Vista Ultimate 64 Bit ve Sorunlar

originals
10-08-2007, 23:30   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
14 mesaj

Öncelikle sistemi yazayım.
İntel Q6600 2,4ghz ( Art Pro 7 Fan )
Asus P5W Dh Deluxe
4 x 1gb Kingston Hyperx Ram ( Soğutuculu )
MSI 8800 GTS O.C Ekran Kartı
LC Power 550w PSU
DVD Rw + CD Rw vs. vs.

Benim sorunum Vista Ultimate 64 bit ile, Sistem açıldıktan yaklaşık 10 dakika sürekli bir şeyler yüklüyor. msconfig'den bakıyorum bişi yok olanları zaten kapattım. Extra bişi yüklemiyor ama 10 dakika boyunca HDD hiç durmuyor, Ve her açıp kapattığımda Dreamscene hatası veriyor ( Yüklü olduğu halde ) Yani bu sistemle deli gibi çalışması gereken Vista beni deli ediyor. Silmek istedim ama ne yaptımsa kurtulamadım. Lütfen bilgisi olan veya konu hakkında tahmini olan arkadaşlar yardımını bekliyorum..Az daha unutuyordum, bu kadar önemli bir sorunum daha var oda Harici HDD im olan WD 500gb.. Bağladıktan 5-6 dakika sonra görüyor Vista ( Dolu değil anca 50gb doludur) Hele hele ilk sistemi açarken HDD takılı ve açıksa Vista ekranında bekliyoruz 5-6 dakika..

Son Düzenleme: originals ~ 10 Ağustos 2007 23:33
silenceandsilence
11-08-2007, 03:09   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
275 mesaj

vistanın başını bu indeksleme ile sürücü yiyecek (32 bit kullananlar bile sürücü sorunu yaşıyor sen ne yaparsın bilemeyeceğim) "dreamscene"i elle yüklediysen internetten indirdiğin dosyalar büyük olasılıkla 32 bit için olandır 64 bit olunca her seferinde hata veriyordur öyle değilse güncelleştirmeden yüklediysen microsoftun kendi yazdığı programı kendi programında nasıl çalıştıramamayı başarabildiğini merak ettim başlat programlarını msconfigden kapatsan bile görev çubuğuna programlar engellendi diye bir şey geliyor onu kapatman gerekiyor msconfigden kapattıgın programları regedittende sil yoksa onları görüyor sonra devre dışı bırakıyor harddiske gelince sorun usb+sürücü+indeksleme (hızlı arama yaptık dediler bilgisayarın çalışmasını yavaşlattılar) usbden takılan hemen hemen her şey geç açılıyor (benim her zaman takılan web cam geç açılıyor) harddisk flash disk ve bilumum usbden takılan alet için o porta özel usb sürücüsü yüklüyor dosyaları kontrol edip indeksliyor 50 gb için böyle oluyorsa herhalde dolu harddiski takıp vistayla bilgisayarı açabilmek için bir gün önceden bilgisayarın düğmesine basmak gerekir harici harddiske vista kur ordan aç diyeceğim bu defa iki vista çakışacak bilgisayardaki harddisk indekslenecek usb hızı düşük olacak vb vb vb... neyse kalsın bunlara rağmen eğer doğru düzeni bulursan vista kullanmak eğlenceli oluyor ama baya sabır gerektiriyor

Son Düzenleme: silenceandsilence ~ 11 Ağustos 2007 03:12
originals
11-08-2007, 10:55   |  #3  
OP Taze Üye
14 mesaj

Kesinlikle haklısın.. Aslında DreamScene özelliği için neler yaptım bi bilseniz. İngilizce dil yükledim sonra ingilizce olarak başlattım Update olarak Dreamscene çıktı. Yani orjinal dreamscene.. Tamam USB işini geçtim, 4gb Flash Belleğim var Readyboot özelliği için FlashDisc i feda ettim ama hiç bir işe yaramadı..! Benim şimdiki en büyük sorunum en başta yazdığım gibi mesela şu an sistemi açtım foruma girdim cvp ı okudum ve bunları yazıyorum ama HDD hala hiç durmadan bişiler yüklüyor. Ama vistada görünürde bişi yok.

