PcMaKeRHDD: 5.3HDDlerim demişsin yani birden fazla HDD var.HDD lerim sata2 ama nedense 5.3 veriyor :
Raid yapıyorsan bu puan gerçekten çok düşük.
eğer tek HDD varsa biostan ahci sürücüsünü seçerek kurarsan hem HDDde NCQ varsa aktif olur hemde sata2 gerçek performansını ozaman gösterir.
Vista Puanınız Kaç!
Diskin ön belleği de önemli, benim de üç tane disk var, bir tanesi 8 BM Cache li...Ona kuruyordum, disk puanı hep düşük oluyordu...16 MB cache liye kurdum...Başka hiçbir değişiklik olmadı, ama puan yükseldi...
Anakart:Asus P5W DH Deluxe
İşlemci:Core 2 Duo E6300 1.86 MHZ
Ekran Kartı:Asus HD3870
RAM:(1+1)GB Kingston 667 MHZ + (1+1)GB Twinmos 667 MHZ (TOPLAM 4GB Ramlar soğutucusuzdur.)
HDD:WD 500 GB AAKS
PUANLAR:
İşlemci:5.0
Ram:5.4
Grafikler:5.9
Oyun Grafik:5.9
Birincil Sabit Disk:5.8
khramngözlerinizi açın görebileceğiniz en yüksek puanı veriyorum. Yok yok ! siz şimdi inanmazsınız en iyisi ben rreminiKayıt defterinden yaptığın değişiklik sonucu Buradaki 8 le başlayan rakam 4
9 ile başlayan rakam da 5 ile başlıyor olabilirmi acaba?Son Düzenleme: yelkowan ~ 26 Şubat 2008 01:35
Anakart : Abit an9 32x
İşlemci : AMD 6000+
Ek.kartı: Asus EN8800 GTX
Ram : 2x2gb ocz , 2x1gbkingston 800mhz
HDD : Samsung 320gb
Puanlar ;
İşlemci : 5.4
Ram : 5.9
Grafikler: 5.9
Oyun grafikleri: 5.9
Birincil sabit disk: 5.7
İşlemci AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+ 3,8
Bellek (RAM) 2,00 GB 5,1
Grafikler NVIDIA GeForce 7300 GT 4,5
Oyun grafikleri 751 MB Toplam kullanılabilir grafik belleği 4,1
Birincil sabit disk 54GB Boş (Toplam 149GB) 5,3
Windows Vista (TM) Home Premium
3,8 Gibi Bir Sonuç
Sistem ;
HP Pavilion DV2620ET
İntel Core2Duo T5450
NVIDIA GeForce 8400M-GS
1 Gb DDR2 RAM
160 Gb SATA HDD
Puanlar ;
İşlemci: 4.7
RAM: 4.5
Grafikler: 3.5
Oyun Grafikleri: 4.6
Birincil Sabit Disk: 4.7
Ortalama = 3.5
khramnyelkowan100 puanlık değil sistem, 6 puanlık :)tebriler arkadaşım benimkisi küçük bir latifeydi. tepkileri merak etmiştim. Sonuç değerlendirmem önemli olan puan yada performnas değil bilgisayarınızın sizin ihtiyaçlarınızı karşılıyor olması. Bu puanlama sistemin neredeyse kullanıcının gözüne sokulurcasına yapılmasındaki amaç 1. sistem hakkında bilgi vermek 2. amaç arz oluşmasına katı sağlayarak donanım satmak. böyle birşey olabilirmi 100 lük puanlama sisteminde 60 ı geçen donanım yok. 60 ı geçen donanım henüz icat edilmediyse o zaman %100 lük donanım kriteri ne?khramngözlerinizi açın görebileceğiniz en yüksek puanı veriyorum. Yok yok ! siz şimdi inanmazsınız en iyisi ben rreminiKayıt defterinden yaptığın değişiklik sonucu Buradaki 8 le başlayan rakam 4
9 ile başlayan rakam da 5 ile başlıyor olabilirmi acaba?
Sadece takmayın derim böyle şeylere. eğerki sorun oluyorsa;
C:\Windows\Performance\WinSAT\DataStore dosyasına girin en son tarihli dosyayı masaüstüne kopyalayın sağ tıklayıp düzemle yi seçin 1. satırda puanları göreceksiniz istediğiniz gibi düzenleyin. kaydedip çıkın tekrar bu dosyayı eskisiyle değiştirin. bakın bakalım puanınız kaç olmuş
E-D-C-B-A-A+Ayrıca dediğin yöntem kendini kandırmak olmaz mı? :)
Processor Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz 5,7 5,7
Determined by lowest subscore
Memory (RAM) 2,00 GB 5,9
Graphics ATI Radeon HD 3870 5,9
Gaming graphics 1279 MB Total available graphics memory 5,9
Primary hard disk 56GB Free (98GB Total) 5,7
benimki de böyle olduğu gibi kopyaladım
Ben yazmıyım dalga geçersiniz..
