Vista-Linux karşılaştırması

xfce4
21-05-2007, 17:08   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
131 mesaj

Buyrun bir 4 dk'lık youtube videosu ile karşılaştırma yapmışlar izleyelim.. KamçıMasum

stern
21-05-2007, 17:28   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,453 mesaj

Bende hastasıyım bunun XGL ama ne yazııkki Direct X kadar başarılı değil linuxa bi yapasalar şu direct x i şte o zaman linux kullanılır ve aslan gibi linux kullanıcaz ama OYUN olamdan olmuyo :(

erkanc
21-05-2007, 18:16   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,213 mesaj

XGL vistanın aerosuna 5 basar ayrıca donanım olrakd avista kadr donanım istemiyor

xfce4
22-05-2007, 17:07   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
131 mesaj

direct x ile karşılaştırmak anlamsız. masaüstünde directX mi kullanıyorsunuz ki? :/ aero ile karşılaştırılır belki. ama aero'nun özellikleri az + gereksinim çok fazla..

şu an geforce fx5200 kart ve 512 MB ram ile Beryl'i rahat kullanıyorum..

stern
22-05-2007, 17:50   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,453 mesaj

"Vista-Linux karşılaştırması"..... başlığı keşke xgl aero olarak açsayıdın

PcMaKeR
23-05-2007, 01:02   |  #6  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
stern
"Vista-Linux karşılaştırması"..... başlığı keşke xgl aero olarak açsayıdı
katılıyorum.

vista linuxa 1000 basar...

neyse. XGL Süper bişimiş.

Sondaki scanner a baya bi güldüm nasım çöktü windowzs 95 :D:D:D:Ç:Ç:Ç

xfce4
23-05-2007, 11:51   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
131 mesaj

Kahkaha
komedi yaw.. vista'yı kullandığınız donanım bende olsa ziyan etmeden linux ile rahatça kullanırdım..

yazık..

FaTaL
23-05-2007, 12:15   |  #8  
Yeni Üye
29 mesaj

Hic tartismaya karsilastirmaya gerek yok..istediginiz donanimla dusuk fiyata[ki linux beleş :)]hangisiyle daha fazla performans alabiliyoruz??tabiki linux..hangisi daha güvenli?tabiki linux..oyun oynarım ben derseniz orasına bişe demem ama geri kalan herseyde linux üstünlügü açık..

erkanc
23-05-2007, 14:19   |  #9  
Yıllanmış Üye
3,213 mesaj
PcMaKeR
stern
"Vista-Linux karşılaştırması"..... başlığı keşke xgl aero olarak açsayıdı
katılıyorum.

vista linuxa 1000 basar...

neyse. XGL Süper bişimiş.

Sondaki scanner a baya bi güldüm nasım çöktü windowzs 95 :D:D:D:Ç:Ç:Ç

bunu neye göre söyledin pcmarker açıklada bilelim nasıl 1000 basıyormuş p2450 makineye kursana vistayı sonra aeroyuda çalıştır onda o zaman derim tamam vistaaşmış daha şimdi chiponline yayınlanan haber vista yine kırıldı çok güvenli bir işletim sistemi diyorlardı yol geçen hanına döndü

hamza123
24-05-2007, 12:46   |  #10  
Yıllanmış Üye
991 mesaj

bence de linuxta işletim sistemi mi onu chip dergisinin verdiği 1 disketlik sistem bile geçer.

xfce4
24-05-2007, 16:42   |  #11  
OP Yıllanmış Üye
131 mesaj

:D
nedense kendimi celeron 2.4 bilgisayar kullanmama rağmen sizden daha şanslı hissediyorum Kahkaha
Bu dandik makinamda Linux ile yapabildiğim bazı şeylerin youtube'da videolarını buldum.. Buyrun siz de yollayın "kral" (!) Vista görüntülerinizi de karşılaştıralım.

Windows mavi ekrana dönünce "teknik servis" dediğiniz kişiler NEDEN "Knoppix" kullanıyor sizce?
MenuetOS tek disketlik sistem buna 5 basar gerçi :D :D :D değil mi? yoksa onda paint'e benzer minik araçlar mı vardı sedece?

