Arkadaşlar, masaüstü pc'de ethernet kartı var, sürücüsü sağlam kart da öyle, çalışıyor...Laptopa bağlamak istiyorum, dosya paylaşımı ve masaüstü pc üzerinden laptop'un internete girmesi için ne yapmalıyım?
Ayrıntılı ve açık anlatırsanız sevinirim, bu konuda hiç bir tecrübem yok...
Vista Laptop'u Xp Masaüstüne Bağlamak İstiyorum...
yaptım arkadşlar...kendi kendime :D
saolun gene de..eminim yardımcı olucaktınız...
arkadşlar, şuradaki gibi ayarları yaparak bağladım, msaüstünde bağlantı'da bi sorun görünmüyor ama laptop hala "tanımlanaayan sorun" diyerek bağlantı sınırlı diyor...ne yapıcam bilmiyorum
Not: screenshot benden değil
ikisini de ethernetten ethernete mi bağladın kablo ile???
eğer arada switch kullanmıyorsan cat-5 kablosu Cross bağlı olması gerekir. bir ucu Tb-T-Yb-M-Mb-Y-Kb-K diğer ucu Yb-Y-Tb-M-Mb-T-Kb-K şeklinde bağlaman gerek. (T:turuncu b:beyaz Y:yeşil M:mavi K:kahverengi)
bu şekilde bağladıktan sonra. internete bağlı olan pc de ip yapılandırmasını el ile yapılandırıp, (ip192.168.1.1 gibi var sayılan ağ geçidi 192.168.1.1 alt ağ maskesi 255.255.255.0) diğer bilgisayarda da varsayılan ağ geçidine diğer bilgisayarın ip sini yaz. ip adresini diğerinin 1 fazlası yap, ağ maskesi yine aynı olmalı. bu şekilde yaparsan olması gerek
iki ethernet kartıyla değil, masaüstündeki ethernet kartı ve laptop'un zaten dahili girişi var, ancak ne yaptıysam olmuyor...
cross olması gerektiğini biliyorum, daha önce yaptım bu işlemi, pclerin ikisi de xp'ydi, ondan mı acaba diyordum da, sanırım ethernet kartımda bi sibopluk var...