Merhaba arkadaşlar. Şu an Windows 7 ve Vista bir arada kullanıyorum. Bilgisayar açılışında soru geliyor 7 mi Vista mı diye. Bu ara Vista'da sorun var, mavi ekrana düşüyor. Sadece Windows 7'yi kullanabiliyorum yani. Şimdi, 7 altından Vista'nın bulunduğu bölümü (F'yi) biçimlendirirsem ne olur? Bilgisayar açılışında 7 mi Vista mı diye hâlâ sorar mı yoksa artık sormaz mı?
Vista'nın bölümünü biçimlendirirsem?
Netten easybcd yazılımını indirip win. 7 sisteminize kurun yazılımı çalıştırıp add remove/enteries seçeneğinden vistayı seçip deleteyi tıklayıp save ile kaydedin. Artık direk win 7 açılacaktır. Disk yönetiminden vistanın olduğu diski seçip delete ile silip new partition ile yeni bölüm oluşturabilirsiniz.
Ya bu Easybcd yüzünden başıma gelmeyen kalmamıştı. Birkaç ay önce, yalnız Vista kullanırken bir de XP kurayım, Vista XP birlikte gitsin dedim. İnternet'te de Easybcd'yi indirip Vista girişini silin, sonra Xp format atın falan diyodu. Vista girişini sildim, XP format için taktım CD'yi, XP'yi yükleyemedim. Sanırım SATA disk sürücülerinin XP CD'sinde olmamasından dolayı. Sonra Toshiba Recovery Disc'i taktım, yanlış bir şeyler yapmış olacağım ki sabit diskte ne var ne yok gitti.
Sabit diskteki dosyaların silinmesiyle Easybcd'nin hiçbir alakası yok, değil mi? Benim hatam o. Easybcd'de bir tehlike yok, değil mi? Korkuyorum, kusura bakmayın.
doganogulturkYa bu Easybcd yüzünden başıma gelmeyen kalmamıştı. Birkaç ay önce, yalnız Vista kullanırken bir de XP kurayım, Vista XP birlikte gitsin dedim. İnternet'te de Easybcd'yi indirip Vista girişini silin, sonra Xp format atın falan diyodu. Vista girişini sildim, XP format için taktım CD'yi, XP'yi yükleyemedim. Sanırım SATA disk sürücülerinin XP CD'sinde olmamasından dolayı. Sonra Toshiba Recovery Disc'i taktım, yanlış bir şeyler yapmış olacağım ki sabit diskte ne var ne yok gitti.Sebeb sizdendir yazılımdan değil.Sabit diskteki dosyaların silinmesiyle Easybcd'nin hiçbir alakası yok, değil mi? Benim hatam o. Easybcd'de bir tehlike yok, değil mi? Korkuyorum, kusura bakmayın.
Çok teşekkürler. Deneyeyim hemen.
Sağ olasın kardeşim. Sildim, kaydet dedim. Kapatıp açtım bilgisayarı. Sorun yok. Çok teşekkürler.
Vista'nın bulunduğu bölüme sağ tıkladım biçimlendirmek için. Aşağıdaki Start butonuna bastım, formatlansın mı dedi. Evet dedim. Sonra hata verdi, biçimlendirilemiyor diye. Diskin doğru bağlandığından ve salt okunur olmadığından emin olun diyor. Disk doğru bağlı tabii. Hiç açıp etmedim bilgisayarın altını. Ama salt okunur mu, ondan emin değilim. Vista'da parola korumalı bir kullanıcım vardı, yönetici. Şimdi ben bu F sürücüsünü nasıl kullanabilirim? Ne yaparım da bu disk kullanılabilir olur?
Girilemiyor. Çift tıklayınca "Format atmalısınız." diyor. Format da atılmıyor. Salt okunurluğu nasıl aşabilirim?
Kardeş ilk cevabımdada belirttiğim gibi disk yönetiminden öncelikle vistanın kurulu olduğ diski silmeniz sonrasında silinmiş ham alanda yeni bölüm oluşturmanız gerekir. Oysa siz direk diske sağ tıklayıp biçimlendir demişsiniz.
Neyse sorun çözüldü. Windows 7'yi tekrar yükledim, format sırasında da o bölümü biçimlendirdim.
Aslında bunca eziyeti çekmeden EasyBCD ile gerekli işlemleri (ki o işlemleri arkadaşımız ekran kaydı ile göstermiş) yapsaydınız sorunsuz bir şekilde iki işletim sisteminizi kullabilirdiniz.
Sonuçta Sisteminiz öyle ya da böyle bi düzene gelmiş. Sevindim...