Vista' mı? XP' mi?

delimev
12-11-2007, 11:46   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Merhaba arkadaşlar...
Ben yaklaşık 4 aydır Windows Vista Ultimate kullanıyorum, Vista' dan çok memnunum ve iyice alıştım fakat bi çok arkadaşım Vista kullanmakla hata yaptığımı düşünüyor ve XP yüklememi öneriyor. Vista kullanarak boş yere pc mi yorduğumu ve tam performans alamadığımı düşünüyorlar.. Pc özelliklerimi aşşağıda belirttim.. Sizce acaba Xp yüklersem benim için dahamı iyi olur yada oyunlarda ve programlarda daha iyi sonuçlar elde edermiyim???

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. =)

İşletim Sistemi: Windows Vista Ultimate
Sistem Özellikleri:
AMD 5200+ Daul Core
2 GB RAM
512mb ATI X1650
410GB HDD
ASUS M2N-MVP Mainboard

Son Düzenleme: Serkan Karadaş ~ 12 Kasım 2007 13:23
stern
12-11-2007, 13:58   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,453 mesaj

Windows vista ile bu iyi performanslı blgisayarı çok daha perfromanslı kullanabilirsin

Sefa Adak
12-11-2007, 13:58   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,824 mesaj

Boşver sen arkadaşlarını.Bazı bilgisayarlarda donanım sürücüsünü tanımadığından arkadaşların öyle diyor.(Gerçi bütün sürücülerin vista uyumlu olanları kurunca sorun kalmıyor ama..)Bilgisayarını kasmıyorsa ve sen memnunsan sorun olmaz.Merak etme..

Dark Spirit Of The Silent
12-11-2007, 15:00   |  #4  
Yıllanmış Üye
604 mesaj

bencede vista tabiki kendim xp kullanmama rağmen

uGuR.uK
12-11-2007, 18:48   |  #5  
Yıllanmış Üye
8,316 mesaj

bu özellikteki bilgisayarla vista'ya gecmen bmw'den inip murat 131'e gecis olur. vista'yı tüm özellikleriyle rahatca calıstırabilcek ve üzerine diger oyun ve uygulamaları acabilcek guzel bi sistemin var. bende Vista kullanıorm banada diolar XP'ye don falan ama traş hepsi, sen devam et vista'nlaGöz kırpma

Sefa Adak
12-11-2007, 21:16   |  #6  
Yıllanmış Üye
1,824 mesaj
elazigli
bu özellikteki bilgisayarla vista'ya gecmen bmw'den inip murat 131'e gecis olur.
KahkahaKahkaha BeğendimBeğendim

Valla bencede..

Ben Xp kullanıyorum ama sistemim yetmediği için kullanıyorum.Yetse hiç durmam.Sizin bir de 2GB Raminiz varmış..Keyfinize bakın..

afidan
13-11-2007, 15:44   |  #7  
Üye
67 mesaj

xp wistanın problemleri yeni başladı

fizahtek
16-11-2007, 19:10   |  #8  
Taze Üye
3 mesaj

Bir kaç gündür. q6600 2,40 Ghz intel işlemcimi ve 2 Gb rami birde 64 bit ultimate işletim sistemini deniyorum.  
  Klavyem creative Prodikeys DM ayrıca yazılımlarından vaz geçemeyeceğim creative 5+1 ses kartım var.
  ilk heyecan ile kendine hayran bırakan vista daha sonraları iç yüzünü gösterdi. En büyük eğlencem klavyemin sürücüsünü bulamadım.
Bilirsiniz günlük bir çok ihtiyacımızı gören ufak tefek programcıklar vardır.Bu programların uyumunda da zorluk çektim. Malzeme çantam elimden alınmış gibi oldum.
  Hız konusunda tam olarak fikrimi söyleyemem çünki işlemci ve işletim sistemine aynı anda geçiş yaptım. Lakin bu gece bu sinir ile vistadan ayrılacağım galiba, Xp ile arasındaki hız farkını o zaman daha daha güvenilir paylaşabilirim.
  Explorer bir kez girdiğiniz sitelerde şaşırtıcı hızda. Xp de kullandığımız ara sekmesi vistada çok daha ön planda ve kullanım kolaylığı sağlıyor. Ekranınız iki boy genişliyor:) çizim ve grafikler derinlik hissi uyandırıyor.
  Elbette ki bir çok konuda farklılık gösteren vista'nın ilk karşılaştığım  yönleri.
  Bilgisayarımı zorladığım zamanlar odu görev yöneticisinde işlemci ve ramlar rahat görünmesine karşın tıkanmalar yaşadım.

