ARKADAŞLAR HERKESTE Bİ VISTA DÜŞMANLIĞI VAR YANİ GENEL OLARAK... BEN BİR BİLGİSAYAR KULLANICISI OLARAK ŞİDİYE KADAR VISTA KADAR KÖTÜLENEN BİR İŞLETİM SİSTEMİ DUYMADIM... PEKİ AMA VISTA NIN SUÇU NE?
TEŞEKKÜRLER...
bence çok güveli olması. aslına bakılırsa yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum ama söylendiği kadar çok şikayet etmiyorum. çok güvenli olsun hatta sorunları en aza indirsin diye yapılanlar insanları bezdirdiği için öyle görünüyor. bana kalırsa en büyük sorunu eski yazılımlarla uyumlu olmaması ki buna umarım 7 de dikkat edilir.
Windows 2000'ın çıktığında da kullanıcılar sevmemişti windows 2000'i nt 5.0 çekirdek yapısını kullanıyordu,daha sonra microsoft allayıp pullayıp windows xp'yi çıkardı çekirdek sürümü 5.1'idi.Oysa windows 2000 vistadan önceki en stabil sistemdi.Xp'yi milyonlar kullandı,bende kullandım,memnundum....
Vista çıktığında ise microsoft üzerinde en çok çalıştığımız işletim sistemi olarak sürdü piyasaya çekirdek yapısı 6.0'idi,Time gazetesi vista'yi göklere çıkardı,daha bir sürü uzmanlarda öyle.Ama nedense vista kullanıcılar tarafından pek beğenilmedi,kasma şikayetleri vardı,oysaki windows xp'de ilk çıktığında o dönem açısından oranlanırsa o da fazla sistem gereksinimini istiyordu.vista yüklendiği ilk birkaç gün kasma yapabiliyor,sebebi "search indexing" yapması yani sistemi tanımaya çalışması,sonradan sistem oturmaya başlayınca gitgide hızlanıyor ve şişmiyor,kolay kolay bozulmuyor,vista kendini onaran bir yapısı var,Sp1 ilede iyicene düzeliyor...Tabi kullanıcıda önemli bilgisayarına bakım yapan bulduğu her programı aynı anda çalıştırıp,aynı anda vistayla başlatan kullanıcın vistada olsa dahi bilgisayarının kasması muhtemel...
Şimdi vista windows 2000'in kaderini yaşıyor.Microsoft vistanın üzerine 6.1 çekirdek yapısıyla windows 7'yi oluşturuyor,eminim en fazla kullanıcıya sahip windows sürümü olucak,bunda artık xp kullananların "artık" yeni birşey deneme isteği var.
Kimse yanlış anlamsın "xp karşıtı" değilim,zaten vistayada geçeli tam hatırlamıyorum ama 2-3 ay olmuştur yada olmamıştır.ama geçince gerçekten xp den daha stabil,daha akıllı ve tabiki görsel açıdan daha iyi olduğunu gördüm.
fazla sözegerek yok gir vista forumlarına duy millletten gelen akla hayale sığmayan şikayet mesajlarını üzerine bir de düşün ondan sonra ben sorayım sen söyle vistanın ne olduğunu.gerci sona doğru birçok yama ve chipte birçok performans yazıları da yayınlandı.hatta işe yaradı bile ama artık çoook geç.hele birde UFUKTA WİNDOWS 7 RÜZGARLARI VARKEN...
Milletım bilgisayarı dandık sucu vistamış pehhhh
XP'yi çıktığı günden beri kullandım. Güzel bir işletim sistemi. Fakat Vista ile kıyaslanacak olursa geri planda kaldığını rahatlıkla söyleyebilirim. Yaklaşık 1,5 yıldır da Vista Ultimate kullanıyorum, çok memnunum. Bilgisayarlarım donanım olarak Vista'yı karşılayacak güçte oldukları için sorun yaşamadım. Aksine keşke daha önceden Vista'ya geçseydim dedim. Arkadaşın da dediği gibi, XP de ilk çıktığında o zamanın bilgisayarlarına göre donanım sorunları yaşandı. Aynı şey Vista'da da oldu. Windows 7 ile insanların Windows 2000'i unuttukları gibi XP'yi de unutacaklarını düşünüyorum. Bu arada Vista'ya yöneltilen olumsuz eleştirilerin ne kadar komik olduğunu birkaç örneğe bakarak görebilirsin. Vista'yı eleştirdikleri noktaların neden kaynaklandığını hiç sormamışlardır kendilerine.
Selçuk İslamoğluSadece psikolojik bir refleksle kitlelerin Vista'ya antipati duyması gayet doğal. Kitleler yeniliklere kolay adapte olamazlar, olabilmeleri için de uzun bir süre gerekir. Ayrıca tüm yazılımcılar bilir ki, geçmişe dönük tam "uyumluluk" sağlamaya çalışırsanız, o yazılım çok hantal olur bir süre sonra, eğer bu işletim sistemiyse, yazılımcılar hep eski kodlardan yazarlar.
