vista ve scanner

kharman
30-09-2007, 23:48   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj

arkadaşlar benim şöyle bir sorunum var. Bilgisayarımda vista kurulu. Elimde önceden alınan compeye marka scanner mevcut. Fakat scannerı bilgisayarıma tanıtamıyorum. Lütfen bana yardımcı olun:(

Aras Yurtman
01-10-2007, 09:52   |  #2  
Aras Yurtman avatarı
Yıllanmış Üye
571 mesaj

Önce scanner'ının web sitesine git ve Vista uyumlu sürücüsünün olup olmadığına bak. (Scanner'ının modelini yazarsan daha iyi yardımcı olabiliriz.) Eğer varsa, indir ve kur. Ama yoksa XP sürücüsünü Vista'da çalıştırmayı dene. Bunun için sürücünün .exe dosyasına sağ tıkla ve Uyumluluk'u seç. Windows XP (Service Pack 2)'yi seç ve onayla. Eğer hata vermeden kurulum tamamlanırsa şanslısın; artık scanner'ını kullanabilirsin. Bu yöntem de işe yaramazsa yapacağın fazla bir şey yok. Ya Vista'nın yanına ayrı bir XP kuracaksın, ya da InnoTek VirtualBox gibi seçtiğin USB aygıtlarını sanal PC'ye atayabilen bir sanal PC yazılımıyla sanal bir Windows XP kurup uğraşacaksın. Bu yöntemlerin ikisi de çok uğraştırıcı.

silenceandsilence
02-10-2007, 13:35   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
275 mesaj

kurulum eger sürücüyle yapamıyorsan tarayıcı aç ve vistanın sürücüleri kurmasını bekle ben yazıcıyı öle kurdum eger kuruyorsa kurduktan sonra vistnın içinde denetim masasında tarayıcı klasörüne git bir bak calısıyor mu calısmıyor mu

TuncaBozkurt
05-10-2007, 10:00   |  #4  
Yıllanmış Üye
4,805 mesaj

http://www.scanner-drivers.com/companies/238.htm
Buradan yardım alabilirsin.