Vista-Linux karşılaştırması

PcMaKeR
31-05-2007, 14:44   |  #26  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

ben nette özel olarak bir program sitesi açıp kendime özel millete bunu indirin beğenirseniz alırsınız die program yazıp koymuyorum.

özel istek ile yapıyorum o yüzden içim rahat.

bir program vereyim bunu kır bana gönder.

yada bunu kırsınlar bana göndersinler.

erkanc
31-05-2007, 15:27   |  #27  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,213 mesaj

ben her zaman kullanıcılara yeni ufuklar açan her türlü girşimin yanındayım linuxda insnlara yeni bir fufukaçmıştır bu yüzden açık kaynağa her zaman destekliyorum kapalı yazılılara insanların ne kadar ihtiyacı varsa açık yanağa linuxa da ihtiyaçları vardır bilmem hatrılarmısınız google ın bi ara işletim sistemi çıkracaktı buna çok sevinmiştim o zaman rekabet artacaktı bunda bizler kazanacaktık linux olmasa 350 400$ olan işletim sistemleri belki de 600 -700$ civarında olacaktı tabi ev kullanıcısı için her şey tıkır crackle kullan ama bir işletmeyi düşünün yazılım maliyetlerinin getirisi çok fazla oluyor nitekim almanya da linuxa geöildi neden yazılım maliyetlerini kısmak için benzer olaylar bizim ülkemizde neden olmasın pardus denen olay bana göre devletimizin doğru ve kararlı adımlarını bir neticesidir ve herzaman destekliyorum buan geçmesi lazım en azında kamuda hem daha güvenli hemde daha az maliyetli

Aras Yurtman
31-05-2007, 15:51   |  #28  
Aras Yurtman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
571 mesaj
xfce4
zaten bu başlığa cevap verenler o seviyede kişiler değil. Yani explorer ile firefox'u ayırt ederler en azından Kahkaha

Nasıl olsa crack/serial götürüyorsunuz işi. Sizin için de iyi olabilir dediklerim. Ünlü firmalar yanında win değil de linux verse. hem lisans parası olmaz (ki bu en az 50$ daha ucuz bilgisayarlar demek) hem de CRACK kullanarak vistanı yüklersin. tabi hırsızlık hoşuna gidiyorsa :)

Bence bu soruyu şöyle sormak lazım. Bu forumda crack "yapmayan" var mı? hırsız olmayan. ben varım.. içim rahat.. :)

Benim 3 tane bilgisayarım var; hepsinin de orijinal Windows XP'leri var. Hiçbir zaman crack yapmam. Vista'ya geçmeyi düşünüyorum ve fiyatına bakıyorum. Office'i de yakında satın alacağım. Hiçbir zaman korsan yazılım kullanmam.

Bu arada hâlâ bilgisyarında Windows yüklü olmayan kimse çıkmadı...

xfce4
31-05-2007, 16:06   |  #29  
OP Yıllanmış Üye
131 mesaj

ben varım demiştim :) + kaç kişi var ki bu forumda o yaptığınız tanıma uymayan :)

nedense pek gerçekçi gelmiyor hiç crack yapmamış insanlarla tanışmak, ben bile zamanında yapmıştım. Ama eğer dediğiniz gibi emeğe saygılıysanız, oyunları, albümleri ve programları satın alıyorsanız tebrikler. Orjinal XP kullanan çok çıkar bilgisayarla geldiği için. Birçok kişinin windows'tan başka birşeyler olduğundan haberi bile yok. Ama kesin crack'lenmiş bir nero, ya da mp3 deposu vardır herkeste (sizi tenzih ederek söyledim, tebrikler).

