtarma bölüntüsü çoğu makinada hard disk e gömülü olarak gelir pc açılırken f9 a basarak açılır(benim asus böyle açılıyo :D) bilgisayarı ilk aldığınız güne geri götürür. bu işlemi yapmadan önce yedekleri farklı bir yere almanda fayda var. Bizim türk milleti kullanma klavuzu okuma adeti olmadığı için bukadar :D bende biraz fazlamı okudum nedir :

benimki açılırken MSI yazıyor bu işletim sistemi iyimi???bundada vardırmıdır??? ben pc bilmiyorumda çok onun içinde soruyorum.

melen
19-07-2009, 20:51   |  #14  
melen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,638 mesaj

Recovery => Genellikle OEM üreticilerinin kurtarma programı. Windows'u fabrika ayarlarına dönderilir. Eğer sizin anakartınızda BOOT çekerken seçenekler arasında <F11> <F9> gibi ; ve yanında recovery yanıyorsa bu o dur.