Bir haftadır Vista'yı kullanıyorum.Hergün bir sorun.XP'yi bile ilk yüklediğimde böyle sorunlar yaşamamıştım.Zaten habire Microsoft Vista için güncelleme yayınlıyor.Bana kalırsa bu yılın sonlarına doğru Service Pack çıkacak.Allah Vista kullananlara sabır versin...
Vista'nın Service Pack 1'i Ne Zaman Çıkacak?
- 1
- 2
https://www.chip.com.tr/haber/wi ... esmilesti_2988.html bulinkteki haberde tahmmini olarak var
Vista Service Pack e daha çok var.
Bu arda Vista service Pack'in boyutunun da XP SP'lerine göre çok daha küçük boyutlu olacağını belirteyim.
SP'ler sadece güvenlik yamasından oluşmadığı için vistaya ek özellikler de kazandırması iyi olur..
bunun için erken ve sabretmek ve şimdilik update ler ile yetinmek gerek.
yeni çıkacak sp güvebnlik içindir diyenler boşuna konuşuyor çünkü artık sadece yeni teknoljilere ağırlık verilerek sp çıkacak.sp1'de büyük ihtimallen winfs gelecek bu yeni dosya sistemi ile vista 2 kat daha hızlı çalışabilece.ilk yama zaten teknoloji amaçlı bir yama security yamasına daha çook var.vistayı kullanana alah sabır vemesede olur çünkü doğru donanım bileşenleri oldumu xpden bin kat daha seri ve daha hatasız çalışıyor.xp sp2 çıktı ama hala birçok özelliği beta işletim sistemlerine özgü çalışıyor şuana kadarki en garip işletim sistemi kobay oldu resmen herşey onun üstünde ilk test ediliyor sonrada piyasaya çıkıyor.yamalarda dahil buna.
Keşke herkes bu kadar iyi niyetli olsa. Aslında doğru, uygun donanımlarla Vista daha iyi çalışır.Tamam da herkes yeni bilgisayar mı alsın?Bence Microsoft'un donanım firmalarıyla gizli bir anlaşması var.Sırf Vista'ya geçmek için en az 1000 dolar harcamak istemiyorum.Biz öğrenciyiz.Nerde her yıl yeni bir bilgisayar?
malesef her güzelliğin bir bedeli vardır.vistanında bedeli para.daha iyi daha düzgün ortamlar hazırlamak için tek çözüm bu bence microsoft eski sistemlerin tamamen piyasadan kalkması içn yaptı bunu.ayrıca ben şunuda söyleyim tamamen xp uyumlu donanımda kullandım vistada ama en iyi çalışan sistem vista hem daha az bug var hemde xplere oranlan 585 daha stabil.
sciencenetBir haftadır Vista'yı kullanıyorum.Hergün bir sorun.XP'yi bile ilk yüklediğimde böyle sorunlar yaşamamıştım.Zaten habire Microsoft Vista için güncelleme yayınlıyor.Bana kalırsa bu yılın sonlarına doğru Service Pack çıkacak.Allah Vista kullananlara sabır versin...walla doğru düzgün sorun yaşamıyom. hatta hiç yaşamıyorum. kendi istediği zaman güncelleniyor.
PcMaKeR arkadaşım, ben de 20 gündür kullanıyorum bi sorun yaşamadım. Sadece 2 kez açılışta şifremi girip Windows açılacağı sırada mavi ekranla karşılaştım. Zaten Vista böyle bir durumda hemen yeniden başlıyo ve açıldığında mavi ekranın neden ve hangi dosyadan kaynaklandığını söyleyip, sorun için önerilerde bulunuyo. Güzel bi özellik bence...
Aslında ilk vistayı kurduğumda 1-2 açılıştan sonra mavi ekran çıktı.Daha önceleri ram den kaynaklanan bir sorun olduğunda bunu yaşıyordum.Ardından vistaya girdiğimde sürekli bilgisayar kendiliğinden kapanıyordu.Bir yığın yol denedim ama sonuç olumsuz.Format çektim.Yılmadım Vista'yı tekrar kurudum.Bir defa daha gördükten sonra bir daha olmadı.Ardından "Windows Gezgini Kapatılıyor" yazıları çıkıp masaüstünü tekrar yenilemeye çalışıyordu.Güncellemeler indikçe bu sorunlar kaybolmaya başladı.Ancak Vista'nın güncellemeleri yüklenmeden önce sanki sisteme virüs girmiş gibi oluyordu.Ki bundan dolayı ve bazı uyumsuzlukların giderilmesi amacıyla Microsoft Vista'nın Service Pack 1 ini ne zaman yayınlayacak diye bir soru ve ardından gelen tartışmalar oluştu...Hepinize teşekkürler...
sorun tamamiylen ramden kaynaklanıyor aynı sorun bendede mevcut vistadaki memory test yazılımınlan test et ramleri.ben attim %10 luk kısımdan sonrası full bozuk o nedenlen sadece müzik msn ve intereneti çalıştırabiliyorum.biraz aşırıya kaçsam direk mavi ekran ve abuk sabuk hatalar çıkıyor.rami değiştirdiğimde artık düzelecek onada ne zaman fırsat bulursam.