Aras Yurtman
31-05-2007, 16:21   |  #30  
Aras Yurtman avatarı
Yıllanmış Üye
571 mesaj

Ben de zamanında crack yapmıştım... Daha doğrusu ilk bilgisayarımı bilgisayarcı gelip kurmuştu, ben onun yüklediği Windows 98'in korsan olduğunu nereden bilebilirdim ki?.. (Daha sonra bilerek de korsan Windows kullanmıştım...)
Eskiden gidip bilgisayarcıdan oyun alıyordum. Bilgisayarcı da "Next", "Next", "Next" yap, sonra da "Crack"in içindeki dosyayı oyunu yüklediğin yere kopyala diyordu. Tabii ben "crack" nedir bilmiyordum... (Daha sonra bilerek de crack'ler yaptım...)
Daha sonra korsan Office 2000, Windows 2000 ve XP de kullandım... Ama şu anda hepsinin satın aldığım orijinal sürümlerini kulanıyorum. Bir daha da korsan kullanmayı düşünmüyorum.

Yıllar önce gidip de korsan satıcılardan CD'ler dolusu MP3 alırdım, Windows Media Player'da tek tek şarkıların ID3 etiketlerini düzenlerdim... Şimdi hepsi eskidi, DVD'lerde duruyor ama şimdiki bilgisayarlarıma kopyalamadım. Son 3-4 yıl içinde de ne korsan ne orijinal müzik satın aldım. (Orijinalini almadıkça korsan kullanmamamın müzik sektörüne bir faydası da yok ama neyse...)

Yani ben de "hiç crack yapmamış insan"lardan değilim...

stern
31-05-2007, 17:28   |  #31  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,453 mesaj

kusura bakmayın ama daha yapıcı şeyler konuşsak uzun süredir aynı topic aldı başını gidiyor diğer önemli soruları yardım edebileceğimiz soruları atlıyoruz. isteyen istedeğini kullansın... bu yüzden çeşit var..çok rica ediyorum daha fazla uzamasın bu konu..

xfce4
01-06-2007, 15:53   |  #32  
OP Yıllanmış Üye
131 mesaj

tamam da neden.sorunlarınız çözülmüyor diye bu başlıkta tartışanlara niye laf ediyorsunuz ki :)

neyse zaten crack lafı açılınca 1 kişi kaldı.. Burda noktalıyorum.. kolay gelsin

Aras Yurtman
01-06-2007, 22:33   |  #33  
Aras Yurtman avatarı
Yıllanmış Üye
571 mesaj

Benim 3 bilgisayarımda da Windows XP yüklü ama ben çok şikâyet etmiyorum. Ben, Windows XP'yi bir kez yükledikten sonra bir daha en az 6 ay hiç format atmıyorum. Bazen Sistem Geri Yükleme ile sistemi birkaç gün önceki durumuna geri yüklüyorum, o kadar. Tabii ki problemlerle karşılaşıyorum ama yıllardır Windows XP'nin sadece bir kez mavi ekranla çöktüğünü ve bir daha çalışmadığını gördüm. Belki de bilgisayarı çok düzenli ve titiz kullanmamdandır, bilmiyorum. Linux'ta ciddi sorunların olmadığına da hiç inanmıyorum. Eğer Linux'ta sorunlar azsa da, bu, Linux'ta Windows kadar fazla program seçeneği olmadığı için Linux'ın fazla "şişirilemediğinden" olabilir.

Ayrıca sizin bahsettiğiniz spesifik bir örnekle genel bir sonuca varmanın olanaksız olduğunu düşünüyorum. Ona bakarsanız ben de bir örnek verebilirim: Bilgisayarıma Pardus kurdum, kablosuz ağ kartı, monitör, TV kartı, printer ve Bluetooth da dahil bir sürü donanımı tanımadı, internete bağlanamadım; monitör 800x600'den daha yüksek çözünürlükleri desteklemiyor diye çözünürlüğü yükselttirmedi. Halbuki Windows 1920x1440'a kadar çıkabiliyordu ve en kötü ihtimalle bir tek CD'sini takarak donanımların hepsini tanıyordu. Ama bu spesifik örnek, Pardus'un her bilgisayarda sorun çıkardığı anlamına gelmez.

