yelkowanÖnemli değil.Disk birleştirme olayını henüz yapmadım, biraz araştırmam lazım..Performansı artırmak ayrı bir konu; fakat kısaca açıklayayım:
Performansı artırmanın en kolay yolu donanım değişikliği mesela senin ramları ele alalım 512mb ramın var ram miktarını 2GB'ta artırırsan performanta gözlr görülür baya bir değişiklik olur.
Yani RAM'ı artırmak, işlemciyi yenilemek veya ekran kartını yenilemek gerçekten bir performans artışı sağlar.Bunun dışında yavaşlayan bilgisayarın performansını artırmak istiyosan bunun içiinde bir çok yöntem mevcut bunuda kısaca anlatayım.
1-belirli aralıklarla disk birleştirme yapmak(vista da mevcut)
2- kayıt defterini düzenlemek, onarmak bunun içinde CCleaner ve Advanced WindowsCare V2 Personal Rahatlıkla kullanabilirsin ikiside türkçe böylece temizlenmemesini istemediğin verileri rahatlıkla seçebilirsin ve herhangi bir risk almazssın
3-gereksiz başlangıç programlarını kapatabilirsin. Çalıştıra msconfig yazıp çalıştırdıktan sonra başlangıç programlarının çekini kaldırıabilirsin.
Bu konu en kısa haliyle böyle :))
daha ayrıntılı bilgileri internette bulabilirsin.
Başlangıç programların çoğunu zaten iptal ettim ama registry temizleme programların çok zararlı olduğunu söylüyorlar! CCleaner zaten var, bir kez kullandım, ama 2 gün önce chip.com dan advanced windowscare indirip kurdum, hatta tarama yaptım ama hiçbirşey silmedim veya onarmasına izin vermedim!
Bu programlar hakkında 2 gün boyunca araştırma yaptım, kullanıcıların 90% memnun olmasına rağmen programcılar ise kesinlikle önermiyor! Geri dönüşü olmayan hatalar çıkabileceğini, sistemin ayarlarını değiştirdiğini söylüyorlar! Kafam karıştı bu yüzden
Sizler gibi en azından anlasam cesaret ederdim ama..
Yardımın için sağol
Vista Puanınız Kaç!
korkucak bişey yok aylardan beri formatsız stabil çalışıor sistem. hergün 2 kez ccleaner açıorm full temizleme. oneclickoptimezer acıorm ayriyetten. avira antivir yüklü free antivirüs. bska bişi yok pcye ne virüs girdi nede bişi oldu bayağı uzun zaman oldu böyle kullanıyorum.
Gigabyte 945-gcm anakartım var. ekran kartı olayı bozuyo =)
Sistemim:
Asus Striker-II Extreme anakart,
Intel Q9600 işlemci,
4 gb Ocz 1333mhz DDR3 Ram,
2x250gb Samsung Raid 0 Stripe Set HDD,
Evga 9800gtx+ Superclocked VGA
Highpower 1 KW PSU
Puanlarım: İşlemci: 5,9
Bellek: 5,9
Grafikler: 5,9
Oyun Grafikleri: 5,9
Birincil Sabit Disk: 5,9
Tavan puan 5,9 mudur?
ya gerçekten ddr3 ramlar çıktımı yaw yoksa arkadaş yanlışlıkmı yaptı???
xoguzhanya gerçekten ddr3 ramlar çıktımı yaw yoksa arkadaş yanlışlıkmı yaptı???Yanlışlık yok xoguzhan ddr3 ramlar yeni değil bayadır piyasada resmi olarak p35 chipsetli anakratlarla destek geldi. Yani hiç olmasa 8 aydır ddr3 desteği var :))
Ya arkadaşlar,kardeşler bi soru soracam size bu laptopların ekran kartları değişmiyomu değişmiyosa neden değişmiyo değişiyosa nerde bulabilirim bi yardım edin yaa yada bu ekran kartını overclock nasıl yaparım...