Max_Real Qnx
25-05-2007, 23:48   |  #12  
Yıllanmış Üye
293 mesaj

Gerçekten etkileyici ama o kadar.

Linux'un birden fazla masa üstünü kübik yaparak dolaşabilmek güzel olmuş.

Ama iş kullanmaya gelince tat vermiyor linux. Çünkü alışmış kudurmuştan beterdir demiş atalarımız.

Windows'u windows yapan üçüncü parti yazılımlardır bence. Bunlara oyunlarda dahil.

Linux'ta bir işi birden fazla yazılımla yapmanız mümkün ama bütün yazılımların yapabildiği bir işi tek bir program kendi bünyesinde toplayamıyor.

Yani yazılımlar professyonelce değil sanki oraya buraya dağıtılmış amatör yazılım kodlarının derlenmiş halinden başka bir şey değil.

Linux tamam 1997'den bu yana takip ediyorum donanımsal açıdan çok yol kat etti ama yazılımsal olarak ben aradığımı hala bulamadım.

Bi 10 sene sonra ne olur bilmiyorum ama bu dağıtımlardan birinin paralı olup şirketleşerek işi professyonelliğe dökmesi gerekir tabi ne kadar süre dayanabilir oda meçhul Deli

microsoft sertifikaları altın değerinde dünyanın her yerinde iş bulabiliyorsunuz yani Microsoft hem kendini hem kendine bağlı olanları doyuruyor.

Linux'tan para kazanabilcek kaç yazılım şirketi var acaba ?

Neyse boş verin ben boş verdim zati işi duygusallığa atmanın bir faydası yok neden mi cevap sizde gizli şu anda bu sitede formlar arasında dolaşırken hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz diye sormıyacağım çünkü biliyorum
Windows Dil çıkarıyor

Son Düzenleme: Max_Real Qnx ~ 25 Mayıs 2007 23:57
ugur90
26-05-2007, 15:48   |  #13  
Yıllanmış Üye
137 mesaj

ya tamam linuxun efekleri cok hos olmus vista'nınkinden daha iyi, sistem gereksinimi az ama linux'ta ne acıcaksınız, windows'daki bütün oyunlar, donanımlar ve yazılımlar calısıcakmı?? hayır, directx nerde windows'da, hatta dx10 var simdi vista cok daha onde ozelliklede oyuncular tarafında, ayrıca vista tamam yüksek istiyo ama zaten pc dedigin yuksek alınırki adam gibi oyunları filmleri bol bol efekli oynayabilesin ve sana senelerce gitsin, hem nereye baksam linux iyi falan filan herkes MS'e bok atıo ama adamlar dunyanın %95ne sahip ve en büyük sirket lafa gelince herkes var icraatta gene MS ürünleri ama ne iş??

xfce4
27-05-2007, 17:40   |  #14  
OP Yıllanmış Üye
131 mesaj

linux konu olunca nedense herkesin aklı oyunlarda :D

arkadaşım tamam oyun konusunda "haklısınız" ama yazılımlar konusunda "ne açıyor ki?" çok saçma bir yaklaşım. MS'de olan yazılımlar çıkmadan önce bilin ki aynı işi yapan linux'ta 3-5 yazılım vardı. Hem de bunların birçoğu GPL'dir. Adamlar win'e çıkartıyor para kazanmak için. Mecburiyetten kullandığınız birçok yazılımın alternatifi yok şu anda. Para ödemeye de canınız istemediği için CRACK yapıyorsunuz, yani çalıyorsunuz. DirectX dediğiniz şey sadece adam gibi oyun oynamak için. başka ne işe yarıyor? Donanım tanımada Linux'un yanına yaklaşamaz Windows. sadece birkaç üretici arıza yapıyor, donanımı windows için çıkartıyor (conexant vs..)
Kaç kez şahit oldum SP2li XP'nin tanımadığı donanımları (realtek ses kartları gibi) Linux'un rahatça çalıştırdığını.

