Mustafa@PCXP'yi senelerce kullandım,düşmanlığım yok ama;katılıyorum herklesin kendi fikri düşüncesi saygılı olmak lazım ama tekrar söylüyorum vista xp den çok daha iyi hızlı güvenli stabil + göz zevki varVistada XP'de eksikliği hissedilen onlarca teknoloji mevcut.
Üstelik daha güvenli.
Ve eminim sizde kabul edersiniz XP gibi kolay bozulmuyor.
İşletim sistemleri oyunlar üzerine kurulmaz,Oyunlar işletim sistemine göre yazılır.
O zamanlar geçiş dönemleriydi bilmem anlatabildimmi.
Size bir örnek vereyim,Fifa 2009'u XP'den neredeyse %10-15 performanslı oynuyorum.
Neyse Amerikayı yeniden keşif etmenin alemi yok,farkı bilen bilir,
Ve herkes kendi düşüncesi doğrultusunda seçimini yapar.
Vista mı XP mi?
vista yı kulandıktan sonra xp ye geçmeyi hiç düşünmüyorum. sp2 den sonra daha stabil ve hızlı olacak
ferit1234AYNEN!!!bende katılıyorum şu anda vistayı 9 aydır vista kullanıyorum gayet memnunumayrıca vista sadece görsellik olarak değil güvenlik olarakda xp'den kat kat üstün hele bide şu sp2 çıksında xp felan tanımam ben..
daha önce xp kullanıyordum ve 2,3 ayda bir format atıyordum şimdi formatı unutacam sanki vista bence süper her yönden
valla herkes vista diyor iyi güzel de driver desteği halen güncel olarak xp ye tam ve sorunsuz destek veren bir laptop xp yüklediğinizde hem makina daha az ısınıyor hem pil daha fazla dayanıyor hemde performans vistadan çok daha iyi oluyor.
Laptoplarda bir o sorun var.Sürücüleri bulduğunuzda xp yüklemek akıllıca bir seçim olacaktır.Ayrıca Vista kullananlara söylüyorum, Vista'da Microsoft'a ait herhangi bir ajan biliyor muyuz?, veya Xp deki hızlandırma olaylarını vistada yapabiliyormuyuz... Xp çıktıktan ne kadar sonra programcılar anca işletim sistemine hakim olmaya başladılar.Vista'nın daha çok eksiği var...
baran101010tabiki vista 1000 tane bilgisayarım olsa birine bile xp yüAynen..katılıyorum.İşyerimde sabahtan akşama xp kullnıyorum ama eve gidipte kendi bilgisayarımı açıpta vista karşıma çıkınca gözüm gönlüm açılıyor.Tıpkı çok hoş ve çekici bir bayanı görmek gibi...)))
Hitman92Laptoplarda bir o sorun var.Sürücüleri bulduğunuzda xp yüklemek akıllıca bir seçim olacaktır.Ayrıca Vista kullananlara söylüyorum, Vista'da Microsoft'a ait herhangi bir ajan biliyor muyuz?, veya Xp deki hızlandırma olaylarını vistada yapabiliyormuyuz... Xp çıktıktan ne kadar sonra programcılar anca işletim sistemine hakim olmaya başladılar.Vista'nın daha çok eksiği var...hitman92 vistanın yeni çıktığını sanıyor sanırım
XP de ilk çıktığında böyle tepki ile karşılaşmıştı ve Vista da bu safhadan geçti, SP2 bile çıktı lütfen biraz etrafına bak..
hep xp diyorsunuz tarihe karışacak o sistem.
ben şahsen Vista diyorum,ha bu arada bu sorun senin sistem özelliklerin ile alakalıdır.eğer bilinçli bir şekilde Vista kullanılırsa ondan iyi işletim sistemi yoktur.
şafak89bırakın bunlar win7 herşeyi bitirecek xp dir vistadır hepsini silip spüvistayı süpüremez vista win 7 nin temeli o olmadan olmaz
arkadaşalrneye göre güvenli ve hızlı diyosunuz anlamadım elimden bi cok sistem geçti vista veya xp kurlu en son cok yakın arkadaşmın makimesi vardı oyunlar da sorun cıkarıyomuş filan geldi 2 günbendeydi vista sp1 yüklü ve o makine cod4 de kasmalar yapıoydu .Sinir oldum bütün güncellemleer yamalar tam sonra arkadaşmın rızası olmasda xp yi kurdumve kullandıkdan sonra kendiside iyiki kurmuşsun dedi.
