Arkadaşlar, size şunu söyleyeyim vistadan olabildiğince uzaklaşın.Hele hele laptop varsa sürücüleri bulun ve xp yükleyin.Nitekim crysisi vista bir alt detay seviyesinde oynadım.XP de mükemmel...Yine de görüşlerinizi burada paylaşın...
Vista mı XP mi?
XP kullanırken format atmadığım ay yoktu. Vista kurdum kuralı sistemim hiç çökmedi. Takır takır çalışıyor. Ben vistadan gayet memnunum. XP ye bir daha geri dönmem.
XP ye ihtiyacım olursa virtual pc aracılığıyla kullanmıyorum.
Ayrıca SP1 yükleyince performansı gözle görülür bir şekilde hızlanıyor.
İmzamdaki dizüstü bilgisayarla Vista ile hiçbir sorunum yok. Asla XP kullanmayı düşünmem bu saatten sonra.
Bence artık bunu Windows 7'nin çıkmasına az bir zaman kala tartışmak pek mantıklı değil çünkü bu kıyaslama önceden defalarca yapıldı XP diyenler oldu Vista diyenler oldu ama Microsoft'un Windows 7 ile uğraştığı için Vista'ya gereken ilgiyi göstermediğini hepimiz biliyoruz. Yine de herkes kendi kararını vermekte özgür
Sting_32Bence artık bunu Windows 7'nin çıkmasına az bir zaman kala tartışmak pek mantıklı değil çünkü bu kıyaslama önceden defalarca yapıldı XP diyenler oldu Vista diyenler oldu ama Microsoft'un Windows 7 ile uğraştığı için Vista'ya gereken ilgiyi göstermediğini hepimiz biliyoruz. Yine de herkes kendi kararını vermekte özgürKatılıyorum...
Arkadaşlar bence işletim sistemi yeni çıktığı zaman kullanmamak lazım.Bakın xpnin bile sp3 ü ne zaman çıktı... XP için performans, vista için görsellik önplanda....Windows 7 de inşallah ikisinide görürüz...
baran101010tabiki vista 1000 tane bilgisayarım olsa birine bile xp yüAYNEN!!!ayrıca vista sadece görsellik olarak değil güvenlik olarakda xp'den kat kat üstün hele bide şu sp2 çıksında xp felan tanımam ben..
Güvenlik herhangi bir programla sağlanabilir.Ama performans altyapısı işletim sistemi ile alakalıdır...
Arkadaşım, Intel Centrino Duo,Core2Duo 2.40 GHZ, 3GB Ram, 1535 NVIDIA Ekran Kartım var.Crysis i alt detayda oynarken, XP'de üst detayda oynuyorum.Ayrıca ben vistayı 7 aydır kullandım.Hem de Ultimate.Kulaktan dolma bilgi dediğiniz, sizin vista hakkındaki bildikleriniz... Oyun performansı açısından XP en iyisi... Görsellik istiyorsanız vista kullanın...
Hitman92Arkadaşım, Intel Centrino Duo,Core2Duo 2.40 GHZ, 3GB Ram, 1535 NVIDIA Ekran Kartım var.Crysis i alt detayda oynarken, XP'de üst detayda oynuyorum.Ayrıca ben vistayı 7 aydır kullandım.Hem de Ultimate.Kulaktan dolma bilgi dediğiniz, sizin vista hakkındaki bildikleriniz... Oyun performansı açısından XP en iyisi... Görsellik istiyorsanız vista kullanın...Bunları okumanı tavsiye ederim.
Son Düzenleme: Mustafa@PC ~ 05 Haziran 2009 23:17
http://www.5n1khaber.com/haber_oku.php?id=1747
Xp için herhangi bir kritik güvenlik açığı yok. Yine de Xp'de oynayacağınız oyunlardan daha fazla performans alırsınız.Örneğin GTA4 için vistada önerilen ram 2,5 GB iken Xp'de 1,5 GB. Bu da 3 GB rami olan bir pc nin xp de daha fazla performans ve görsellik alacağı anlamına geliyor...
Hitman92http://www.5n1khaber.com/haber_oku.php?id=tarihine bakarmısın 2007 yılının haberi xp ilk çıktığında çokmu iyidi aynı şu anki durumdu
Bütün herşeyiyle orjinal ve günceldi. Ayrıca güncelleştirmeler sistemi hızlandırmaz sadece hataları düzeltir. Xp çıktığında Win95 ten beri gelen sistem bozulmamıştı.Bu yüzden herhangi bir sorun olmadı.Fakat vista tamamen yeni bir dönem başlattı...
İyi derken görselliği kastettin sanırım... Şu anda hangi oyunun sistem gereksinimlerine bakarsanız bakın Xp'nin ki daha az gözükecektir. XP'de Yüksek ve Full detayda oynanacak bir oyunu neden Vista'da Low veya Medium detayda oynayalım...
XP'yi senelerce kullandım,düşmanlığım yok ama;
Vistada XP'de eksikliği hissedilen onlarca teknoloji mevcut.
Üstelik daha güvenli.
Ve eminim sizde kabul edersiniz XP gibi kolay bozulmuyor.
İşletim sistemleri oyunlar üzerine kurulmaz,Oyunlar işletim sistemine göre yazılır.
O zamanlar geçiş dönemleriydi bilmem anlatabildimmi.
Size bir örnek vereyim,Fifa 2009'u XP'den neredeyse %10-15 performanslı oynuyorum.
Neyse Amerikayı yeniden keşif etmenin alemi yok,farkı bilen bilir,
Ve herkes kendi düşüncesi doğrultusunda seçimini yapar.