Vista Ultimate SP1
Gigabyte GA-8S648-FX(L)
Pentium 4 2,8 HT
1,5 GB Bellek
80 GB Samsung IDE Sabit Disk
256 Mb Fx5500 Ekran kartı
İşlemci: 4,2
Bellek: 4,4
Grafikler: 2,4
Oyun Grafikleri: 2,6
Birincil Sabit Disk: 5,3
Sistem imzadaki gibidir.
İşlemci: 5.2 (stok fan stok voltaj ile 3ghz'a çıkarılmış ve puan 5.4 olmustur.)
Bellek: 5.9
Grafikler: 5.9
Oyun Grafikleri: 5.5 (riva tuner ile stok fan ile az yükseltilerek puan 5.6)
Birincil Sabit Disc: 5.6
Yardım ederseniz sevinirim gerçekten!!!
Günlerdir Chip'te bakmadığım yer kalmadı, bir kaç kez birilerine sordum, yöneticelere de ama kimse bana cevap vermiyor!
Burdaki konuya abone olmuştum ama aboneliğimi iptal edemiyorum!
Çıldıracağım artık, çünkü buraya gönderilen her cevap için defalarca aynı mail adresime gönderiliyor!
Sinir oldum artık!
Toshiba Satallite A100 -411 psaare
İşlemci: 5.2 Genuine Intel(R) CPU T2250 @ 1.73GHz (2 CPUs), ~1.7GHz
Bellek: 4.5 2558MB RAM
Grafikler: 3.1 NVIDIA GeForce Go 7600 128 MB 64Bit
Oyun Grafikleri: 3.8
Birincil Sabit Disc: 4.6 120gb
bide arkadaşlar bu sistemi nasıl daha iyi bi şekilde kullanabilirim ?
Processor Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T9400 @ 2.53GHz 6,1
Memory (RAM) 4,00 GB 5,9
Graphics NVIDIA GeForce 9600M GS 5,2
Gaming graphics 2302 MB Total available graphics memory 4,9
Primary hard disk 4GB Free (143GB Total) 5,3
^^^Windows 7 Ultimate^^^
_cypher_Processor Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T9400 @ 2.53GHz 6,16üzerinden değerlendirme yapılmıomuydu ?
Memory (RAM) 4,00 GB 5,9
Graphics NVIDIA GeForce 9600M GS 5,2
Gaming graphics 2302 MB Total available graphics memory 4,9
Primary hard disk 4GB Free (143GB Total) 5,3^^^Windows 7 Ultimate^^^
es-low6üzerinden değerlendirme yapılmıomuydu ?the windows experience index assesses key system components on a scale of 1.0 to 7.9 dior win 7 de hem win 7 die belirttim orda bilmem baktınmıSon Düzenleme: _cypher_ ~ 20 Ocak 2009 16:01
_cypher_the windows experience index assesses key system components on a scale of 1.0 to 7.9 dior win 7 de hem win 7 die belirttim orda bilmem baktınmıyok win7 ye fransızım ben bu ara kurunca onada bakarım
selamarkadaslar benim bi sorum olcak bende leptop var lg ama ekran karti ni yukseltme sansim varmi vista puanim dusuk cikiyo
ARKADAŞLAR BURADA VISTA PUANLARIMIZLA HAVA ATMAK YERİNE SORUNLARA ÇÖZÜM BULSAK NASIL OLUR?
nasil vista puani yukselir yada be buraya nasil resmi eklerim ?
ı3urak_VİSTA ULTİMATE X64_heheh bende de aynısı resim eklemye gerek kalmadı
eline sağlık thanks.
...::: Sistem :::...
biostar TA 790GXA2
amd athlonx2dual core 4800+
a-data 667 mhz ddr2 4x1gb
sapphire 3870 hd 512 mb ddr4
Seagate 250 gb sataII
...::: PUANLAR :::...
İşlemci: 5.3
RAM: 5.9
Grafikler: 5.9