GRaNZaT
16-11-2007, 19:40   |  #9  
Yıllanmış Üye
4,234 mesaj

O sisteme bir de güzel bir ekran kartı alırsan eğer Vista'nın güzelliklerinden sonuna kadar yararlanırsın... Genel yapı itibariyle tabi ki Windows Vista, Windows XP'den daha gelişmiş bir işletim sistemi. Aksini düşünmek saçmalık olur. Ayrıca belirli bir sistem ele alındığında Windows Vista'nın, Windows XP'ye oranla sistem kaynaklarını daha verimli kullandığını, genel tabirle bilgisayarın daha hızlı çalıştığını defalarca tecrübe ettik.

fizahtek
16-11-2007, 20:08   |  #10  
Taze Üye
3 mesaj

RADEON X550 ekran kartım var. Cevap yazdığınız için sevindim. Kararsız kaldım. Yukarıdaki olumsuzlukları değerlendirerek Bana XP ye dönmemem için bir cümle söyler misiniz?

casper3483
16-11-2007, 23:00   |  #11  
Yıllanmış Üye
114 mesaj
fizahtek
RADEON X550 ekran kartım var. Cevap yazdığınız için sevindim. Kararsız kaldım. Yukarıdaki olumsuzlukları değerlendirerek Bana XP ye dönmemem için bir cümle söyler misiniz?
herşeyden önce hız önde gelen sebeplerden..bunun dışında virüs açısından şimdilik yeni olduğu için daha güvenli yani tabiki vista daha iyi ama şu 2 ayrıntıya bağlı olarak;
1.si sistemin iyi ise
2.si xp de sahip olduğun programların vista versiyonlarını bulma zahmetine katlanmayı veya tamamen elveda demeyi göze alıyorsan

Son Düzenleme: casper3483 ~ 16 Kasım 2007 23:02
fizahtek
17-11-2007, 04:09   |  #12  
Taze Üye
3 mesaj

Teşekkür ederim.
Format attım çünkü elimde ki programların kayıp olmasını istemedim. XP ye geri dönüş. Biraz beklemem gerekecek vista için bütün driverlar çıksın programlar kendini yenilesin sonra tekrar geçiş yaparım. Format atarken yedeklemeler yaptım ve vistanın bu konuda da gelişmiş olduğunu gördüm.

xonlinex
18-11-2007, 09:45   |  #13  
Taze Üye
3 mesaj

PC in Vistada çok kasılabilir.XP de daha rahat kullanırsın ama bir tek farkı var oda Vistanın daha çok güvenli olduğu ve Vistayı kullanırken kendini daha güvende hem de daha çok iş yapar halde bulucaksınız...

RapGenC

selco
21-11-2007, 10:04   |  #14  
Yeni Üye
20 mesaj

vista gercekten gorunus olarak cok guzel bir isletim sistemi fakat su anda vistanin verimli bir sekilde kullanildigini dusunmuyorum..vista uyumlu programda,oyunda henuz yok denecek kadar az..simdilik en azindan service pack i cikana kadar vista cd si elinin altinda kalsin,zamani geldiginde onemli bilgilerini cd ye yaz,tak vista cd ni bak keyfine..

EAD
22-11-2007, 22:30   |  #15  
Yıllanmış Üye
104 mesaj

ARKADAŞLAR EYER OYUN DÜŞKÜNÜSENİZ XP AMA İŞ VE UYGULAMA DÜŞGÜNÜSENİZ VİSTA BEN 2 SİNİN DE DÜŞGÜNÜYÜM AMA VİSTA KULANIYORUM AMA XP YE GEÇÇEM

uberk
23-11-2007, 13:39   |  #16  
Taze Üye
2 mesaj

Bilgisayarın orta seviye seviye bir bilgisayar. Ama vistayı bu bilgisayarla rahat ve performanslı olarak kullanabilirsin. Tavsiyem kullanmaya devam etmendir.