kullandığım vista dün açılmaz olmuştu ve neyaptıysam düzelmiyordu.panda platinium 2007 sürümünü güncelleyip tarattığımda panda bir adet virüs buldu ve bulduğu yerde ilginç vistanın kurulduğu boot.fix dosyasına bulaşmıştı ne adını yazıyor virüsün nede ne yaptığına dair.tarama bittikten sonra ise karşıma sistem restat edilmelidir zararlı kod etkisiz hale getirildi diye.loglarındada bulamadım ne yaptığını bulabilsem iyi olacaktı ama neyse sonuçta sorunum çözüldü ve vista eskisini aratmayacak şekilde seri şuanda.anlaşılan işletim sistemi start der demez virüs belasıda baş gösterdi kullanıma geçmeden.
vista kullanıcılarının dikkatine ilk vista virüsü
Seni bilmiyorum ama, boot.fix diye bir dosya benim Vista'da yok. Korunan sistem dosyaları ve gizli dosyaları göster dememe rağmen, öyle bir dosyaya rastlamadım. Panda'nın yeni marifeti olsa gerek Geçtiğimiz senelerde de, kendilerinin yazdığı sallama bir virüs vardı. "İlk önce biz bulduk" diye çıkmışlardı. Sonradan anlaşılmıştı ki, Virüs zararsızdı ve Panda tarafından dağılıyordu (doğal olarak bir tek Panda bulduğu için ismi Panda Virüsü kaldı)
Selçuk İslamoğluSeni bilmiyorum ama, boot.fix diye bir dosya benim Vista'da yok. Korunan sistem dosyaları ve gizli dosyaları göster dememe rağmen, öyle bir dosyaya rastlamadım. Panda'nın yeni marifeti olsa gerek Geçtiğimiz senelerde de, kendilerinin yazdığı sallama bir virüs vardı. "İlk önce biz bulduk" diye çıkmışlardı. Sonradan anlaşılmıştı ki, Virüs zararsızdı ve Panda tarafından dağılıyordu (doğal olarak bir tek Panda bulduğu için ismi Panda Virüsü kaldı)İnanmıyorum.. İnanmak istemiyorum yaa. BU dünyada neler oluyor yaa . Ağlamak istiyorummm Bole bişi nasıl yapabiliyolar. PESSSS
bootfix dosyası var bende sadece ama orayada bulaşsa bile bence xp nin çökmesi lazımdı dıye geliyor çünkü çift işletim sistemi kullanıyorum. ve dediğiniz gibi pandanının boot.fix demeside çok ilginç nadiren dosya adlarını geçtim virüs adlarınıda sallayıp duruyor zaten daha piyasada hiç bir firmanın tanımalayamadığı WHONG virüsü bunuda ilk panda antivirüs kurunca tanıdım ama bir ilginç kısmıda pc-cilin ve pandanın veri tabanında mevcut bu zararlı ile ilgili bilgi diğer bütün piyasadaki antivirüslerde ne bir bilgi nede veri var bu zararlı ile ilgili bende zaten sadece görebildiğim zararlarını biliyorum hdd'yi kullanılmaz hale getirip bırakıyor başkada birşey bilmiyorum belki çernobil gibi bios saldırısıda yapabiliyordu.