Buyrun oyun dışında bana windows'ta yapıp da linux'ta yapamayacağım bir şey söyleyin Gülümseme

Herkesin kişisel görüş hakkı vardır umarım şu an piyasa MS in elinde değil de Linux'un elinde olsa, yazılımlar açık kaynak olsa MS'i bu kadar sever miydiniz acaba?

bosluk
29-05-2007, 05:28   |  #15  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj

Niye Linux çok da iyi değil diyenlere verilen yanıt MS'i çok seviyorsunuz oluyor ki? MS'i ben de sevmiyorum babamın oğlu değil Bill amca sonuçta Göz kırpma, ama Linuz Towards da babamın oğlu değil Göz kırpma Linux'un berbat eksiklikleri var, Windows'un da berbat eksiklikleri var. Eğer sizin de babanızın oğlu değillerse bu adamlar, şu iyi bu iyi demeye lüzum yok Gülümseme İhtiyacınızı ne karşılıyorsa onu kullanın. Sevin ya da sevmeyin. Mr. Muscle'yi ya da Ariel detarjanı da çok sevmiyorum her öğün yemiyorum ama temizlik için kullanıyorum yani Göz kırpma

Kaldı ki bilgisayarda program çalıştırılır ve oyun oynanılır. Eğer yüksek bir işlemci, yüksek bir ekran kartı ve yüksek bir hafıza modülü varsa sistemde, tabiki oyun oynamak ister insan. Bunu da Linux'da yapamazsınız, topu topu 100 tane oyun var yüksek ekran kartı özelliklerini tam olarak destekleyen. Şimdi bilgisayarda oyun oynamayı seviyor diye kişi, Microsoft dostu mu oluyor? Artı, zaten belli bir işlemci gücüne sahip (Pentium 4 ve yukarısı) donanımı olanlar, ister Linux kullansınlar, ister Windows kullansınlar (abartı sistem gücü isteyen Vista haricinde ve tüm sistem optimizasyonlarını tam yaptıklarından sonra) performansta aman aman birşey farketmiyorlar ki? Zaten bilgisayarda ne yapabilirsiniz ki şu anki yazılım teknolojisi ile? En fazla Photoshop veya CAD uygulamalarında yüksek donanım gücünüzü sonuna dek kullanabilirsiniz, geri kalan gündelik işlerde ister Linux kullanın, ister Windows kullanın. Ne attığınız e-postalarınız 10 dakika evvel gönderilecek, ne MSN'de yazdığınız yazılar 20 dakika erken gidecek, ne de internette dolaşırken 50 siteye daha fazla bakabileceksiniz Göz kırpma

Aras Yurtman
29-05-2007, 08:49   |  #16  
Aras Yurtman avatarı
Yıllanmış Üye
571 mesaj

xfce4'ten alıntı:

Donanım tanımada Linux'un yanına yaklaşamaz Windows. sadece birkaç üretici arıza yapıyor, donanımı windows için çıkartıyor (conexant vs..)
Kaç kez şahit oldum SP2li XP'nin tanımadığı donanımları (realtek ses kartları gibi) Linux'un rahatça çalıştırdığını.
Sen hiç Windows'un tanıdığı ama Linux için sürücüleri bulunmayan aygıtlarla karşılaşmadın mı?
Windows XP'de çalışmayan bir aygıt var mı? Yani Windows XP sürücüsü verilmeyen ama diğer işletim sistemleri için sürücüsü verilen bir aygıt bulabilir misiniz? Öte yandan çoğu aygıtın yalnızca XP ya da XP + Mac sürücüleri veriliyor. Ben Linux sürücüsü veren donanımlarla çok nadiren karşılaşıyorum.

xfce4'ten alıntı:

DirectX dediğiniz şey sadece adam gibi oyun oynamak için. başka ne işe yarıyor?
DirectX, web sayfalarındaki Adobe Shockwave Player'ın bile kullanabildiği, Vista'da ise sadece oyunlarda değil; Aero gibi masaüstündeyken bile kullandığı bir sürücüdür. Madem DirextX gereksiz, neden Perdus'la ya da FreeDOS'la gelen laptoplarda bile mutlaka DirectX uyumlu bir ekran kartı var? Çünkü birileri bir gün mutlaka Windows kullanmak isteyecektir. Ayrıca siz ekran kartının nimetlerinden faydalanamıyor, 3 boyutlu görüntüler için her zaman CPU'ya yükleniyorsanız, bu, ekran kartını Linux'un tam olarak kullanamadığı anlamına gelir; yani donanım tanımayla da ilgilidir.

