vista original key calindi ?

ectn
28-03-2009, 20:43   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

benim birader universitedeyken laptop kaput olmus iste orjinal vista yi sildirip yerine  xp kurdurmus. fakat tekrar vista kurmaya calistigimizda vista kuruldu ama activasyon yapilamadi key gecersiz dedi..

anladim ki birader orjinal key i caldirmis...

simdi asil soru su ; calinan vista sifremi geri nasil alabilirim. savciliga suc duyurusunda bulunup yapilabilir ama bunun savcilikla ugrasmadan direk microsoft un sitesine baglanip geri almanin bir yolu var midir ???

sonucta laptop un altinda orjinal vista bandrolu ve sifresi hala mevcut.
laptop un seri numarasi , product key i ini kullanarak bunu almanin bir yolu var midir ???

oldu da net uzerinden bu is yapilamadi diyelim savciligin calinan sifremi geri getirebilme ihtimali nedir ???? sifreyi calan vatandasi yakalamasi vs iste...

lutfen yardimci olun...
saygilarimla

Süleyman.
28-03-2009, 20:47   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Savcılıktan önce Microsoft müşteri hizmetleriyle görüşün. Bu sorunu yaşayan tek siz değilsinizdir eminim. Mutlaka size çözüm sunarlar. Bu arada eğer çalanı dava etmek isterseniz o da sizin ayrıca bileceğiniz bir iş.

viking20
28-03-2009, 20:57   |  #3  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

XP yi kurdurduğu yer servis ise dava edebilirsin,bandrolun old.içinde kesin kazanırsın,ama orasını anlayamadım,eğer üniversite ortamı ise çalan da büyük ihtimal ile öğrenci olacağı için dava açmayın derim.Talebeyi hapse attırmanın size ne yararı olacak, o da hatasını biliyordur zaten.MS ile görüşün size çözüm gösterecektir.

ectn
28-03-2009, 21:14   |  #4  
OP Taze Üye
3 mesaj

servis ama yetkili servis degil oyle mahalle aralarinda olan ufak tefek servisler.

Mustafa Akın
28-03-2009, 22:22   |  #5  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj
eltahir
Microsoft müşteri hizmetleriyle görüşün.  Mutlaka size çözüm sunarlar.
Doğru.

Mustafa Can
28-03-2009, 22:44   |  #6  
Mustafa Can avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,248 mesaj
viking20
hmm,boşverin o zaman.Boşu boşuna düşman kazanmayın,değmez.
seni bilmeme ama bence değer vista ultimate anahtarı ne kadar biliyon mu sen?

efekerem
29-03-2009, 00:10   |  #7  
Yıllanmış Üye
875 mesaj

Microsoft telefon ile arayıp görüşün activasyon kodu mutlaka vericeklerdir. siz çalındı filan demeyin activasyon yapamıyorum diyin yeterlidir.

Süleyman.
29-03-2009, 00:13   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
efekerem
Microsoft telefon ile arayıp görüşün activasyon kodu mutlaka vericeklerdir. siz çalındı filan demeyin activasyon yapamıyorum diyin yeterlidir.
Katılmıyorum. Siz ne olmuşsa onu anlatın. Çünkü zaten işletim sistemi lisansınız kullanımda olduğu için aktivasyon yapmıyor. Çakışma olduğu için.

Semih Özyurt
29-03-2009, 11:52   |  #9  
Semih Özyurt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,748 mesaj

arkadaşlarım size bişey sormak isterim bu konuyla alakalı bizim arkiler aynı cd üzerinden 1 keyle 3 ayrı makineye kurulum yapıyorlar şimdi benim kafama bişey takıldı

windows vistada bu durum farklımı?

dostum öncelikle geçmiş olsun aslında şöylede bi durum var bence lisans numaraları (özellikle laptoplarda) yapıştırılmamalı niye diye sorarsan çalınma ihtimali çok yüksek

sana tavsiyem keydeki numaraları doğru girmen.Benimde başıma geldi çalındı sandım ama harfler yanlışmış + eminsen microsoftla bağlantıya geç

efekerem
29-03-2009, 14:12   |  #10  
Yıllanmış Üye
875 mesaj

faturasını fotokopisini fakslarsınız microsofta sonuçta siz almışsınız lisansı mutlaka alırsınız lisansı geri ayrıca arkadaşım semihe de cevap veriyim  bir cdden üç kişi kullanılan vista cdleri bunlar 3 kişilik lisanslardır. o yüzden pc si ye kurulabilirler. Ayrıca gerçekleri anlatsın veya bilgisayarım activasyon olmuyor desin sorun olmaz onlar zaten dicektir başka pcde kullanıyor oda haberim yok ama laptop olduğu için altından çalınmış olabilir size faturamı fakslıyım gibi. yani sorun olmaz.

rasso
29-03-2009, 14:41   |  #11  
Yıllanmış Üye
149 mesaj

arkadaşım sana en iyi yardımcı Microsoft müşteri hizmetleri olur.burada vakit geçirme

GRS
29-03-2009, 15:48   |  #12  
Üye
83 mesaj

Aynı sorunu bende yaşıyorum masaüstü pc im çalındı orjinal vista yüklü elimde dvd fatura kutusu herşeyi var yeni alacağım pc ye bunu yükleyebilirmiyim?

ectn
29-03-2009, 16:23   |  #13  
OP Taze Üye
3 mesaj

arkadaslar oncelikle tesekkurler fakat ben laptopu COMPUSA dan almistim new york ta ve faturasini da kaybettim bunu ispatlamam biraz zor gibi gorunuyor fakat laptopun arkasinda orginal vista key in yazili oldugu bandrol bulunmakta...

bu arada laptop ta crackli oyunlar var iste 'no cd crack' bunlar sonucunda basima is alirmiyim laptop u incelemk vs icin isterlerse ???

Semih Özyurt
29-03-2009, 16:29   |  #14  
Semih Özyurt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,748 mesaj

dostum sana şöyle yardım ediyim pcnin faturası kayıpsa işin biraz zorlaşır.Çünkü microsoft senden kanıt isteyecektir he laptopun arkasında anahtar olması bişeyi değiştirmez.Yani sen bunu microsofta söylesende microsoftun inanıcağını sanmam + microsoft müşteri hizmetleriyle ginede bi görüş

microsoft çağrı merkezi

08002113939

efekerem
31-03-2009, 08:12   |  #15  
Yıllanmış Üye
875 mesaj
GRS
Aynı sorunu bende yaşıyorum masaüstü pc im çalındı orjinal vista yüklü elimde dvd fatura kutusu herşeyi var yeni alacağım pc ye bunu yükleyebilirmiyim?
Eğer yazılımın OEM ise başka bilgisayara aktaramazsınız. anakart değişikliğini Microsoft tespit edip kara listeye alıcaktır.

Banned
31-03-2009, 15:19   |  #16  
Banlandı
556 mesaj

arkadaşlar ben bu işi anlamadım ben bundan önce başka orjinal xp ya da vista keyi çalıp başka bir cd ile vista ya da xp yi başka bir pc ye kurarsam microsoft onu orj görürmü demiştim herkes olamaz öle şey her key sadece o pc için geçerlidir demişti birden fazla pc aynı orj keyle kurulmaz demişti şimdi adamın keyi çalınmış orj cd elinde olmazsına rağmen kuramıyor bu iki durum çelişmiyor mu