Eğer overclock yaptıysan RAM'lerine overclocku kaldır. Büyük bir ihtimal overclock'u yanlış yapmış olabilirsin.
Mavi ekran hatası driverlardan veya donanım uyumsuzluklarından dolayı alıyorsundur. Arkadaşlrın belirttiği gibi en olası sebep ram gibi görünüyor...
Ancak Vista için service pack bekklemek için çok erken gerekli güncelleştirmler zaten yayınlanıyor....service packlerden güncellemlerden daha çok sistemimiz için yeni özellikler beklmeliyiz bence....
Selam.Ram'den kaynaklandığını sanmıyorum.Bazı güncellemeler yüklendikten sonra bütün sorunlar kayboldu.Bilgisayarı iyice kasmama rağmen eski sorunlar artık çıkmıyor.Ram %90 aların üzerinde seyrediyor.Herşey çözüldü.Size tavsiye, Windows Vista'yı yükledikten sonra hemen güncellemeleri indirin.Ne varsa...Sistemi kasmayın.Güncellemeleri indirdikten sonra ne yaparsanız yapın.Şuan XP'den daha iyi çalıştığını söyleyebilirim...
slm arkadaşlar ultimate yüklemeyi düşünüyorum ama sistem olarak kaldırır mı emin değilim p4 3.0 ghz 512 mb ram 256mb ekran kartı.... ne dersiniz?
kaldırır ama yavaş çalışacağını garanti edebilirim sisteminde vista ramin 1 gb olursa eğer sorunsuz çalışır hiç takılmadan.ama vga agp ise yakında çıkacak olan dx10 agp vgalarlan güncellemende fayda var oyun oynamayı düşünüyorsan.ama pcıexpress ise vga gerekli değil sadece ram arttırarak gayet ferah kullanabilirsin.
Selam.black_flood arkadaş kesinlikle doğru söylüyor.Ben bir haftadır Microsoft Vista Ultimate kullanıyorum.512 mb ram kullanıyorum.3 gün sonra 1-1.5 gb ram alacağım.İnanılmaz derecede ram istediğini anlamak için uzman olmak gerekmez.Ram sürekli %85-90 kullanıldığını görüyorum.512 MB ram ile hem download,hem upload, hem TV (SS2),hem DVD yazdım.Hem de başka programlar açtım.XP'de olsaydı kesinlikle reset edecekti.Bir hafta önceye kadar.Vista'yı güncel tutmaya çalışırsanız.Stabil çalışır.Tavsiyem en az 1-1.5 GB ram...
black_floodkaldırır ama yavaş çalışacağını garanti edebilirim sisteminde vista ramin 1 gb olursa eğer sorunsuz çalışır hiç takılmadan.ama vga agp ise yakında çıkacak olan dx10 agp vgalarlan güncellemende fayda var oyun oynamayı düşünüyorsan.ama pcıexpress ise vga gerekli değil sadece ram arttırarak gayet ferah kullanabilirsin.eğer cevap olacaksa anakartım: p4p800s-x agp8x/ekran: 128 asus fx5200 dvi 8x
anakrtlan ilgili sorun yok 5200 vga ilede oyun oynaman mümkün ama her oyun değil vistada.örneğin ben mostwantedi bile xpde bu fx5200 ile oynayabilirken takılmadan vistayı kurup açtığımda en fazla 1 dakika görüntü geliyor ardından çorba oluyor.ama pcı express en dandik 256 mb vga ile bu oyunu bile rahat oynuyorum.tek sorun olacak kısım sana vga vistada başkada birşey değil şuanda.yeni dx 10 vgaya geçmen zorunlu oyun için ayrıca birde ram 1 gb oldumu sorunsuz çalışıyor.pcı expres vga larda dx 10 olacak diye bir zorunluluk yok şuan için bu haliylende bütün oyunları vistada açmak için x16 vga
Eğer ekran kartı alacaksanız almayın boşuna bence Vista için sistemi yenilemen gerekir.Anakartında PCI-Express slotu yoksa boşuna PCI-Express almaya kalkma.En iyisi sistemi yenilemek.AGP nin sonu gelmek üzere.PCI-Expressler daha ucuz.Bu sistemle Vista yı kurarsan sıkıntılar arkanı bırakmaz...
arkadaşlar bu durumda sizden bir öneri istiyorum değiştireceksem hangi parçaları ne ile veya sistemi tümüyle yenilemem gerekiyorsa fiyat performans açısından küçük bir öneri ve gerçekten teşekkürler
- 1
- 2