vista kurulu. hdd tek bölüm. vista&xp ikisi bir?

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
enter444
09-01-2008, 12:13   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
18 mesaj

Packard Bell MB65 P-038 Core2 Duo T7250 2.0GHz, 2GB DDR2, 160GB SATA HDD, 15.4" Vista Home Premium Notebook

Özellikler :İşlemci :Intel Core 2 Duo T7250L2 Cache :4 MBFSB :667 MhzClock Speed :2.0 GhzKablosuz Erişim :INTEL 4965AGNChipset :INTEL 965 PMİşletim Sistemi :Vista Home Premium TürkçeBellek :2048 MB DDR2 667 Mhz (Max:2 GB)Sabit Disk :160 Gb SATA (540...

..................özelliklerini verdiğim bilgisayarı yeni aldım.
vista home premium kurulu lisanslı.
ama hdd tek bölüm halinde.
vistayı silmeden xp sp2 yi bu pc ye nasıl kurarım.
not:vista home premium tr lisanslı.
windows xp sp2 tr lisansız(korsan)
yardımlarınız için teşekkür ederim.

silenceandsilence
09-01-2008, 13:37   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
275 mesaj

ilk önce vistadayken "bilgisayar" sağ tıkla yönet de oradan disk yönetimini seç biraz bekledikten sonra harddiski göreceksin alt taraftaki diskin şekillenişi grafik olarak görülecek diski 2 ye veya 3 e böl tavsiyem 3 e bölmendir vista bir bölimde xp bir bölümde dosyaların bir bölümde olsun vista değil ama xp bir süre sonra çökecek dosyalarını kaybedebilirsin o yüxden 3 e bölmen yeterli olur böldükten sonra internetten vista boot pro diye bir program var onu indir biraz kurcalayonca nasıl boot ekranı olusturup xp yi boot ekranına yerleştirirsin bulursun bunu ayarladıktan sonra xp kurulumuna gec dikkatli olmanı tavsiye ederim harddisk tamamen silinebilir Kolay Gelsin

Papatyasever
09-01-2008, 15:39   |  #3  
Yıllanmış Üye
448 mesaj

Format atmadan HDD bölmeyi tek bölüm olan HDD için tavsiye etmem. Bu işlem geri döndürülemez şekilde işletim sistemine zarar verebilir. Bu çoğunlukla iki sürücüsü olan HDD'de işletim sistemi kurulu olmayanı bölmek için kullanılan bir uygulama. Kaldı ki işletim sistemi kurulu olmayan sürücüyü yeniden bölümlemek için bile başlamadan önce bütün dosyaların yedeği alınması tavsiye edilir. En sağlam olanı yeniden format atmak olacaktır ama sistemim yeterince güçlü ufak tefek sorunlarla uğraşmak da beni yormaz diyorsan Virtualbox programı ile bilgisayarına çalışan bir XP kurabilirsin.

silenceandsilence
09-01-2008, 21:45   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
275 mesaj

Gerçekten işletim sisteminin oldugu bölümü bölmek deyim yerndeyse cesaret isteyen bir iş ama format atmadan diski bölümlemenin başka yolu yok ayrıca işletim sitemine zarar verir diye karkuyorsan şöyle bir şey önerebilirim xp vista lı dizüstüsü olan arkadaşata işletim sistemini onarmak için dizüstünün kurtarma cd sini koyup yapmıstık işletim sisteminde sorun yoktu sadece xp nin canı format istemişti ama denileni program söylemeyip vista içinde yap dememin sebebi bu vista bölmeyi kendisi yaparsa kendisine zarar vermeyeceğini düşündüğümdendir

enter444
10-01-2008, 00:04   |  #5  
OP Taze Üye
18 mesaj

arkadaşlar&abiler ikinize de teşekkür ederim.
konuyu anladım.
birşey daha danışmak isterim.
sanal windows kurulumu diye birşey varmış ve şu programla yapılıyormuş.
Microsoft Virtual PC 2007. microsoft un sitesinden indirilebiliyor ve program ingilizce.bu programla ilgili yardımınızı alabilir miyim?
nasıl kullanacağımı bilmiyorum.yardımcı olabilir misiniz?

Son Düzenleme: enter444 ~ 10 Ocak 2008 00:05
Papatyasever
10-01-2008, 00:27   |  #6  
Yıllanmış Üye
448 mesaj

Resimli anlatım:

enter444
10-01-2008, 00:37   |  #7  
OP Taze Üye
18 mesaj

eyvallah. pc ye yarın uygulayacağım. tşk ederim.
resimli anlatımda windows vista seçiliydi ben orayı xp mi seçeceğim ?
son bişey daha soracağım bu harddiskimdeki dosyalara zarar verir mi?
kurulan sanal xp yi geri nasıl kaldırabilirim?

Papatyasever
10-01-2008, 15:27   |  #8  
Yıllanmış Üye
448 mesaj

Evet orada kurmak istediğin işletim sistemini seçiyorsun, yani XP. Bu işlem HDD'ne zarar vermez çünkü HDD'yi bölümlemiyorsun, sadece  program kuruyorsun. Ama her programın, ve hatta windows'un kendi uygulamalarının herhangi bir soruna bağlı olarak sistemine zarar verme ihtimali kadar bu uygulamanın da zarar verme ihtimali var. "Yani zarar vermez ama %100 kesinlikle değil" deyip bir açık kapı bırakmak lazım. Önce bir kur, diğer özelliklerini ve nasıl kaldıracağını zamanla kendin zaten öğreneceksin... Sadece önbilgi olarak şunu söyleyeyim bu programı kullanırken bütün uygulamarı bu yeni sisteme de kurmalısın. Yani wista'da yüklü olan programları sanal xp'de kullanamazsın..

enter444
11-01-2008, 13:37   |  #9  
OP Taze Üye
18 mesaj

programı kurduktan sonra xp yi de kurdum.
1.soru: cd-rom okuması falan normal.ama flash diski shared folders bölümünden tanıtabiliyorum.ağdaki sürücü olarak görüyor ve tuhaf olan boş bir flash belleğin içine giremiyorum.flash belleğin içinde bir dosya bile olduğunda içine girebiliyorum.bana boş flash diskin dosya formatını tanımlayamıyor gibi geldi.
sizce bu sorunu nasıl aşabilirim?
2.soru: shared folders bölümünde tanıttığım flashı söküp sanal xp yi yeniden başlattıktan sonra flashı yeniden taktığımda bilgisyarımı çift tıkladığımda ağ sürücüsü yazıyor girmek istiyorum giremiyorum.
shared folders bölümüne girip listedeki sürücüyü remove ettikten sonra tekrar o pencerede flashı ağ sürücüsü olarak gösterip ok deyip bilgisayarı açtığımda artık flash disk in içine girebiliyorum.
sizce bu neden olabilir?