Siz hiç ev aldıktan sonra, içindeki tüm eşyalarıyla birlikte silinmek üzere biçimlendirirmisiniz? Komedi budur bana göre.
Benca Windows'la evin karşılaştırılması yanlış. Örneğin, siz Windows'u kaldırıp yerine Linux kurduğunuz gibi evi de kaldırıp yerine hemen başka bir ev yapamazsınız.

Bu başlık sanırım övmek değil çamur atmak alanı haline geldi.
Ben özellikle Linux'a çamur atmak için yazmıyorum. Linux'ın beğenmediğim yanlarını yazıyorum. Yanlış bir yer varsa "yanlış" diyebilirsiniz.

Max_Real Qnx
02-06-2007, 15:02   |  #34  
Yıllanmış Üye
293 mesaj

Verileriniz uçtu ise formatlamayın Partition Table Doctor 3.5 kullanın.

Genelde veriler fiziksel bir hasara uğramadıysa disk üzerinden silinmez...

Master boot sector hatası yada silinmesi yada master boot sector'ün yeniden oluşturulmaya çalışılması gibi nedenlerden dolayı verilere ulaşılamayabilinir.

Son çare format değil yaf Deli

Fista bence harika.....

PTDD Partition Table Doctor

http://www.ptdd.com/

Bye Zonk

Son Düzenleme: Max_Real Qnx ~ 02 Haziran 2007 15:15
Max_Real Qnx
02-06-2007, 15:52   |  #35  
Yıllanmış Üye
293 mesaj

Süpriz severmisiniz işte size en alası Kahkaha

Fista fista fistaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Beğendim

Bye Zonk

Son Düzenleme: Max_Real Qnx ~ 02 Haziran 2007 15:54
CoCoRiCo
02-06-2007, 17:21   |  #36  
Yeni Üye
20 mesaj

Tum bunlara ragmen hala MS-Vista'yı savunmanız sasırtıcı..

Sunu düşünün bir işyeri calısıyor;
Bir ekip gibi herkez işin bir yerinden tutmus kim ne yapacagını biliyor ve iş sonuca geldiginde herkez yapması gerekeni bildigi için cabucak bitiyor.. (lunux)

Bir iş yeri düşünün herkez calısıyor herkez her işe karısıyor biri bi hata yapıyor iş duduyor herkez herseye karıstıgı için
herkesizin işi aksıyor.. (MS Windos) ve mavi ekranları, Cok kritik hataları ve bunun ne oldugunu bile acıklama geregi duymadıkları yıgın dökümleri. Hata gönder'leri görevi sonlandırmalar.

Yüzlerce kez; Biz hata yaptık, biz hata yaptık deyip SP.'ler le yama yapmaları.. Kusura bakmasın kimse yamalı elbise giymez, madem yamalı elbise giymiyorsunuz neden yamalı işletim kullanıyorsunuz.. kötü bir benzetme ama yama olunca içim ürperiyor. (:

Max_Real Qnx
02-06-2007, 18:23   |  #37  
Yıllanmış Üye
293 mesaj

Server kullanımına bi şi demiyom çünküm linux istenileni fazlasıyla karşılıyor.

Ama iş desktop pc kullanımı olunca berbat bir kullanım konforu sunuyor.

Uzun bir süre Linux savunuculuğu yaptım yeni bir sayfa açmak için ama geldiğim nokta beni hasta etti.

Onun için bir daha live cd dışında linux kullanmıyacağım, disk üzerinde fazladan bir yer kaplanması nedeni ile hhd'de boyut kaybı yaşamak istemiyorum.

Anlayacağınız 97'den bu yana hayal kırıklığına uğradım.

Linux boş bir işletim sistemi değil günümüzde alternatifler olamalı ki lider konumda olanlar tekel olamasın.

Ama gerçekleri kimse balçıkla sıvamaya çalışmasın Dil çıkarıyor

istemeyyom linuxx'u püf Kamçı

Bye Zonk

Son Düzenleme: Max_Real Qnx ~ 02 Haziran 2007 18:27
Aras Yurtman
02-06-2007, 21:35   |  #38  
Aras Yurtman avatarı
Yıllanmış Üye
571 mesaj

Linux'ta hiç mi ciddi hatalar olmuyor? Linux mükemmelse herkes boşuna mı Windows kullanıyor?

