Vista Kurulum CD si hk.

Hamit21
22-04-2008, 12:27   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
50 mesaj

selam..
Yeni Acer Aspire 5520 G series Marka bir Laptop aldım.İşletim sistemi Vista Home Premium.İleride Sistem çöktüğünde sistemi tekrar kurmam için Kurulum Cd'sini nesıl hazırlayabilirim?Yani işletim sistemi için gerekli olan CD yi yedeklemenin yolunu bana söyleyebilirseniz sevinirim.Şimdiden Teşekkür ediyorum.

Master of Jedi
22-04-2008, 12:32   |  #2  
Üye
53 mesaj

eğer kutu içeriğinde bir recovery dvdsi yok ise ya hardiskte bir yerde imaj vardır ya da bir partisyon açılmıştır bunun için ama bana sorarsan para verip aldığın bir ürün için firma ile görüşerek disk talebinde bulun bu hakkın! tüm laptoplarımda bunu taleb ettim ve firmalar aban gerekn hizmeti zahmetsiz ve ücretsiz karşıladı Acer da bunu yapacaktır.

Hamit21
22-04-2008, 12:43   |  #3  
OP Üye
50 mesaj

İlgine Teşekkür ederim arkadaşım,Laptop'u aldığım mağaza bana Hardiskte Yani D:nin içinde yedek var dedi,gerçektende var ama.ben bunu Örneğin bir XP kurulum CD'si haline nasıl dönüştürebilirim?Yani Cd yi taktığımda otomatikmen kuruluma başlaması anlamında,benim istediğim bu..Teşekkür ederim.

sah1n
22-04-2008, 12:51   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,757 mesaj

Bazı notebook larda cd sini vermiyorlar açılışda genelde f12 tuşu Boot menüsünden recovery seçeneği oluyor orayı seçerek ve ordanda yedeğinin yerini belirterek bu şekilde yapabilirsin yada Acronis true image gibi programlarla yedeğini kendinde alabilirsin gayet basit kullanımıda.

Alibaba
22-04-2008, 12:56   |  #5  
Yıllanmış Üye
427 mesaj

ilgilenen herkese, bu konuda bir yol göstereyim:

1- açılış yapabilen bir DVD bulun ya da boot sektör imaj dosyası bulun.
2- ultraiso ile bu DVD nin imajını alın, ve imajı açıp içindeki bütün dosyaları silin. ya da bulduğunuz boot imajını boş bir DVD projesine boot olarak gösterin.
3- windows kuruluş dosyaları hangi klasördeyse o klasörün içindekileri topluca işaretleyip DVD projenize sürükleyin.
4- DVD nizi yazdırın.

artık açılış yapıp windows kurabileceğiniz bir vista DVDniz var.

* laptopunuzun altındaki windows lisans etiketindeki productkey numarasını bu DVD nin üstüne parmanent kalemle yazın, istiyorsanız DVD projesinin içine de bir txt dosya içeriği olarak ekleyin.

bu işleri farklı araçlarla da yapabilirsiniz, ama özü budur.

Alibaba
22-04-2008, 13:01   |  #6  
Yıllanmış Üye
427 mesaj

ya da imkanınız varsa, bir başka kullanıcıdan aynı sınıf vista kuruluş DVDsinin bir kopyasını alın, onu kendi product keyinizle kullanın.

Banned
22-04-2008, 13:33   |  #7  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
Alibaba
ya da imkanınız varsa, bir başka kullanıcıdan aynı sınıf vista kuruluş DVDsinin bir kopyasını alın, onu kendi product keyinizle kullanın.
Bu konuda bir not vista  oem işletim sistemleri sadece yükseltmeye, recovery disk işlemine veya oem kurulum dvdsine izin vermekte sıfırdan kurulumda lisans anahtarı etkisiz kalmaktadır.Bu tür bir lisans anahtarına sahipseniz bir başkasından kopyalayacapınız veya internetten indireceğiniz vista dvd ile lisans anahtarını girmeden kurulum yapın. Kurulumdan sonra etkinleştirme seçeneğine oem lisans anahtarınızı girerek sorunsuz etkinleştirebilirsiniz.Ayrıca her defasında format, kurulum, etkinleştirme işlemleriyle uğraşmak istemiyorsanız ghost ve/veya benzeri programlar ile kurulumun ardında sistem diskinizin imajını alabilirsiniz.

Son Düzenleme: khramn ~ 22 Nisan 2008 13:35
Hamit21
22-04-2008, 13:48   |  #8  
OP Üye
50 mesaj

İlgi gösterip yardımcı olan Arkadaşlara Çok teşekkür ediyorum.Sağolun.

Son Düzenleme: Hamit21 ~ 22 Nisan 2008 13:49
PcMaKeR
22-04-2008, 14:01   |  #9  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

Acerlarda durum vahim biraz. ama korkma şöyle bir seçenek sunuyor acer sana. klavye üstünde bir tuş vardır yeşil bir tuş epower gibi bişi yazıyordu hatırladığım kadarıyla. ona bas. karşına windowsta birşey gelecek recovery die bir kısım var gir oraya iki tane yada 3 tane dvd bulunsun yanında...

program senden sistemin yedeğini aldırıyor. kendi dvd ni oluşturuyorsun. al sana vista cd si.

recovery çalışırken elektriğe kesin bağla pc ni.

driver kurma derdin yok lisansı etkinleştirme derdin yok.

bilgisayarın ilk ayarlarıyla korunuyor. ondan sonra recovery silinse bile pc de bişi olmuyor :D:D

kolay gelsin.

ertanx
22-04-2008, 18:00   |  #10  
Yeni Üye
24 mesaj

acerin kendi sistemin yedeğini alma programı var hepsi full olarak dvd ye yedeğini alabiliyorsunuz

PcMaKeR
22-04-2008, 18:13   |  #11  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
ertanx
acerin kendi sistemin yedeğini alma programı var hepsi full olarak dvd ye yedeğini
PcMaKeR
Acerlarda durum vahim biraz. ama korkma şöyle bir seçenek sunuyor acer sana. klavye üstünde bir tuş vardır yeşil bir tuş epower gibi bişi yazıyordu hatırladığım kadarıyla. ona bas. karşına windowsta birşey gelecek recovery die bir kısım var gir oraya iki tane yada 3 tane dvd bulunsun yanında...

program senden sistemin yedeğini aldırıyor. kendi dvd ni oluşturuyorsun. al sana vista cd si.

recovery çalışırken elektriğe kesin bağla pc ni.

driver kurma derdin yok lisansı etkinleştirme derdin yok.

bilgisayarın ilk ayarlarıyla korunuyor. ondan sonra recovery silinse bile pc de bişi olmuyor :D:D

kolay gelsin.

biz ne demişiz ki tekrar yazma gereği duydun :S