silenceandsilence
11-08-2007, 12:39   |  #4  
Yıllanmış Üye
275 mesaj

o flash meselesi zaten tam evlere şenlik bir durum hiç sorma senin o flash 1 gb veya 1 gb dan küçük olsaydı readyboost özelliği var ama 1 gb den büyükse yok ne alaka hala anlamış değilim ramlerle orantılamak için 1 gb den büyük flashları görmüyor mu bende 2 gb flash var hiç bir işe yaramadı flash uyumsuz diyeceğim aynı flashın 1 gb ını arkadaşımda çalışırken gördüm hdd için görev yöneticisine (ctrl+shift+esc) git işlemler kısmında kaç program çalışıyor bak bende görev yöneticisi ve ie7 ile 46 program gözüküyor bir de windows defender a git araçlar - yazılım gezginin de arkada çalışan programlara bak istemediklerini kaldır bir diğeri de virüs veya trojan girmiş olabilir iyi bir sistem taraması yap bakalım sonuç ne olacak

originals
11-08-2007, 19:28   |  #5  
OP Taze Üye
14 mesaj

Asıl 4gb Flash Bellek istediği yazıyor heryerde. Ve Readyboost olarak kullanıyor 3,8gb direk readyboost oluyor ama benim demek istediğim bu özelliğin sistemi daha hızlı yapması gerekirken, bende aksine yavaşlıyor :) Neyse bu arada programları saydım 36 adet yani seninkinden az ama ama ...:(

originals
11-08-2007, 20:05   |  #6  
OP Taze Üye
14 mesaj

Sanırım buldum..

originals
11-08-2007, 21:44   |  #7  
OP Taze Üye
14 mesaj

Şimdide Nvidia nın Yeni driver2ı çıkmış onu yükledim. Tüm fonksiyonlar iptal oldu. Dreamscene falan hata veriyor.. :@ yeter artık.. Kurtulmak istiyorum oda mümkün değil. Xp nasıl kuracağım şu vistayı silip bilen biri yardımcı olsun..

silenceandsilence
12-08-2007, 14:09   |  #8  
Yıllanmış Üye
275 mesaj

İlk olarak işletim sistemin türkçe olduğu için yüklediğin sürücü international driver olmalı eger ingilizce sürücü yüklediysen işin zor çünkü o zaman vista ve nvidia birlikte sapıtmaya başlıyor nvidianın sitesine gittim international driver açılmıyor kesinlikle ingilizce yüklemişsin işletim sistemi türkçe dreamscene ingilizce ekran kartı sürücüsü ingilizce en iyisi ingilizce yap dilini öyle kullan bütün yaptıklarını bir de öyle dene bakalım aynı sorunlar devam edecek mi

black_flood
12-08-2007, 21:00   |  #9  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

64 bit düzgünde hdd olayı normal çünkü indexleme işlemi vistanın en uzun süren işlemi ben tüm sistemi yap dedim akşam üzeri daha yeni %25 olmuş ve halen hdd ful çalışıyor.bunun tamamen bitmesinden sonra hdd kullanımı yapmıyor.ayrıca sistem hostlarındada büyük ihtimallen bellek aşımı söz konusu.sistemini virüs testinden geçir ama hostların karasız kalabileceğini baştan söyleyim temizlendikten sonra.ayrıca dream hatasıda sistemin kafayı bulmuş vistaya çek formatı kurtu.sıfırdan kur ve antivirüssüz kullanma cd'dende vistaya hiçbir sürücü kurma hepsini kendi tanıyıp bulsun.vista 64 bit sürümünde bu sistemde hiçbir sürücü sorunu olamaz çünkü 64 xp değil bütün üreticiler 64 ve 32 bit sürücüleri aynı anda sundu.64 bit xplerde halen sürücüler %95 sorunlu ama vistanın 64 bit olanında çok nadir sorun yaşadım oda bluetooth aygıtlarda.

originals
13-08-2007, 08:31   |  #10  
OP Taze Üye
14 mesaj

bu index olayından kurutuluş yok sanırım..

Cellar-Door
13-08-2007, 13:29   |  #11  
Yeni Üye
36 mesaj

ilk açılırken yavaş açılmasının sebebi index değil , vistadaki superfetch , sürekli sizin sık kullandığınız programları analiz ediyor ve kendince bir sıralama oluşturup siz her bilgiayarı yeniden başlattığınızda bu programları tekrar çalıştırıyor ve ramda saklı tutuyor siz daha ilk başlatırken bile çok hızlı başlatıyor. Birde programları kapatmıyor hep bellekte tutuyor. Bu yüzden hızlı ve yüksek kapasiteli bolca ram ve yüksek hızlı hdd almak performansı büyük ölçüde etkiler , işlemciden çok bence vista için bunlar önemli

Aras Yurtman
13-08-2007, 14:05   |  #12  
Aras Yurtman avatarı
Yıllanmış Üye
571 mesaj

Vista'nın HDD kullanımı index'lemeden dolayı fazla. Ayrıca SearchIndexer.exe işleminin önceliğini Düşük yaparsanız, oyunlar gibi bilgisayarı zorlayan uygulamalarda index'leme neredeyse duruyor ve performansı düşürmüyor.

