Vista & QuickTime Uyuşmazlığı

Stoplazma
23-01-2008, 09:31   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
20 mesaj

Merhabalar;
  Windows Vista kurduk. İyi de ettik. Arayüzünü, kullanım kolaylığını ve daha fazla seçenek sunan yönlerini beğendim. Ancak kullandıkça bazı problemler ortaya çıkmaya başladı. Mesela Quick Time ile Vista hiç anlaşamıyor.

Daha önce Adobe Premiere Pro kullanırken, 2-3 gündürde After Effect kullanırken projeme .mov uzantılı bir video import ettim. Bunu timeline'a koyup üzerinde hareket ettiğimde sistem tamamen kilitleniyor. Kısacık önizleme için 10-15 saniye bekletiyor ve kendine geliyor. Bu bekletme sırasında başka bir işlem yapamıyorum. Bu videoyu baştan sona önizlemek için ne kadar beklediğimi siz tahmin edin.

Herhangi bir .mov uzantılı videoyu normal bir şekilde açıp izlemekte aynı şekilde tam bir işkence. Yani çift tıkladıktan sonra yaklaşık yarım dakika bekliyorum. Quicktime 7.3 küsur versiyonu kuruluydu. 2-3 gün önce son sürüm olan 7.4 çıktığını farkedince hemen indirip kurdum. Vista sorunları giderildi zannetmiştim. Ama hayır sorun devam ediyor.

Sistem özellikleri: C2D 6600 işlemci, 2GB Ram, 2x250GB Raid HDD, Msi 8600GTS PCI-E. Belki donanım yetersizliği olduğu düşünülürse diye yazdım.

Başka bu tür problem yaşayanlar mevcut mu? Yoksa sorun bende mi? Eğer böyle bir sorun yaşayan olduysa çözümü var mı? Verilecek cevaplar için şimdiden teşekkürler...