vista üzerine cd olmadan vista kurmak

imarvela
11-06-2009, 11:35   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
39 mesaj

bikaç ay önce cdromum bozuldu garantisi de geçtiği için yaptırmaya üşendim, ne zaman bilgisayara format atmam gerekse işletim içinde cd olmadan yapardım ama hep vista kurmuştum. şimd xpye geri dönme zamanı geldi ama bunu cd olmadan yapabilmeliyim. xpnin setupını başlattığımda "Install Windows XP" seçeneğine tıklayamıyorum. sanırım vista kurulu olduğu için, vista formatını atabiliyorum ama xp kurmalıyım nasıl yaparım cd olmadan?

720p
11-06-2009, 12:45   |  #2  
Yıllanmış Üye
480 mesaj

USB yolu ile yükleyebilirsin ama bence XP'ye geri dönme Win7 kur bilgisayarına Mart ayına kadar ücretsiz. Mart ayına kadar CD_ROM'un gelir sanırım...

Win7 imaj dosyasını indirdikten sonra

yukarıdaki blog'da anlatıldığı gibi USB yolu ile Win7 kurabilirsin CD_ROM olmadan.

Ama illaki XP diyorsan, bir şekilde XP imajını bilgisayarına yüklemen gerekiyor. Daha sonra http://www.youtube.com/watch?v=Tq_7MbTg3hE adresinde USB yolu ile WinXP kurabilirsin..

Son Düzenleme: 720p ~ 11 Haziran 2009 13:04
720p
11-06-2009, 13:15   |  #3  
Yıllanmış Üye
480 mesaj

Yalnız uyarıyım Vista üzerine XP kuracaksan kurduğun Vista silinebilir dikkat et. Önce XP sonra Vista'yı kur.

imarvela
12-06-2009, 13:27   |  #4  
OP Yeni Üye
39 mesaj

4gb lık usb elimde olmadığı için usbden windows kuramıyorum. benim sormak istediğim şey, vista işletim sistemi xpyi üzerine kurdurtmuyor mu? bunu nasıl yapacağız

720p
12-06-2009, 14:26   |  #5  
Yıllanmış Üye
480 mesaj

Kurarsın fakat şöyle bir problem çıkıyor. Bilgisayarda sana hangi işletim sistemini kullanmak istediğin ekran çıktığında eğer sen vista'yı seçersen vista açılmıyor. Vista açılış ayarlarında bir sorun oluyor sanırım Vista'nın üstüne XP kurduğunda.

O yüzden işletim sistemi kurarken en eski işletim sisteminden en yenisine doğru kurman gerekir. Yani önce XP sonra Vista kurmanı öneririm tabii ayrı harddisk sürücülerine

imarvela
12-06-2009, 17:29   |  #6  
OP Yeni Üye
39 mesaj

ben ikisini de aynı anda kullanmak yerine xp setupını çalıştırıp vistayı harddiskten silip sadece xp yüklemek istesem de xp setupını açtığım pencerede ilerleyemiyorum. yükleme çubuğunun üstü sönük yani yüklenmiyor.

Son Düzenleme: imarvela ~ 12 Haziran 2009 17:29
nonpasaran
12-06-2009, 19:23   |  #7  
nonpasaran avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
1,216 mesaj
imarvela
ben ikisini de aynı anda kullanmak yerine xp setupını çalıştırıp vistayı harddiskten silip sadece xp yüklemek istesem de xp setupını açtığım pencerede ilerleyemiyorum. yükleme çubuğunun üstü sönük yani yüklenmiyor.
biçimlendirmeden xp yükleyemezsin kurulum ekranında sürücü biçimlendirme seçeneği olmalı yanlış hatırlamıyorsam biraz karıştır bulursun önce diski biçimlendirip vistayı silecen sonra biçimlendirilmiş diske xp yi kuracan yoksa direk vista nın üzerine yeni kurulum yapamazsın

imarvela
13-06-2009, 13:26   |  #8  
OP Yeni Üye
39 mesaj

evet ama o ekran setupa başlayınca çıkıyor ve ben setup diyemiyorum. biçimlendirmek için de setup demek gerek...