Borga-xBen yazmıyım dalga geçersiniz..nie dalga geçiyoruz ki...
khramnSevgili selçuk bey zatendirki ben işe bir latife ile yaklaştığımı belirtmiştim.Asıl yaklaşım yönüm bu puan uyğulamasının vistada bence fazlasıyla bulunduğuna inandığım insanları tüketime itmeye yönelik bir uygulama olduğudur . Vermek istediğim mesaj; Benim, sizin ve tüm pc başına oturan insanlar için, hepimiz için önemli olan sistemimizin ne olduğu değildir, önemli olan ne puan, nede teknolojiye ayak uydurması değildir. Önemli olan BİZİM İHTİYAÇLARIMIZI ne derece karşıladığı ve BİZE YETERLİLİĞİDİR. Benim sistemimim 3d değeri 2.7 ben rahatlıkla en yüksek ekran kartını alabilcek durumdayım. Lakin onu kullanacak hiç bir iş yapmıyorum sırf sevgili amerikalı, avrupalı dostlarımıza yardım olsun diye yeni kartımı alayım?Bence de ekran kartı 3D dışında kullanımda performansı fazla etkilemediği için genel puanı düşürmemeli. Ama yine de eski paylaşımlı ekran kartları, web sayfalarını kaydırırken (scrolling) ya da pencereleri sürüklerken bile takılmalara neden oluyor. Bu yüzden belli bir puanın (örneğin 3) üstündeki ekran kartlarının genel performans puanını düşürmediği bir derecelendirme sistemi daha iyi olurdu.
100/10 değer de kasten, aslında çok iyi bildiğim birşeydir. Sadece yapılan şeyin yanlışlığına (bence) dikkat çekmek için bir malzeme olarak kullanmak istedim.Son Düzenleme: Aras Yurtman ~ 13 Şubat 2008 14:27
PcMaKeREski sistem gerçi işlemciyi 600Mhz OC yaptım ama en duşuk puanı yıne işlemciden aldım.. 4.2 AMD3200 (939Pin)2000Mhz @2600MhzBorga-xBen yazmıyım dalga geçersiniz..nie dalga geçiyoruz ki...
İntel :E8400
Gigabyte :P35ds3l
Vga :Xfx 790gs xxx
Ram :Twinmos 1.667 Mhz x4
Hdd :Samsung 250 gb
Buda benim acizane bilgisayarım :)
Frederickİntel :E8400
Gigabyte :P35ds3l
Vga :Xfx 790gs xxx
Ram :Twinmos 1.667 Mhz x4
Hdd :Samsung 250 gbyuh one öyle o sisteme bu puanı verdiyse yazık artık...
Buda benim acizane bilgisayarım :)
INTEL T7500
2 gb 667 MHZ DDR2 Ram
GE Force 8600M GT Ekran Kartı
250 Gb WD HDD
İŞLEMCİ saniye başına 5.1
BELLEK saniye başına 4.8
GRAFIKLER wındovs aero için 5.9
OYUN GRAFIKLERI 5.5
BİRİNCİL SABIT DISK 5.2
Borga-xPcMaKeRSen bence hemen fırlat o aletı borga abi biyerden hatırlıyomusun bu sözleriEski sistem gerçi işlemciyi 600Mhz OC yaptım ama en duşuk puanı yıne işlemciden aldım.. 4.2 AMD3200 (939Pin)2000Mhz @Borga-xBen yazmıyım dalga geçersiniz..nie dalga geçiyoruz ki...
İŞLEMCİ saniye başına 5.3
BELLEK saniye başına 5.6
GRAFIKLER wındovs aero için 5.9
OYUN GRAFIKLERI 5.9
BİRİNCİL SABIT DISK 5.9
Belleklerim 4gb ama 5.9 olmuyor işlemcimede ( 2.4 Mhz) OC yapmayı bilemediğimden dolayı hala düşük
Anakartım oysaki tam bir oc kartı P6N SLI PLATINUM
hepsinin Defalut değerleridir.
Anakart : Gigabyte GA-MA790FX-DQ6
İşlemci : AMD Phenom 9600
Ekran Kartı: Asus EAH 3870
RAM : Veritech 4* 2 gb 800 mhz
HDD : 40 Western Digital + 80 Western Digital + 80 Samsung USB + 200 Samsung
Puanlar:
İşlemci : 5.9
Ram : 5.9
Grafikler : 5.9
Oyun Grafk : 5.9
BirincilHDD: 5.2
Birincil HDD düşük napmalıyım aceppp HDD yi mi değiştircem
Seagate in NCQ sata 2 harddisklerinden alırsan 5.9 puanı kaparsın.BEnde hitachi sata var.5.7 çıkyor puan.