Bugün, yeni aldığım taşınabilir HDD'de 15GB'lık bir bölüm açtım ve o bölüme Pardus 2007.1 kurdum. Birincide kurulumda hata verdi (yeterli disk alanı yokmuş...), ikincisinde düzgün bir şekilde kuruldu. Ama iş kullanmaya gelince öyle değil: Diğer (masaüstü) bilgisayarımda Pardus 2007'nin yaptığı gibi bu dizüstü bilgisayarımda da (Compaq nc8430) çözünürlüğü 800x600'den fazla yükselttirmiyor. Halbuki dizüstü bilgisayarımın ekranı 1680x1050 çözünürlüğü destekliyor.
Bu sefer internete girebildim; biraz araştırdım; bir dosyayı değiştirdim ama kaydetmeme izin vermedi; ben de uğraşmadım. Ayrıca bilgisayarın başından biraz ayrılınca oturum kilitlendi; şifreyi girince "... hizmetini elle kapatmanız gerekiyor" dedi ve reset'lemek zorunda kaldım. Ondan sonra da hemen XP'ye geçip taşınabilir diskimin Pardus kurduğum bölümünü biçimlendirdim. Hakikaten HDD'imde boşuna yer kaplıyor; CD'de kendi kendine dursun daha iyi!
Windows'ta ekran çözünürlüğü gibi basit ayarlar için asla herhangi bir komut yazmanız ya da bir dosyayı kendiniz değiştirmeniz gerekmez. Hâttâ yardım bile almadan çoğu şeyi kendiniz bulabilirsiniz. Ama Linux'ta "şu paketi derleyin", "konsolda şunu yazın: ..." gibi şeylere çok rastlıyorum. Windows'ta en fazla [Win] + [R]'ye basıp "regedit" ya da "msconfig" yazılır. Hâttâ bunun yerine Yardım'da "Kayıt Defteri Düzenleyicisi"ni aratıp oradaki linkten bile uygulamayı açabilirsiniz. Ama Linux'ta resmen MS-DOS'taki gibi komutlarla uğraşmak zorunda kalıyorsunuz.

Linux donanımları daha iyi tanıyor diyenlere şaşırıyorum. Çünkü Linux'ta donanımları kullanmaya başlamak için emek vermeniz gerekiyor. Çünkü Linux'ta ne kutudan çıkan CD'yle, ne de birkaç butona tıklayarak işin içinden çıkabiliyorsunuz. İllâ sürücüyü arayıp, komut yazıp, uğraşıp kullanacaksınız; o da kulanabileceğiniz kesin değil! Elbette Linux'un da Windows'tan daha iyi yanları vardır ama asla Windows'suz yapamam. Windows'ta kolayca yapabildiğim şeyleri Linux'ta uğraşarak yapmaya neden kalkışayım ki?

5734L7H
02-06-2007, 23:32   |  #39  
Yıllanmış Üye
426 mesaj

Bu LINUX öyle windows gibi tek kişi veya kişilerin tekelinde son kullanıcının emanet malı gibi değil her kullanıcı kendi linuxunu istediği gibi derler(tab derlemeyi bilene) her zaman heryerde ağzından düşürmediğin "Özgürlük" diyorsan işte bunu tarif eder.

gokhan2413
02-06-2007, 23:44   |  #40  
Yıllanmış Üye
519 mesaj

:) windows 95 çöktü koptum gülmekten burda

xfce4
06-06-2007, 14:47   |  #41  
OP Yıllanmış Üye
131 mesaj

Vista ultimate'i denedim. Şu Aero'yu.. GeForce Fx5200'ü OverClock etmeden rahat rahat pencereleri dahi taşıyamıyorum. Ayrıca XP'nin üstüne görsellik ve dökümandan başka pek birşey koyulmamış.
30 günün geçmesini bekleyemeden sildim..
Neyse ben tartışmayı bırakıyorum. Nasılolsa ilerde anlarsınız. Şimdi yırtınsam da fayda etmez, siyaset gibi herkes partisini kolay kolay değiştirmez ya :)
Sorunlarınız olursa yardım etmeye devam ediyorum özel mesajlarla ve 1-2 forumda. Linuxa geçmek isteyen 1-2 arkadaş olur belki :)
Kolay gelsin..