Ayrıca neden üreticiler sadece Linux'a odaklansın ki? Ben de olsam herkesin kullandığı, her bilgisayarın açılırken yazdığı, tüm donanımların "System Requirements" bölümünde adının geçtiği ve hemen hemen yüklü olmadığı bilgisayar bulunmayan Windows'a yönelik çalışmalar yaparım. Ayrıca bence Linux taraftarlarnın bile bilgisayarlarında mutlaka Windows yüklüdür. Ama Windows'u daha iyi bulanların bilgisayarında Linux yüklü müdür bilemem...

Ayrıca benim kullandığım programların %90'ının Linux'ta alternatifi dahi yok! Ben mühendislik programları kullanıyorum ve bunların hepsi minimum Windows 98'de çalışıyor; ama Linux'te değil! Office 2007 kullanıyorum ve bunun başka alternatifi yok! (OpenOffice var demeyin; Office 2007'yle alakası bile yok.) Ben oyun oynuyorum; bunlar Linux'te çalışır mı? Hayır! Bir tek Firefox Linux'ta çalışabiliyor, o kadar.

Ben "açık kaynak"a karşı değilim; OpenOffice bilgisayarımda yüklü, Firefox varsayılan tarayıcım. Ama bilgisyarımı başka bir işletim sistemiyle açıp da çalışma ortamımdan, donanımlarımdan ve yazılımlarımdan kopamam.

PcMaKeR
29-05-2007, 17:19   |  #17  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj

hayret bişi yaw vistanın actkivasyonuyla güvenliği bir tutuyorlar ya kafam bi türlü almıyor...

erkanc
30-05-2007, 02:08   |  #18  
Yıllanmış Üye
3,213 mesaj

pcmaker vistanın üreticisi microsoftun açıklamasına göre bu aktivasyon sistemi de kırılması mümkün değildi diyordu buda bir nevi açık sayılır güvenliği de ne kadar sağlam görüyoruz her ay bir yama çıkarıyor yamalı bohça gibi oldu

PcMaKeR
30-05-2007, 10:59   |  #19  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj

şimdi erkanc:

linux neden dandik bana göre: Kullanımı zor, benim kullandığım programlar çalışmaz o var. driver sorunu çok.

tamamen verim alamıyom.

asp.net çalışmaz exe çalışmaz. ben ne yapacam emulatoru işim yok bide onla uğraşacam

linuxtan nefret etmem için bir çok neden wardı zamanında az linux kullanmadım ben. sırf windowsları silip yaz tatili boyunca linux kullandım 2 sene önce.

linux nerde mi ii. sunucularda ii. başka yerde görmek ve kullanmak istemiyorum ben

Tamamen ms hayranıyım ben. Visual Studio ailesi ve .NET Kullanıcısı Geliştiricisiyim.

mono adam akıllı gelişsin iyice o zaman linux a bir daha bakarım ama yine aynıysa bir daha linux a elimi sürmem...

Kendi sunucumda bile Windows kullanıyorum...

Antivirus programlarıda kırılıyor. Bunlarda mı açık oluyor erkanc onuda söyle

kaspersky, mcafee, symantec, trendmicro eset bunların av leri çıktıktan en fazla 1 ay içinde kırılıyor...