Ben de Vista'yı ilk yüklediğim zaman HDD neredeyse hiç durmuyordu ama bilgisayarı birkaç gün açık bıraktım ve index'leme tamamlandı.

Benim de 160 GB'lık harici sabit diskim var; üstelik 5400rpm olduğu için biraz yavaş. Diskin 100 GB'ının dolu olmasına rağmen Vista'da (Home Premium 32-bit TR) diski taktığım anda algılıyor ve hiç yavaşlama olmuyor.

Ayrıca Cellar-Door'un dediğine katılıyorum: Vista için önce RAM kapasitesi, sonra da HDD hızı önemli.

Son Düzenleme: Aras Yurtman ~ 13 Ağustos 2007 14:07
originals
13-08-2007, 19:38   |  #13  
OP Taze Üye
14 mesaj

4gb Ram var zaten.. Ve kaç 2 gün açık bıraktım ama yinede şu an Harici My Book WD HDD mi taktığımda baya bi bekliyorum.

black_flood
13-08-2007, 21:43   |  #14  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
5,190 mesaj

bişey deyimmi abartmışsın yüksek ram ve donanım daha ne olacak 4gb yetmiyorsa 32 gb rammi takacak adam ben bile 2 gb ramlen normal bir pcden 5 kat daha hızlı kullanıyorum sistem tek çekirdek amd 3200+ olmasına rağmen.hdd hızına gelince onuda sata almış ne yapacaktı hibrit vista diskimi kullanacak 400 dolar gibi uçuk bir para verip.büyük ihtimallen donanım uyşmazlığı olabilir anakarttan kaynaklanan birde biosu güncellemeyi dene.

Aras Yurtman
14-08-2007, 12:24   |  #15  
Aras Yurtman avatarı
Yıllanmış Üye
571 mesaj

Bence de anakarttan kaynaklanabilir. Anakartın driver'larını güncellemeyi ya da BIOS update'i deneyebilirsin.

Yüksek RAM ve hızlı HDD derken - tabii ki 2GB RAM şimdilik fazlasıyla yeterli; ben 512 MB RAM'le Vista kullananları kastetmiştim.

originals
15-08-2007, 10:06   |  #16  
OP Taze Üye
14 mesaj

Tamam ama Anakartın driverları zaten sitesinden çektim son driver. Yanlız bi sorun var Bios u Asus P5W DH için 2206 Beta yüklemişler CPU aldığım yerde, Şimdi onu geriye alamıyorum Asus Uptade ten geçmişe dönmesi için ayar yapıyorum yine olmuyor. Alt F2 ile açıyorum USB disk ile okumuyor buna bi çare lazım bios değiştiremiyorum.

black_flood
15-08-2007, 13:52   |  #17  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
5,190 mesaj

asus tüerkiyeyi arayıp destek alabilirsin ne salaklar var beta bios kullanılırmıymış hiç.

silenceandsilence
17-08-2007, 02:24   |  #18  
Yıllanmış Üye
275 mesaj

asus p4p800-x kullanıyorum bir çok kez bios güncelledim bazen güncellenen bioslar sorun cıkarıyor geri almak gerekiyor anakartın kitapçığı varsa orda nasıl bios yükleneceği yazıyor hatırladığım kadarıyla ilk önce kurmak istediğin bios dosyasını internetten indir sonra disket sürücüsüne (bu şirketler disket sürücülerini neden hala kullanıyorlar merak ediyorum) disket tak başlangıç disketi oluştur indirdiğin bios dosyasını başlangıç disketine kopyala bilgisayarı yeniden başlat bios ekranı gelirken alt+f2 ye bas bios sürücüsünün yüklenmesi gerek olmuyorsa disketten başlat kitapçıkta komutlar yazıyor komutlara göre biosu güncelle eğer disket sürücüsü yoksa cdden nasıl başlangıç cdsi oluşturulup dosya bu cdye eklenir bilen varsa bir yardımcı olsun