cm_lwt
07-06-2007, 13:40   |  #42  
Yeni Üye
41 mesaj

Bilgisayarlarımızda kullandığımız programların yuzde 90 ı sadece win de çalışıyor... win den linux a geçmek o kdr kolay deil. ubuntu beryl gercekten cok hos fakat linux windows un yanından bile gecemezz

kenarda duran bi bilgisayarım war p4 2.6 ve msı fx5600 ekran kartı war.. problem yaşanmıyor win vista ultimate de. tabiki dx10 destekli bi kart kadar iyi deil!

Son Düzenleme: cm_lwt ~ 07 Haziran 2007 13:43
cagy
07-06-2007, 18:48   |  #43  
Üye
56 mesaj

arkadaslar benim PC nin özelliklerini sölüyom.intel celeron 900 mhz 19gb harddisk 128 ekran kartı zaten gerisini sölemeye gerek yok celeron dedinmi iş biter

Aranel
08-06-2007, 17:04   |  #44  
Yıllanmış Üye
117 mesaj

Tartışmanın lüzmü yok, WinVista'yı ilk kurunca bir "aa güzelmiş lan bu" hissiyatına kapılınıyor ister istemez. Şuan kalkıp Vista böyle süper, şöyle harika diyenleri de buna bağlıyorum, ilk bir kaç hatayı gördükten sonra böyle konuşabilecekmisiniz o ayrı.

Karşılaştırmanın sonuca gideceği de yok, çünkü Linux'u ciddi anlamda kullanmayan biri Linux'u bilemez, ancak uzaktan bakıp "hıh" diyebilir , o kadar. Elbet kullanır görürsünüz bir gün, bakın ben bilgisayara başladıktan 10 sene sonra(evet 10 sene çektim ben Windows denen illeti) Linux'un nasıl olduğunu gördüm. Siz de elbet bir gün yolunuz kesiştiğinde göreceksiniz.

Yanlış anlaşılmasın söylediklerim, Windows'u az övmemişimdir yakın geçmişte. Tabii o yakın geçmişte Linux'u doğru düzgün hiç kullanmamıştım. O ayrı.

Ha ama şu var ki; Ben Linux kullanırken yanıma gelen Windows kullanıcılarının %70'inin ilk sözü "bu ne?" ikinci sözü "bunu bana da yükleyelim" oluyor. Uydurmuyorum, bu gün bir dükkana kurdum, 3 arkadaşımda sırada daha gelip Pardus kuracağım diye :)

Kendinizi bunlarla yormayın, çok seviyorsanız kullanın Windows'u, önünüze dikilen yok. Ama en azından görmeden,bilmeden, sırf siz Windows kullanıyorsunuz diye Linux'a saldırmayın,saldırıyorsanız da bir şeyler bilin, zaaf olarak gösterdikleriniz çözümlenmemiş şeyler olsun, yoksa buradan bakınca komik oluyor.

Aranel
08-06-2007, 17:10   |  #45  
Yıllanmış Üye
117 mesaj

@cm_lwt

Bilgisayarda kullandığınız hemen hemen her programın Linux sürümleri var zaten? Her uygulamanın Linux'ta bir karşılığı illa ki oluyor.

Aras Yurtman
09-06-2007, 09:00   |  #46  
Aras Yurtman avatarı
Yıllanmış Üye
571 mesaj

Ben mühendislik programları kullanıyorum ve bunların çoğu Linux'ta çalışmıyor. Örneğin; MATLAB, Xilinx, Modelsim vb. Bunların hepsi Windows 2000'de çalışıyor, bazıları Windows 98'de bile çalışıyor ama hiçbirinin Linux sürümleri yok.