Aslında sorun vistanın sistem kaynaklarını çık aşırı kullanamsı kötü bir sistem değil ama xp ye ile kıyaaldığınızda sistem kayanklarını 4 katı kullanıyor ama yaptığı iş 4 katı değil.ne o kadar hızlı, ne o kadar stabil,ne o kadar güvenli.Burda sorun oranstıszlıkta...Bir de sp1 çıkana kadar sürücü ,program v.s. sorunları çoktu... sp1 bayağı geç geldiği için bir önyargı oluştu.bende sistem vista için gayet yeterli olduğu haldexp kullanıyorum ,vista kullanların çoğu 64 bit için kullanıyor 4gb fazla ram meselesi,o da olmasa kullanan sayısı çok daha az olacak (en azından benim çevremde böyle) ama xp 64 bit ile kısyalındığındada vista 64 bit on gömlek üstün,o da ayrı mesele..
seven44Milletım bilgisayarı dandık sucu vistamışYedi aydır vista home basic kullanıyorum en alt sinıfı olduğu halde gayet memnunum bence sistem iyi olduktan sonra çok iyi verim alırsınız ben vista yı tavsiye ediyorum.....
seven44Milletım bilgisayarı dandık sucu vistamışburda yanlış düşünüyosun tmm düşük sisteme kuran çok kişi var ama benim bilgisayarım vistayı rahatlıkla kaldırabilcek düzeyde bi pc 1 ay önce vistayı kurdum fakat her zaman açık olan programlarda yani messenger media player firefox gibi yazlımlar açıkken vistanın cpu kullanımı %30dan aşağı inmiyo kesinlikle oysa xpde %2-3 civarında ramden bahsetmiyorum vistanın neden fazla ram kullandığını biliyorum ama işlemciyi çok sömürüyo ve pc kasıyo win7de böyle olursa hayatta geçmem xpde bitiyo zaten linux 4ever bundan sonra
Aslında durum şu adam gidip win98 pc sine gidip XP yükleyebiliyordu ve perfonmansta kayıplar yaşanmıyordu ama şimdi bunu yapan kişi o pc ye vista koymak istiyor.Eee yapıyor ama mauseyi 1 cm oynatamıyor.Ayrıca çift çekirdekli ve 2GB ramlı pc lerde bile yavaşlamalara neden oluyor.Bence milletin Vistayla derdi bu. ([*<]!!! Forever XP !!![*<])
işletim sistemini hantalıktan kurtaran cpu ve ram deildir, hdd yi görmezden geliyoruz,evet hepsi öenmli hepsinin birbiri ile uyum içerisinde olması gerekiyor bu gün en iyi hdd ile 3 yıl önceki en iyi hdd arasında epey fark var , ayrıca hazır satılan pc lerin içindeki donanımların bazılarının güncel olmadığı kanısındayım anlıyıcanız stok eritme,
stok eritenler eski donanın satanlar yüzünden vista kötüleniyor , cpu ya fazla yüklendiğini düşünmüyorum ama ram konusunda kullanıcıya kalan birşey, ne kadar program açılırsa programına göre kullanılacaktır,
xp ye göre çok fazla kullanıyor doğrudur kendimde gördüm xp home edt, sp3 2 gb ramli pcm de 82 mb ram kullanıyor,vistam ort.700 küsür.
vista kötü bir işletim sistemi değil sadece doğru pclerde kullanılması veya satılması gerek
Yanlış pazarlama tatkiği. Tek suçu bu. Vista uyumlu logolarını yanlış öğrettiler insanlara. Umarım Win7 de de aynı şeyi yapmazlar. Uyumlu diyince, herkes mükemmel çalışacak sandı. Ama değil, Vista Premium Logo'lu bile yeterli değil.
Benim son model bir bilgisayarım var çift çekirdek 1.8ghz işlemci 2gb ram 1gb ekran kartı ama vista gene kasıyor gene kasıyor.Ben eskiden windows vista hastasıydım her görduğume vista önerir,kullanmayana öcu diye sayar söverdim.Şimdi windows 7yi göruyorum ve allahım bu ne diyorum windows vista ile geçen zamanlarıma acıyorum.Ram kullanımı ne yaparsam yapayım 700mbdan yukarı çıkmıyor.Vista kullanmakta direnenlerede şunu söylemek isterim:kesinlikle sp2yi kurun sistemde bir hızlanma görmeyeceksiniz ama vistanın ram ve cpu kullanımı hatırı sayılır duzeyde azalıyor.Aeroyu kapatın bu vistayı çok hızlandırıyor(yuzde yuz garanti verebilirim) ve bilgisayarınızda en az 3gb ram olmasına dikkat edin derim ben.
Vista sürücü driverleri konusunda kusuru olabilir ancak cogu şirket vista uyumlu driverler cıkarmakta bana göre vistanın artık hiç bir sorunu yok bence ben kullanıyorum home premium u süper gayet güzel calısıyor her zaman orjinal ürün öneririm basınızın agırmasını istemiyorsanız ...
Vista hdd kullanımını bilmiyor diyebilirim. Hard diske fazla yükleniyor ve bu nedenle ram veya ekran kartı ne olursa olsun bir yavaşlama meydana geliyor.
ikincisi sorgu işlemi çok yüksek buda güvenliği artırıyor. Ama sisitem en azından önceden kullanılan programların adlarını ön belleğe alsaydı sık soru karşımıza çıkmazdı.
Vistayı bilgisayarınıza kurmadan önce donanımızı iyi tanımanız ve performansını yüksek olmazı lazım yani en fazla 2 yıllık daha yeni bir pc ye vista kurmanızı öneririm. yoksa harçadığı güç yüzünden şikayet ve yakınmalar ortaya çıkabilir.