ARkadaşlar Vista Ultimate kurdum bilgisayarıma fakat reklarındaki gibi (youtube deki ) 3D masaüstü özellği bulamadım nasıl yapabilirim. Cevaplarınız için TŞK...
Vista Ultimate 3D
ne demek ıstedın anlamadım ama Aeroyu kullanmak ıcın wın+tab tuslarına basıyorsun
aero arayüzünü çalıştırmak için win+tab tuşlarına basman gerekir ayrıca bu özelliği kullana bilemen için ekran kartının dx9 desteği olması lazım
Aero arayüzünü kullanmak için sistemin Vistanın kendi puanlama sisteminden en az 3.0 alması gerekiyor yoksa bu arayüzü çalıştıramadığın gibi şeffaf pencerelerde matlaşıyor
Aero'yu kullanmanız için Vista'yı kurduktan sonra Ekran kartı sürücüsünü kuracaksınız.
Daha sonra Bilgisayarım'a sağ tıklayıp özellikler diyeceksiniz.
Bu işlemden sonra da Windows Puanı var.Oraya tıklayacaksınız ve tekrar bir sistem taraması yapılacak.
Bu aşamadan sonra ekran kartınızn puanı artacağı için Aero otomatik olarak aktif olacaktır.
Vista kurulumundan sonra aktif olmamasının nedeni ise ekran kartının sürücüsü olmadan düşük puan alması ve sistemin Aero'yu devreye sokmamasıdır.
bende tam tersi bir sorun var ati vga sürücüsü kurulu değil iken 3.8 alıyor kurunca 3.6 oluyor ve bu sürücününde en son sürümü.acaba vistadamı bir anormallik var yoksa atinin dx 10 destekli sürücü henüz çıkarmamış olmasımı??
Aero arayüzünü çalıştırmak için ilk olarak 128mb lık aero desteği bulunan bir ekran kartına ihtiyacınız var. Driverını güncel olarak yükledikten sonra masaüstünde sağ tıklayın ve burda kişiselleştirme bölümüen gelin burdan pencere rengi ve görünümü seçeneğine gelin. listede aeroyu görüyorsanız seçin seçtiğiniz halde çalışmıyorsa aero cmd komut satırnı administrator olarak başlatın ve şu komutları girin
net stop uxsms
net start uxsms
eğer aero halen çalışmıyorsa kayıt defterinde aşağıdaki anahtarları girin
HKCU\Software\Microsoft\Windows\DWM\Composition anahtarının değeri 1olmalı (32-bit DWORD)
b. HKCU\Software\Microsoft\Windows\DWM\CompositionPolicy anahtarının değeri 2olmalıdır (32-bit DWORD)
sonrasında yukarıdaki komutları tekrar girin ve bu şekilde tekrar deneyin
Kolay gelsin....