erkanc
30-05-2007, 12:26   |  #20  
Yıllanmış Üye
3,213 mesaj

antivirüslerin kırılmaları bir yere kadar tamam ama işletim sisteminin sürekli kırılıp ardından daha çıkalı bir yılbile olmadan service packleri gündeme gelmesi yarıca heray sürekli yama çıkmasının neresi güvenli sen bana bunu anlat windowsa alışana linux başta zor gelebilir ama sürekli gelişen bir kullanımı kolaylaştırmak için masüstü yöneticilerinden tutta multimedia oynatıcılarına kadar sürekli kendini yenileyen bir yapı var programlama dilleri belki .net teknolojisini deseklemiyor olabilir ama bu desteklemyecek anlamına gelmez. Bu gün birçok yazzılım gelişltirme dilini de destekliyor C de pyhtona pascal dan java ya kadar hepsine de destek vermekte sen kendiaçından düşüne bilirsin olayı ama bunun linux için dandik ibaresi yanlış en azından linux kullanıcıları açısından aşalama gibi geliyor

xfce4
30-05-2007, 16:21   |  #21  
OP Yıllanmış Üye
131 mesaj

Ohoo.. kime konuşuyoruz biz burda ki.. mesajımı tekrar anlayarak okuyun lütfen. alıntı yaparak sorduğunuz soruların cevabı alıntının içinde nedense :?

Neyse hadi kolay gelsin size MS hayranları :D

DirectX uyumsuz ekran kartı yapın da 4'ten fazla satarsanız buyrun.Ben de donanım üretsem ben de directX etiketi koyarım. Hatta directX10, maksat etiket olsun. ama linux'a BSD'ye de sürücü üretirim..

Video'yu izleyip de halen Aero mu neyse ondaki directX'i savunun. Saydığınız shockwave işlemlerini linux da yapar. Ayrıca Linux ekran kartlarını windows'tan daha işlevsel kullanıyor. Tamam oyunlarda windows kral, ama izlediğiniz video'daki efektleri windows'ta yapabilseniz "System Requirements" ne olurdu acaba ;) Ayrıca bir araştırın forumlarda, Doom3 her iki işletim sisteminde de kullanılıyor. Ordaki System Requirements neymiş onlara bakın.

Demek istediğimi "hadi hep beraber silin vistayı bill'e küfür edin" diye mi algıladınız? İstediğinizi kullanın ama biraz saygı duyarak..

Kolay gelsin..

Aras Yurtman
30-05-2007, 17:24   |  #22  
Aras Yurtman avatarı
Yıllanmış Üye
571 mesaj

Acaba bu forumda bilgisayarında Windows yüklü olmayan kaç kişi var?

Bir de madem Linux daha iyi ve ücretsiz, neden çoğu kişi kopya Windows kullanıyor? Neden Vista'nın kırılmasına bu kadar önem veriliyor? Çünkü herkes Windows kullanmak istiyor.

Neden çoğu hazır bilgisayar ve laptop Windows işletim sistemiyle birlikte geliyor? Cevap yine aynı: Çoğu kişi Windows kullanmak istiyor. Bu yüzden birçok laptop üreticisi Windows 2000'den Vista'ya kadar 32 bit ve 64 bit sürücüler hazırlıyor ve Linux'la hiç ilgilenmiyor. Linux yüklemek isterseniz sürücülerini uğraşıp bulmanız gerekiyor.

Ayrıca unutmayın ki çoğu bilgisayar kullanıcısı, bu forumdaki üyelerin aksine bilgisayardan hiç anlamıyor. Yalnızca açma düğmesine basıyor, gördüğü bir "Internet Explorer"a tıklıyor, her zaman girdiği sitenin adını yazıyor ve [Enter]'a tıklıyor. Sonra da köşedeki kırmızı "çarpı"ya tıklıyor, sol alt köşedeki "Başlat"a tıklıyor, "Bilgisayarı Kapat"ı seçiyor, o kadar. Bir donanım satın alınca sürücü CD'sini, bir yazılım alınca yükleme CD'sini takıyor, "Next", "Next", "Next" yapıyor(!) ve işlem tamam... Ama Linux'ta ne aldığı bir programı yükleyebilir, ne de bir donanımın driver'ini yardım almadan bulabilir. Linux gerçekten onlar için çok karışık. Windows'ta bildikleri birkaç şeyi uygulayamadıktan sonra da hiçbir zaman da Linux'a geçmezler.

Öte yandan, server'lar için Linux hakikaten de Windows'tan daha iyi olabilir. Çünkü server'ı kullanan ve yapılandıranlar uzman kişiler ve onlar için kişiselleştirilebilme daha önemli.

