vista ultimate kullaniyorum.. msn de görüntülü ve sesli konuşmak için mikrofon desteği gerekli. ama ne yazıkki mikrofonu takıyorum ve çalışmıyor. erişim kolaylığına girip mikrofonu kur diyorum çalışmıyor.. ses aygıtlarına giriyorum mikrofon düzgün çalışıyor diyor.ses aygıtlarına girip mikrofonu yapılandır' a tıklıyoru microsoft un sitesine giriyor. mikrofonu nasıl çalıştırabilirim... lütfen yardım.....sorun galiba driver lardan.. bana cd vista uyumlu değil.. sizceee???
vista ultimate mikrofon...
Bende aynı sorunla karşılaşmıştım şöyle çözdüm;
Denetim Masası -> Donanım ve Ses -> Ses ' e tıkla.
Kayıt sekmesine gel. Mikrofonun varsayılan olup olmadığına bak. Varsayılan değilse varsayılan yap birde öyle dene. Varsayılan ise sorunun çözümünü bilmiyorum.
birde vistada mikrofonu xp kullanamama sorunuda var denetim masasından özelliklerini kıstıktan sonra ancak karşı tarafa net gidiyor ses yada gerçek azalia ses kartı kullanman gerekli buda çok zorbulunan birşey ve sadece belli başlı firmaların anakartı gerçek azalia kullanmaktadır.örneğin asrocklarda gerçek azalia kullanılmaktadaır asusun birçoğunda azalia deniyor ama gerçek değil çok parazit yapıyor.birde live messenger 8.5 release sürümü var ben onu kullanıyorum sorunda yaşatmıyor vistada ses kartınında güncel sürücüsünü temin et.
Bu sorunu ben de yaşıyorum.Güncel vista sürücüsünü de yükledim ama olmadı.Asıl sebep speech recognition özelliğinin türkçe vista sürümleri için henüz kullanılabilir olmaması.Artık problemin çözümü için bir service pack bekleyeceğiz galiba.:(