Vista güvenliymiş neresi güvenli daha vista piyasaya cıkmadan korsanlar tarafından güvenlik acıları bulundu .Okadar iyiydi de microsoft neden buakdar acele etti win7 yi cıkarmakda siz önce bu sorunun cevabını verin.
Gecenlerde okumutum microsoft test yapmış xp+vista + win7 yi performans acısından kıyaslamışAdamların test sıonuçlarına göre xp 4 cekirdeğekadar hala lider wista ve win7 den daha ii performans sağlamış fakat adamlar acıklam yapıyolar şuanda 4 cekirdeğeakdar xp en iyi performansı veren işletim sistemi ancak win7 hem şimdiki sistemlerin hemde daha gelişmiş sitemlere bakılınca cok iyi.Yani wista ne xp yi geceibliyo nede wistayı test sonuçlarını bulabilirsem buraya koyarım .Siz hala vista diyorsunuz ya şaşırıyorum bende kullnadım ama nedenhiç memnun klamadım.
Trance, sizin pc ve oyunlar hakkında bilginiz yok sanırım. Aynı konfigirasyondaki 2 bilgisayara aynı oyunu kurun.Birisi vista diğeri xp olsun.Xp'de daha stabil oynarsınız...
Mustafa@PCSize en performanslı işletim sistemini söyleyeyim mi ?kesinlikle katılıyorum xp çıktığı zaman asla yüklemem diodum hep 98 le geçiniyordum ama biyere kadar"Windows 98"
Hitman92Trance, sizin pc ve oyunlar hakkında bilginiz yok sanırım. Aynı konfigirasyondaki 2 bilgisayara aynı oyunu kurun.Birisi vista diğeri xp olsun.Xp'de daha stabil oynarsınız...Vista'da çok daha iyi oynarsınız. Yanılıyorsunuz.
kesinlikle vista görselik , performans ,güvenlik kullanım rahatlığı vista başk abişey ya..xp de interneti kurmak 1 saati buluyo vistada net şifresini yaz takk bağlanmışsın,oyunlarda vista yavaş çalışıyor diyorlar ramlerinizi en düşük 2 gb yapın bakın keyfinize , geçende arkadaşla konuşuyorduk diyoki vista kasıyo ramin ne kadar dedim 512 dedi ee kasar tabi:DDDD
Hitman92Trance, sizin pc ve oyunlar hakkında bilginiz yok sanırım. Aynı konfigirasyondaki 2 bilgisayara aynı oyunu kurun.Birisi vista diğeri xp olsun.Xp'de daha stabil oynarsınız...hayır bilgim var! senin şimdi bu yazdıklarının konuyla ne alakası var anlamadım Başlık Vista mı XP mi? Sen Oyun Performansı bakımından XP mi Vista mı desen tamam (zaten bu dediğini çoktan yaptım)
Bende zaten kendi PC im de 3 ayrı Harddiskte birinde XP, ikincisinde Vista ve diğerinde de Win7 kurulu, zaten işim hangisinde en iyi performans ederim diye hep performans testleri yapmak, hangi sistem online oyunda daha iyi sonuç verir! Performans Test,DX7 , DX9, DX10 TEST, 3DMark Test,GPUTest,FPS Test... gibi sonuçları zaten elimde kayıtlı duruyor.
XP Vistadan 20-30 FPS kadar daha iyi sonuç verdi ama, işim daha çok multimedia olduğu için ben hep Vista Ultimate 64 bit kullanıyorum
istersen detaylı test sonuçlarını PM atabilirim.
Vista ve XP'de Crysis'i karşılaştırırken şunu unutuyorsunuz. Crysis Vista'da DirectX 10 ile çalışıken XP'de DirectX 9 ile çalışır ki buda büyük performans farkı doğurur. Vista'da DirectX 9da çalıştırmayı denerseniz eminim bu performans farkı azalacaktır.
Bende Pardus'umun yanında Vista kullanıyorum ve şuana kadar bir problem yaşamadım. Oyum öncelikle Pardus'tan dha sonra Vistadan yana...
mesajlara bakıyorum da kimi xp = format demiş kimi xp kendi kendine durup dururken çöküyor demiş kimi güvenlik yok demiş kimi xp de neti kurmak 1 saati buluyor demiş senelerdir xp kullanırım, öyle sıradan kullanıcı gibi değil bilgisayar ile ilgili herşeyi bildiğim halde kara bahtım kör talihim diyorum ne kendi kendine çöktüğünü gördüm ne güvenlikle ilgili sıkıntım oldu nede neti kurmam 1 saati buldu acaba "bende mi sorun var" (!) bir türlü göremedim şu dediğiniz şeyleri