PcMaKeR
31-05-2007, 14:37   |  #23  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj
arasyurtman
Acaba bu forumda bilgisayarında Windows yüklü olmayan kaç kişi var?

Bir de madem Linux daha iyi ve ücretsiz, neden çoğu kişi kopya Windows kullanıyor? Neden Vista'nın kırılmasına bu kadar önem veriliyor? Çünkü herkes Windows kullanmak istiyor.

Neden çoğu hazır bilgisayar ve laptop Windows işletim sistemiyle birlikte geliyor? Cevap yine aynı: Çoğu kişi Windows kullanmak istiyor. Bu yüzden birçok laptop üreticisi Windows 2000'den Vista'ya kadar 32 bit ve 64 bit sürücüler hazırlıyor ve Linux'la hiç ilgilenmiyor. Linux yüklemek isterseniz sürücülerini uğraşıp bulmanız gerekiyor.

Ayrıca unutmayın ki çoğu bilgisayar kullanıcısı, bu forumdaki üyelerin aksine bilgisayardan hiç anlamıyor. Yalnızca açma düğmesine basıyor, gördüğü bir "Internet Explorer"a tıklıyor, her zaman girdiği sitenin adını yazıyor ve [Enter]'a tıklıyor. Sonra da köşedeki kırmızı "çarpı"ya tıklıyor, sol alt köşedeki "Başlat"a tıklıyor, "Bilgisayarı Kapat"ı seçiyor, o kadar. Bir donanım satın alınca sürücü CD'sini, bir yazılım alınca yükleme CD'sini takıyor, "Next", "Next", "Next" yapıyor(!) ve işlem tamam... Ama Linux'ta ne aldığı bir programı yükleyebilir, ne de bir donanımın driver'ini yardım almadan bulabilir. Linux gerçekten onlar için çok karışık. Windows'ta bildikleri birkaç şeyi uygulayamadıktan sonra da hiçbir zaman da Linux'a geçmezler.

Öte yandan, server'lar için Linux hakikaten de Windows'tan daha iyi olabilir. Çünkü server'ı kullanan ve yapılandıranlar uzman kişiler ve onlar için kişiselleştirilebilme daha önemli.

güzel anlatmışsın eline sağlık.

erkanc haklısın ama ben visual studio linuxta çalışmadıkça linuxa elimi sürmemmm. uzak dursun istersen windowstan daha hızlı çalışsın falan filan.

vistada istediği kadar kırılsın istediği kadar yama çıkarsın umrumda mı sanıyon yo hayır.

şuan kullandıım vista bir tane mavi ekran vermedi kurduğumdan beri.

hiçbir sorunum yok...

ilerde lisanslı almayı düşünüyorum. 350 ytl verir alırım işte bu.

sıkıntım yok. ben program yazarken linux kullanan bir insana program yazmıyorum... sattığım çoğu kişi windows

yada tümü diyelim windows kullanıcısı. Neden windows çokken gidip linuxla uğraşayım ki...

xfce4
31-05-2007, 14:39   |  #24  
OP Yıllanmış Üye
131 mesaj

zaten bu başlığa cevap verenler o seviyede kişiler değil. Yani explorer ile firefox'u ayırt ederler en azından Kahkaha

Nasıl olsa crack/serial götürüyorsunuz işi. Sizin için de iyi olabilir dediklerim. Ünlü firmalar yanında win değil de linux verse. hem lisans parası olmaz (ki bu en az 50$ daha ucuz bilgisayarlar demek) hem de CRACK kullanarak vistanı yüklersin. tabi hırsızlık hoşuna gidiyorsa :)

Bence bu soruyu şöyle sormak lazım. Bu forumda crack "yapmayan" var mı? hırsız olmayan. ben varım.. içim rahat.. :)

xfce4
31-05-2007, 14:41   |  #25  
OP Yıllanmış Üye
131 mesaj

bu arada program üreticisi olduğunu söylemişsin arkadaşım.. senin de programının crack'leri dağıtılsa aynı fikirde olursun benimle..